Отидете към основна версия

6 620 67

Киев: Това решение е прибързано и недалновидно

  • мали-
  • вагнер-
  • русия-
  • украйна-
  • сахел

Украйна осъди днес решението на Мали да скъса дипломатическите отношения между двете страни

Украйна осъди днес решението на Мали да скъса дипломатическите отношения между двете страни като недалновидно и прибързано. Тя посочи, че няма доказателства, които да сочат, че Киев е изиграл роля в боевете, в които миналия месец загинаха малийски войници и руски наемници от ЧВК "Вагнер", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Решението на преходното правителство на Република Мали да скъса дипломатическите отношения с Украйна е недалновидно и прибързано", се казва в изявление на сайта на украинското външно министерство, цитирано то АФП.

Украинското Външно министерство разпространи на сайта си изявление, след като Бамако обяви вчера, че незабавно скъсва дипломатическите отношения с Киев след изказвания от страна на украинското военно разузнаване за боевете в Северно Мали в края на миналия месец.

"Предизвиква съжаление, че /.../ Мали реши да скъса /.../ отношенията /.../ без да извърши цялостен преглед на фактите около инцидента /.../ и без да посочи доказателства за участието на Украйна в посочените събития", се казва в изявлението на украинското Външно министерство.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: