Тема: Украйна

7 Август, 2024 21:19, обновена 7 Август, 2024 22:30 8 042 271

Украински пробив в Курска област! Губернаторът обяви извънредно положение, Зеленски поздрави украинските бойци за смелостта

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • курска област

Украински военни, подкрепени от танкове и артилерия, навлязоха през руската граница на руска територия от украинската Сумска област вчера, посочва ДПА

Украински пробив в Курска област! Губернаторът обяви извънредно положение, Зеленски поздрави украинските бойци за смелостта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Извънредно положение е въведено в руската Курска област, обяви областният ѝ губернатор Алексей Смирнов в. "Телеграм", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Курска област граничи с Украйна и от вчера там има навлизане на украински военни, отбелязва агенцията.

Още новини от Украйна

"Оперативната ситуация остава трудна в граничните зони. За да елиминиране последствията от влизането на вражески сили, реших да обявя извънредно положение", написа в "Телеграм" Смирнов.

Руската национална гвардия съобщи, че е била засилена защитата на Курската ядрена централа, предаде ДПА. Мярката е взета заради навлизане и напредване на украински сили в руския граничен район.

Допълнителни сили са били разгърнати в областта, за да предотвратят саботажни действия. Разузнавателни части са пратени както в Курска, така и в Белгородска област, допълва още гвардията.

Курската ядрена централа има четири реактора. Тя се намира на около 60 километра от границата с Украйна.

Украински военни, подкрепени от танкове и артилерия, навлязоха през руската граница на руска територия от украинската Сумска област вчера, посочва ДПА.

Според непотвърдени информации те са напреднали на около 15 километра по посока на ядрената централа.

Няколко влиятелни руски военни анализатори разкритикуваха военното командване на страната за това, че не е успяло да спре украинското навлизане на руска територия, в Курска област, започнало вчера, предаде Франс прес.

"Врагът е трупал сили в продължение на два месеца" за тази атака, смята каналът "Рибар" в "Телеграм", следван от над един милион потребители и възприеман като близък до руските сили. "В продължение на два месеца цялата пълна информация стигаше до безполезния щаб. Имаше достатъчно време да се вземе подходящо решение", смята каналът.

Според този източник военното командване не си е взело никакви поуки от опитите за нахлуване откъм Украйна, извършени през март миналата година в съседната Белгородска област.

"Вчера някои наборни войници бяха взети в плен", добавя "Рибар". В Русия младите наборници, които отбиват военната си служба - чувствителна тема за общественото мнение - официално не трябва да участват във военни операции и се държат в тила, припомня АФП.

Навлизането в Курска област вчера накара руската армия да разположи резерви и да използва дронове, самолети и артилерия, за да се опита да отблъсне украинските сили, посочва агенцията.

Това е първото голямо изпитание за Андрей Белоусов, който беше назначен за министър на отбраната през май на мястото на Сергей Шойгу, критикуван за сериозните неуспехи, които руската армия претърпя през 2022 г. в началото на мащабната си офанзива. Откакто той беше сменен, най-малко осем служители на армията бяха арестувани по дела за корупция. Но началникът на генералния щаб Валерий Герасимов, критикуван от много руски военни кореспонденти, остана на поста си.

"Ръководството на Министерството на отбраната се промени. Но напълно нарочно никой не е нарушил системата за бойно управление", оплаква се каналът "Рибар", който критикува и онези, които подцениха украинския президент Володимир Зеленски, като заявиха, че той "се готви да се предаде".

За военната блогърка Анастасия Кашеварова руското военно командване "продължава да прави грешки и да лъже". Това са "грешки, които струват живота на нашите войници", пише тя в канала си в "Телеграм".

Началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов се появи днес по телевизията по време на среща с президента Владимир Путин. За руския канал "УорГонзо" това означава, че той "поема отговорност за ситуацията и нейното разрешаване".

Руските военни блогъри, които подкрепят нападението срещу Украйна, в миналото категорично порицаваха военното командване, но след засилването на репресиите, насочени срещу всички критики, подобни прояви в Русия намаляха, отбелязва АФП.

В ежедневното си обръщение към украинците президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави украинските сили за смелостта им, без да споменава конкретно ситуацията в Курска област, предаде Франс прес.

"Колкото повече поставяме под натиск Русия, толкова повече ще се доближим до мира", заяви той.

Днес руската армия съобщи, че боевете продължават в Курската област, на границата с Украйна, където от вчера са навлезли украински военни, което доведе до евакуацията на хиляди хора от двете страни на границата.

Според Москва украинските сили са навлезли в региона вчера с до 1000 войници и десетки танкове и бронирани машини. Досега Киев до голяма степен е запазил мълчание за тази операция.

Президентът Владимир Путин осъди "мащабна провокация", обвинявайки украинските войски в "безразборна стрелба с различни видове оръжия, включително ракети, по граждански обекти, домове и линейки".

Началникът на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов увери днес Путин, че "настъплението на противника дълбоко в територията е спряно от въздушни и артилерийски удари", според кадри от среща на Путин с висши военни и представители на службите по сигурността, излъчени по руската държавна телевизия.

По-рано днес областният управител на Курска област обяви извънредно положение в региона, като заяви, че оперативната обстановка остава "трудна в граничните райони".

Мащабите на украинския напредък са неясни. Според близкия до руската армия канал в "Телеграм" "Рибар" украинските военни са завзели няколко села и се твърди, че са достигнали до южната част на Суджа - град с 5500 жители, разположен на около 10 км от границата.

Живеещият в града свещеник Евгений Честопалов заяви във видеоклип, излъчен от руски медии, че Суджа е "в пламъци" и че жителите са намерили убежище в неговата църква. Местна телевизия публикува снимки, на които се виждат разрушени сгради, отломки и кратери от снаряди в центъра на града.

Руската национална гвардия тази вечер обяви, че е засилила защитата на Курската атомната електроцентрала, намираща се на около 60 км от Украйна.

Сблъсъците и обстрелът наложиха евакуация на цивилни граждани от двете страни на границата. В Русия властите обявиха, че "няколко хиляди" души са напуснали граничните райони, където бяха убити най-малко петима цивилни и ранени 28 души, включително деца. В Украйна, в Сумска област, която граничи с Курска област през границата, властите са наредили "задължителна евакуация" на 23 населени места - мярка, която засяга около 6000 души, включително 425 деца, съобщи губернаторът Владимир Артух.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 106 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гадно е......

    102 92 Отговор
    Рашисти да гинат на руска земя
  • 6 Пич

    124 85 Отговор
    Укрите завладяха първите три букви на Курска област !!!

    Коментиран от #20, #163

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мини журналист

    58 16 Отговор
    Мини война вика... С малки танкчета и оловни войничета, които умират наужким.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Малкият принц

    83 47 Отговор
    896 ден от тридневната.
    Сент.Екз.
  • 12 Ф16

    76 67 Отговор
    Летят над курска област.....скоро и томахавките ша полетят

    Коментиран от #39

  • 13 Иван С

    23 13 Отговор
    Изяли сте една буква в бързината да ни осведомите. Редактора да го коригира моля.
  • 14 Ганчев

    99 77 Отговор
    Тежки времена за душевно болни русофили и ниско заплатени копейки.

    Коментиран от #19

  • 15 Гориил

    58 67 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ловът е на диверсанти. За съжаление (това са законите на войната), те откриват огън без предупреждение. Огромен брой убити и ранени украинци.

    Коментиран от #199

  • 16 Малкият принц

    17 11 Отговор

    До коментар #10 от "Без коментар":

    Около лозята край Вовчанск.
    Сент.Екз.
  • 17 Хе хе

    51 22 Отговор
    Нали ги били прогонили хе хе хе.
  • 18 Валката

    95 49 Отговор
    Трета година чакам укрите да се предадат,те па влезнали в Русия....
  • 19 Гриша

    38 32 Отговор

    До коментар #14 от "Ганчев":

    Тежки времена за наивните шарани вярващи на всичко прочетено.

    Коментиран от #36

  • 20 Украинците

    76 51 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    вкараха три големи първи букви в ректума на ВВП. Унижението на руската армия ще се помни дълго. Още по-голям е срамът за нашите путинофили, които с телешки възторг попиват рашистката пропаганда.

    Коментиран от #69

  • 21 гост

    43 22 Отговор
    Източник на Telegram канала "Резидент“ от президентската канцелария в Киев разкрива, че ръководителят й Андрий Ермак е съгласувал със САЩ атаката на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу Курската област на Русия като първи етап от ново контранастъпление на военните на страната.

    Събеседникът на канала допълва, че военни съветници на НАТО са участвали в планирането на операцията от Генералния щаб на ВСУ, а британското разузнаване е помогнало за организирането на атаката

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Помагат

    9 11 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Хората.
  • 26 Хахахаха

    40 28 Отговор
    Айде пак. Ама чакайте бе еееееейй, какво знае тоз губернатор бе еййй! Копейките ги избиха всичките тези там от ВСУ, рози губернатор не е ли говорил с нашите копейки да му кажат, че са се справили с проблема?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 УКРАЙНА🇺🇦

    70 55 Отговор
    СЛАВА НА УКРАЙНА време е рашистите да разберат как се чувстват украинците и дали е хубаво да ти рушат града
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Презвитер Козма

    56 42 Отговор
    Мат с пешката, ВСУ вече са 15 километра навътре в Мордор и са освободили 11 села, взели са много пленници. Скоро може да се насочат дори към Курск!

    Коментиран от #263

  • 31 Сега са

    28 25 Отговор

    До коментар #27 от "МАЙ , МАЙ":

    САБИРА РУСКА ПЕПЕЛ
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ае копейките

    53 23 Отговор
    Войната привършва.Вие накъде мислите да хващате пиленца?

    Коментиран от #246

  • 35 гошо

    40 24 Отговор
    Oткога видеата правени от самите руснаци в собственните им населени места са фалшиви? Та то рашките сами сис снимат какво става там не укрите Има и сгради и номера така че няма как да се измисли
  • 36 Хахахаха

    35 23 Отговор

    До коментар #19 от "Гриша":

    Наивните шарани са та пи те русофили които вярват на руска пропаганда.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Факт

    4 4 Отговор
    Това от истинският клип ли е?
  • 39 Това на електронните игри ли?!

    22 18 Отговор

    До коментар #12 от "Ф16":

    Щото на живо ви няма никакви в небето!
    Чакаме ви с нетърпение,че наградата голяма!

    Коментиран от #85

  • 40 Лъжеш

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Без коментар":

    Без коментар.

    Коментиран от #53

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ф16 в русия

    37 22 Отговор
    ПВОто на русия не смее да мъцне........
  • 43 Руското ПВО страх го тресе

    34 23 Отговор
    От щатските ефки....
  • 44 Хахаха

    45 42 Отговор
    Що за сайт сте вие ? Пробив с 300 човека от който 180 са вече при Бандера и другите са тежко ранени и арестувани .Всичко приключи ,тук сега сте се сетили да пишете поредната глупост .Какъв е този пробив с 300 човека ???? Единственото което може да се случи с тези 300 човека (това е терористичен акт) да убият няколко човека преди да бъдат неутрализирани те .Абе всички ли средства за масова и формация са без елементарна култура във военното дело ???

    Коментиран от #52, #55, #64

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Малкият принц

    10 18 Отговор

    До коментар #37 от "среднощен":

    Ако Пригожин беше жив, можеше да са превзели Вовчанск.Ако...
    Сент.Екз.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гражданин

    32 25 Отговор
    ЧЕТИРИ войника ВСУ взеха в плен 40 орки на ГКПП "Суджа"
    В телеграм канала nevzorovtv
  • 49 Хаха

    42 27 Отговор

    До коментар #4 от "Бандера":

    Убити са 18 невинни жертви ,от нападателите 182 са мъртви и другите са в тежко състояние и неспособни някога да ходят не да се бият повече .Това е от смахнато по смахнато което са направили и единствено говори ,че Украйна е на ръба на съкрушението .

    Коментиран от #59

  • 50 я по конкретно!

    39 20 Отговор
    Каква е тази паника? Нали още сутринта на нашествието беше даден силен отпор и беше спряно, от 300 навлезли през границата войници бяха избити 315, техниката всичката на скрап, а сега изведнъж извънредно положение? Уж само един хеликоптер беше пострадал заради проявена престъпна немарливост от екипажа?
  • 51 САЩисан русофил

    44 31 Отговор
    Украйна заби пореден звучен шамар на руския комунистически престъпник
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Без коментар

    19 9 Отговор

    До коментар #40 от "Лъжеш":

    Решенията за териториалната цялост на Украйна не могат да се вземат от президента, а от украинския народ, каза той в интервюто за френските издания Le Monde, AFP и L’Equipe Зеленски назова условие, за да отстъпи територии
    За да се случи това, „украинският народ трябва да го иска“, добави той, без да изключва провеждането на референдум по въпроса.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 да питам

    25 12 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    Нали според Герасимов са 1000 човека?! последно колко са?!

    Коментиран от #67

  • 56 ЛЕВИТАН

    28 9 Отговор
    НАПРЕД БЕСАРАБСКИ БРАТЯ .СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ. ПЪТЯ Е САМО НАПРЕД. БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СИ ОСТАВАТ БЪЛГАРИ!
  • 57 гост

    32 25 Отговор
    Украинците са на ден от окупиране на Курската АЕЦ , след което възможността на рашистите да ги бомбардират и обстрелват ще падне почти до нула , което ще им даде възможност да докарат допълнителни подкрепления и да изградят укрепления !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Не не

    29 23 Отговор

    До коментар #49 от "Хаха":

    Бяха 1800
    Убитите .


    Свалиха и 20 Ф16 ки .

    Направо
    Превзеха Киев
    Блатните Мизерници.
  • 60 Героя бандер

    32 28 Отговор
    Руснаците треперят от страх, военното страшилище Азов е пак на фронтовата линия
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Смех в блатото

    25 16 Отговор
    Е как бе, нали видеата беха фалшиви? :)))))

    И постовете в Телеграм ли са фалшиви, Ботоксьо кво вика? :))))
  • 64 Демпси

    23 19 Отговор

    До коментар #44 от "Хахаха":

    "Що за сайт сте вие ? Пробив с 300 човека..." ---- Откъде знаеш, че са 300? Не бързай да правиш заключения преди да имаш достатъчно информация. До ден-два ще се разбере дали е авантюра с малки сили или сериозен, добре планиран пробив. Аз лично не бих подценявал командването на ВСУ.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Луиза Розова

    25 17 Отговор

    До коментар #55 от "да питам":

    Пуся се убеди
    Че БЕЛОУСОВ
    е БЯЛ
    НЕКАДЪРНИК.

    И затова върна Герасимов .

    Ама и той е един Михлюзин

    Хахаха
  • 68 Хахахаха

    31 21 Отговор
    Ако влезе НАТО, до Владивосток няма да има кой да ги спре!

    Коментиран от #205

  • 69 ХоХо

    11 15 Отговор

    До коментар #20 от "Украинците":

    Това да не ти е като на вас паветниците как ви ги нанизват трите букви ?

    Коментиран от #80

  • 70 Варненец

    39 27 Отговор
    Типична диверсия под крилото на цру и ми6! Издебнали момента да изпратят група нацистки главорези и резултата е убита бременна жена, двам шофьори и ранени още няколко човека, включително деца! Слава на тия "герои", отврат!

    Коментиран от #87

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Хахахаха

    32 19 Отговор
    Между другото вече са 25 километра навътре през границата! 20 километра имат до курската АЕЦ!

    Коментиран от #79

  • 74 Епилирания е Путин

    27 12 Отговор

    До коментар #66 от "епилиран нежен ляв демократ атлантик":

    Обърни се към
    Него .

    Последно време
    Ентусиасти от Бг

    Които щяха да защитават
    Матушка
    Безплатно
    ,няма Никакви.

    Хахаха

    Мутрофанова е много разочарована
    От Гладните Капейки.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Без коментар

    3 2 Отговор

    До коментар #73 от "Хахахаха":

    Да не им прихващаш GPS сигнала?😂
  • 80 Ами сега

    6 3 Отговор

    До коментар #69 от "ХоХо":

    А ти от пълзящите ли си, че не подскачаш? Или си от онези, за които народа казва: "Ни на живо се радва, ни на умряло плаче!"?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 опрашен русофил

    24 9 Отговор
    Много ме яд начи, кадировците не ми платиха услугите.

    Коментиран от #91

  • 83 Абе,

    19 4 Отговор
    Кадировците кога почват?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 На живо ша видите

    19 15 Отговор

    До коментар #39 от "Това на електронните игри ли?!":

    Някоя щатска ракета да громи рашистите....изстреляна от ф16

    Коментиран от #88, #99

  • 86 ха ха ха ...счупи тъпомера

    16 12 Отговор

    До коментар #77 от "И затова":

    Укрите вече гледат цветята отдолу .
  • 87 Да се чете:

    26 19 Отговор

    До коментар #70 от "Варненец":

    Украинците са избили 100 униформени орки и не са стреляли и убивали цивилни като блатните свини.

    Коментиран от #111

  • 88 въздушен ас

    4 11 Отговор

    До коментар #85 от "На живо ша видите":

    Няма да е скоро

    Коментиран от #93

  • 89 Много Запознат

    27 4 Отговор

    До коментар #78 от "Уса":

    Първо са 300, после 1000, сега 30. Вземете се разберете с началника на трол фермата.

    Коментиран от #251

  • 90 Руски мужик

    23 5 Отговор
    Кадировците бегаа, сега с кой ша са боцкаме...
  • 91 Отзад Сила

    10 2 Отговор

    До коментар #82 от "опрашен русофил":

    Чакай-чакай, то нали беше в натура?

    Коментиран от #96

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Не е важно кога

    11 3 Отговор

    До коментар #88 от "въздушен ас":

    А как ша ви треснат....
  • 94 Запознат

    22 8 Отговор
    ВСУ контролира газстанцията, през която минава руския експорт за Европа
    От канала на rybar в телеграм.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 опрашен русофил

    12 6 Отговор

    До коментар #91 от "Отзад Сила":

    Абе в натура, ама и хляб трябва да ядем.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ухаа

    15 7 Отговор
    Виж ти нова пропаганда
    Абе тоя Путин спи ли защо не е пратил 2 милиона армия в Курск
  • 99 ,,ША"...?!

    3 2 Отговор

    До коментар #85 от "На живо ша видите":

    Я по-сериозно де...!
    Дай нещо в сегашно време...?!
  • 100 Заблудена Капейка

    21 13 Отговор
    Сега на кого да вярвам .
    Руския Генерален Щаб

    Вика 1000 бойци .

    А нашите Капейки
    300 Украинеца .

    Хахаха

    Да , залагам
    На Заблудените Капейки .
    Те са по информирани
    От Щабът на Втарая Блатная.

    Хаха

    Пък и чудно
    Защо тези Чеченци от
    АХМАК
    бягат ,бързо бързо .

    Коментиран от #103, #112

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Окаяни рушки палячовци

    20 10 Отговор
    Смях, позор и резил - тава е Москалия.
    Жестоки, но жалки орки, които тепърва ще плащат за простотията на лилиПутин.
  • 103 стоян георгиев

    15 17 Отговор

    До коментар #100 от "Заблудена Капейка":

    Важното е, че накрая ще имаме 1000 укро трупа! Наздраве!

    Коментиран от #108

  • 104 Демократа с Тротинетката

    8 14 Отговор
    Колко време ще отнеме на руснаците да зачистят до крак украйнците ? Така ще се оценява ситуацията, за способността на руската армия да реагира.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 az #СВО

    19 9 Отговор
    Накратко:

    1. Киев повтаря действията на чеченските терористи от 1995-1999г., което не е изненадващо, т.к. и зад едните тогава, и зад другите сега стои един и същ център.

    2. С напредване на времето и изчерпването на ресурсите за водене на общовойскови бойни действия
    ще ставаме свидетели на все повече терористични атаки от страна на Киев.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Без коментар

    20 6 Отговор

    До коментар #100 от "Заблудена Капейка":

    Ахмаците не са дали жертви.ИзбегАле са.

    Коментиран от #161

  • 113 АЙ МАЙКООО

    15 7 Отговор

    До коментар #110 от "Стойко":

    НА ГЕРАСИМОВ ВЯРВАМ БЕ КОПЕЙКА.
  • 114 Русофили гарбидж

    17 5 Отговор
    Някой да прати запис на братушките да гледат за американския салдат Джон Рамбо,и да се учат на професионализъм

    Коментиран от #117

  • 115 а стига бе

    13 7 Отговор
    Укрите разбиват руски домове и крадат пералните ?!
  • 116 Пригожин срещу Путлера

    20 10 Отговор
    Голяма изненада тез ВСУ, не очаквах така да се изложи безаналоговата рушка армия. Позор! Какъв Донецк, какъв Покровск...
  • 117 А бе...

    5 10 Отговор

    До коментар #114 от "Русофили гарбидж":

    Имаш ли осми клас ?
  • 118 Коментар

    16 19 Отговор
    Всичко е минирано около Суджа и населението е евакуирано. Укрите сами се натресоха в капана. Руснаците ги пускат горе до Обуховка в клин, а долу съединяват двете части на обръча при Андреевка и Рибица....Укрите имат 2000 души. Нищо и половина. Останалите удари са с дронове.

    Коментиран от #120, #122, #125, #131, #134, #147, #168

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 А Киев за два дня?

    19 10 Отговор

    До коментар #118 от "Коментар":

    КАГДА?

    Коментиран от #181

  • 121 Смех в блатото

    21 11 Отговор
    "За военната блогърка Анастасия Кашеварова руското военно командване "продължава да прави грешки и да лъже""

    Не може да бъде, руските фашисти да лъжат? :))))

    Тва не е възможно :))))
  • 122 Хахаха, подлоги кремълски

    18 12 Отговор

    До коментар #118 от "Коментар":

    Евала, циркаджията, добре го измисли - като "котлите" при бягството на руснаците от Херсон и Харкив през 2022-а година, нали?
  • 123 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    22 9 Отговор
    Началото на края,путинов!
  • 124 Хахаха

    24 9 Отговор

    До коментар #108 от "Българин":

    Че то Русия има ли нужда някой да я превзема, тя сама се закопА и самоунищожи, и то много бързо и успешно:)
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 българин

    18 12 Отговор
    Суджа. Орките массово се предават.
    От телеграм канала на nevzorovtv
  • 128 ЧакМак

    12 8 Отговор
    Атаката е избрана да бъде в Курск за да се направи впечатление най вече на западните спомосъществуватели и целта е постигната, унижението за Русия си е отделен въпрос. Това ще остане в историята, един подобен рейд в ДНР ще се помни не повече от три дни.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Правилата на войната

    16 10 Отговор
    Война не св печели с отбрана..руснаците много ги е страх от такива непредвидени ситуации
  • 131 да питам

    6 2 Отговор

    До коментар #118 от "Коментар":

    АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БРЕ?! 😂😂😂

    Коментиран от #136

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Подкрепа за КypНP

    26 13 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    За референдум относно освобождаването на куpската народна република от московско владичество

    Коментиран от #218

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Ердоган

    24 12 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Целта е освобождението на Курска Народна Република
  • 136 ти кажа

    25 11 Отговор

    До коментар #131 от "да питам":

    Нормална копейка виждал,ли си?
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Жеко

    16 23 Отговор
    Вие о л и г о ф р е н и ли сте, укрите са загубили над 20 единици техника, като 4 са Брадли, един хеликоптер и над 150 човека, стреляли са по налелени с цивилни села, унищожири са един манастир! Руснаците са загубили само един хеликоптер Ка 52 и незначителен брой хора! Като решите да си измисляте, поне го правете по читаво, пълно с клипове и информация, не забуждавайте хорат! Самите украйнски б л о г а р и пишат, че това е най безмислената атака отнела толкова много животи и техника!

    Коментиран от #144, #149, #156, #159

  • 140 Васко Кеца

    11 12 Отговор
    Те така пробиха и от Хамас, но после другите избиха 50 000 от техните. За всяка пакост се плаща, ще е интересно да видим последствията, кой ще се смее накрая.
  • 141 Мдаа

    25 13 Отговор
    Дотук равносметката:

    Унищожени 2 хеликоптера Ка-52 и Ми-28
    Унищожени 6 руски танка - 4 Т-62 и 2 Т-72
    Унищожени 22 поддържащи возила от различен тип: влекачи, цистерни, камиони за муниции
    Унищжена една мобилна радиолокационна станция
    Пленени 35 руски военослужещи.
    Груз 200 неуточнен брой руски военослужещи.

    Специалната операция на ВСУ в Курска област продължава.

    Коментиран от #146

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Потвърдено!

    21 8 Отговор
    Ахмат Сила първи си плюли на петите.
    Проверено!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Мисля

    11 17 Отговор
    Да тръгнеш да превземаш газоизмервателна станция на тръбопровод,който минава през цялата ти държава само укрите могат да направят.И да дадеш курбан 500-600 войници при положение ,че при Торецк и Часов яр отбраната ти издъхва и се моли за всеки войник.
  • 146 българин

    17 6 Отговор

    До коментар #141 от "Мдаа":

    Операцията върви по план.👍👍👍
  • 147 Няма такова нещо

    24 11 Отговор

    До коментар #118 от "Коментар":

    В руската Курска област, властите раздават пушки на руските цивилни жители, изобщо няма руска армия, която да пази границата, камо ли да защитава населението. Руската армия, колкото и да е зле и без аналогова, сега се оказа, че изобщо я няма в РуСия, една част е унищожена, а останалите са на фронта.

    Коментиран от #152

  • 148 българин

    26 16 Отговор
    Вече цяла бригада е въведена в пробива. Навлиза втора.
    СЛАВА НА УКРАЙНА.
  • 149 Последния Софиянец

    11 5 Отговор

    До коментар #139 от "Жеко":

    Колега,ти лъжеш повече от мен.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Имаше Кадировци

    21 8 Отговор

    До коментар #147 от "Няма такова нещо":

    Обаче така бързо
    Избягали ,просто не е истина .

    Явно не са искали да правят нови
    Клипове за Тик Ток.

    Ха ха ха

    Коментиран от #180

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Тома Неверни

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "Жеко":

    Вервам ти.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Запознат

    1 1 Отговор

    До коментар #150 от "Източна ромелия":

    Стара ти е информацията.
  • 159 Сталин

    7 0 Отговор

    До коментар #139 от "Жеко":

    Би ли заложил празната си глава,Жеко?
  • 160 Да се знае

    24 13 Отговор
    Украйна има право да се защитава от агресора на руска територия.
  • 161 Без коментар

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Без коментар":

    Как е с чуждия ник?
  • 162 Васил

    16 14 Отговор
    Май ще има Москва за три дни!

    Коментиран от #182

  • 163 Какво са завладяли не знам

    20 16 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    но Русия за два дни загуби три хеликоптера и от страх започна да бомби своите градове
  • 164 Намаев Курган

    19 11 Отговор
    350 км² руска територия в района на Курск е превзета от бойците на Въоръжените сили на Украйна до 17:00 h местно време , съобщават руски публикации.
  • 165 Бай Орков

    22 12 Отговор
    Pуската излагация продължава и се задълбочава

    щели да смачкат НАТО...
    Берлин им се присъни...
    явно вече поемат водката венозно...
  • 166 Запознат

    19 13 Отговор
    В освободените територии на КНР(Курска Народна Република) плащанията вече са в украински гривни.
  • 167 ужас

    11 13 Отговор
    тия найстина са терористи !
    и наркомани !!!
  • 168 Тома Неверни

    12 8 Отговор

    До коментар #118 от "Коментар":

    Ти си пророк бре,ясновидец.Дори стратег бих казал.Заминавай за Москва да замениш телето Герасимов.
  • 169 Копейки продажни

    21 11 Отговор
    Слагайте си ушанките с петолъчките и марширувайте пред Руското посолство за кеф на Мутрофанска
  • 170 Луиза Розова

    17 7 Отговор
    Наистина когато ги слушаш
    Русодебилите
    Всичко е наред.

    Обаче гледаме
    Губернаторът Алексей Смирнов
    Човекът хленчи
    ,направо му се реве .

    Укривайте се добре
    Спазвайте мерките за безопасност.
    Мън Мън Мън.

    Един такъв Уплашен
    Отчаян .
    Направо да го съжалиш .

    Иначе всичко е наред .

    Преди време такава викаха и за
    Белгород .
    Но помним оня Дебил
    Депутатът Толстой
    Как се криеше
    В Бункера ,умрял от страх
    И се чудеше
    Защо нямало осветление в Бункера .

    Хахаха
  • 171 Отворихте си работа

    14 6 Отговор
    Коментираме ли руската драма украински су25 прелетяха директно над СУДЖА
  • 172 Мдааа

    18 6 Отговор

    До коментар #110 от "Стойко":

    а интелекта на путинофилите е много висок 😂. особено пък като гледаме как рецитират като зомбита, опорките на глупаците и пияниците Медведев, Захарова и сие, а на нашите руски пудели Волгин и Костя😂😂😂😂
  • 173 Сталин

    9 3 Отговор
    Къде е великия Жуков
  • 174 Смех в блатото

    17 8 Отговор
    Онова ботоксовото защо гледаше като оп но мушкато на срещата с останалите руски фашисти? :)))

    Коментиран от #186

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Въздушен ас

    10 6 Отговор
    Спомням си как украински су 24 трясна летището при Херсон..унищожени 25 машини..гръмнаха втория в двойката
    ОБАЧЕ ПЪРВИЯ МНОГО ГИ ЗАРАДВА
  • 177 Смех в блатото

    16 9 Отговор

    До коментар #175 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Вече става дума за Курска област, ти лющиш опорките все едно е 24 февруари 2022ра :)))

    Резил :)))
  • 178 Не е лесно

    20 8 Отговор

    До коментар #175 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Не е
    Да си Рублоидиот.

    Аляска тръгнал да превзема
    Рублоидиота.

    Коментиран от #185

  • 179 Дръти русофили не се хабете

    19 10 Отговор
    има интернет. Маскалите бягат през глава.
  • 180 Paul Kownik Марков американски агент

    13 3 Отговор

    До коментар #152 от "Имаше Кадировци":

    Ама имали са неотложна среща със стадо козички ,за това . Не ,че са страхливци .
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Да,ама...

    2 1 Отговор

    До коментар #162 от "Васил":

    ...,,МАЙ" мина...!
    Вече сме...Август!
  • 183 Смех в блатото

    16 11 Отговор
    Сега чЕкаме от безсилие руските терористи да ударят пак някоя болница, но то като не можеш да воюваш даже и на своя територия :))))

    П.С. ВСУ направо ги е попиляло. 10 руски населени места са ВСЕ ОЩЕ в украински ръце :)))
  • 184 да питам

    9 7 Отговор

    До коментар #175 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Ма тя Аляска си е американска, гризлито закво да го взема?!
  • 185 БгТопИдиот🇧🇬

    6 7 Отговор

    До коментар #178 от "Не е лесно":

    Мое съм Едеот ама КРИМ е руски !!

    Нъл тъй ?

    Коментиран от #247

  • 186 Луиза Розова

    17 9 Отговор

    До коментар #174 от "Смех в блатото":

    Всичко е

    ПО ПЛАНУ
    ПО ГРАФИКУ.

    Нищо няма в Курск.

    Обаче Бункерния Пюсюр
    ги събира на Пожар
    Паркетните Генерали .

    Защото в Курск
    Е много спокойно .
  • 187 българин

    15 8 Отговор
    СЛАВА НА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ ВСУ ГЕНЕРАЛ СИРСКИ.
  • 188 Ха,ха,ха

    14 15 Отговор
    Тръгнали на лов за руски бабички. Трепят цивилни наляво и надясно .
    Голям героизъм ,няма що, но ще намерят каквото търсят. И ще си останат на руска земя завинаги.
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Батальона АЗОВ

    14 10 Отговор
    Си пробива път към Москва.
    Пусьо в бункера се скри
    От огън и искри
    И само си крещи
    Но само глупости блещи
    Капралът
  • 191 Харесва ли ви вкуса

    15 8 Отговор
    На вашето СВО, руски б......и???
  • 192 Артилерист

    13 12 Отговор
    Влезлите няма да могат да се върнат...

    Коментиран от #210

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Наздраве

    13 8 Отговор
    Руски терористи
  • 195 Задунайски ратай абдал

    11 6 Отговор
    И как тъй щи бабанат нашти гаспадари ,руските пиянки са богатири,утре кът пратят Армата и СУ 57 ПАК ФА и укрите щи избегат, се пак РФ е могучая и нет аналогов в мире, нали??!!!!😅😅😅😅😅😅
  • 196 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Е как да разбереш,руските подлоги сите немат 7 клас ?!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂
  • 197 С пунт и тактика....

    12 3 Отговор
    ВСУ ще стигне до Балтика !
    Редник Александър Михайлов
  • 198 Луиза Розова

    15 9 Отговор
    Депутатът от Госдумата
    Михаил Делягин
    Потвърди Смърта на един от известните
    Военкори на Русия .
    Евгений Подубний.

    Военкора е предавал новини за
    Настъплението на СВУ от Суджа .
    И за добрата си работа
    Е получил,
    Безплатен билет за концерта на Кобзон.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Мечтатели

    14 16 Отговор
    Станция за газопровода Европа. Над 100 убити и над 200 ранени украинци, унищожени 7 танка и др. И атаката е приключила, укрите са се изтеглили.

    Коментиран от #203, #206, #212

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Москва не вярва на сълзи ....

    10 4 Отговор
    Но започва да кърви....
    Отнела хиляди съдби....
    А войната си върви....
    Меги от Тервел
  • 203 Смех в блатото

    12 6 Отговор

    До коментар #200 от "Мечтатели":

    Нито атаката е приключила, нито украинците атакуват с танкове :))))
  • 204 Всите чеченци

    16 4 Отговор
    Се изнизаха по терлици
    Тиктоков от Самоков
  • 205 Омбре

    10 3 Отговор

    До коментар #68 от "Хахахаха":

    И за какво ще влиза, като Украйна не е член? Иначе в Ирак и Югославия влезнаха,макар че те не да нападали членка на алианса, ама тук нещо нямат мерак. Защо ли?
  • 206 Реалисти

    17 3 Отговор

    До коментар #200 от "Мечтатели":

    Ох копейката, ридае все едно влизат у тях

    Коментиран от #211

  • 207 Анализатор

    15 8 Отговор
    Когато Путлер започна широкомащабната война срещу Украйна, той заплаши света, че пРоссия е ядрена сила. Т.е. той е терорист.
    Сега Украинските войски могат да превземат Курчатовската АЕЦ и легитимно да заплашат с това пРоссия. Това е единственият им шанс срещу империята на злото. Не виждам защо да не го направят!
  • 208 Хахахаха

    12 3 Отговор
    Интересно видео за ситуацията в Курска област.

    Коментиран от #245

  • 209 Смех в блатото

    18 6 Отговор
    Оказа се, че великата руска армия я "нема у целата схема". :))))

    Руските алко-мужичета се предават НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ. :))))
  • 210 Хмммм

    11 5 Отговор

    До коментар #192 от "Артилерист":

    Знаеш,ли,че в самият град Курск почти няма войска.Всичко е по фронтовете..Загряваш,ли?
  • 211 Нищо ново

    20 6 Отговор

    До коментар #206 от "Реалисти":

    За копейките Русия е по-важна от собствената им държава. Затова копейките са вредни и опасни за националната ни сигурност .
  • 212 Копейка,

    14 1 Отговор

    До коментар #200 от "Мечтатели":

    Страйкърите и Брадлитата НЕ СА танкове .
  • 213 Сетих се!

    15 1 Отговор
    Абе да не стане Курск за три дни?
  • 214 Омбре

    8 10 Отговор
    Четох че укритие превзели 350кв км., в други коментари четох че били избити вече,не знам кое е вярното,но ако е първото, как смятат да задържат такава територия, като се има предвид че нямат хора и ресурси и на всичкото отгоре ще трябва и да я защитават в същото време. А че Искандер ще лети е повече от ясно, а те нямат ефективна защита от него. Като се вземат предвид всички тези неща, а сигурно пропускам куп други, аджеба каква е идеята, след като всичко е обречено на неуспех.

    Коментиран от #215, #216

  • 215 Как каква е идеята?

    16 8 Отговор

    До коментар #214 от "Омбре":

    ВСУ прави изтрезвител на руските фашисти и техните капейки.

    И като гледам работи ОТЛИЧНО.

    Коментиран от #269

  • 216 Ам'че тогава

    11 5 Отговор

    До коментар #214 от "Омбре":

    Рашистите ще трябва да бомбят своята територия.Това включва,ли го в предвижданията ти?

    Коментиран от #220

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Адрес 4000

    10 7 Отговор

    До коментар #133 от "Подкрепа за КypНP":

    КyрНР не звучи добре
    По-Добре е да бъде КyрЛандия
    И транслитерацията на английски за международно признаване ще е по лесна
    CurLand
    От cure лекувам - от там е започнато лекуването на путинизма

    Коментиран от #271

  • 219 Мдаа

    11 5 Отговор

    До коментар #217 от "Аса":

    Руските военкори друго пишат.

    Оцелелите де, щото някои не са преживели тоя позор.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Костя Референдума

    14 7 Отговор
    Жител на Курска област: сградата на прокуратурата е взривена, на административната сграда има украински флаг, войници ВСУ проверяват документи. Казаха ни да се готвим за референдум
    🤣🤣🤣
  • 222 Льльо

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Питай си началника- буркерният дядо какви ги дири в суверенна държава. Каквото повикало, такова се обадило. Реципрочна специална военна операция.
  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 ттт

    10 3 Отговор
    А бе не сте разбрали. Както пише в същия сайт Д. Веле, 30 000 украински войници са дезертирали в първото полугодие на тази година. Та тия 1000 са били дезертьори, но не са имали нищо бяло, за да се обозначат и станала патакламата.
  • 225 Смех в блатото

    7 6 Отговор
    Мардан, един от видните руски пропагандисти, предлага Курска област да бъде ударена с тактическо ядрено оръжие :))))

    Каи честно :)))))
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Читател

    8 7 Отговор
    Ще ги изпържат като наденички.Колко трябва да си луд да отидеш на сигурна смърт.
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Смех в блатото

    10 6 Отговор

    До коментар #228 от "Чичака":

    Аууу, да не вземете ... да бомбардирате пак некоя болница? :)))

    Смелчаци безаналогови :)))

    Ами, като не можете да се биете на фронта :)))
  • 230 Читател

    10 11 Отговор
    След поредната глупост която направиха не бих бил гражданин на Киев.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Ванга

    9 8 Отговор
    Курск ке потъне...
  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 П.Утин

    10 7 Отговор
    Специальная военная операция запутилась !

    Коментиран от #270

  • 241 Лозар

    1 0 Отговор

    До коментар #239 от "Бесен-_ Язовец":

    ама и ти се бъгна нещо, средно, долно тире, как си, добре ли си? Познавам ника отдавна, само със средно тире беше, а сега ...

    Коментиран от #242

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #238 от "Анонимен":

    Не бях щото тогава в шебекино резултата не бе толкова добър макар че и тогава украйна нарита руските муцуни използвайки основно руски доброволци.сега обаче пробива е много по голям и за два дена украйна окупира 300 кв .км.

    Коментиран от #250

  • 244 Хохохо

    4 3 Отговор

    До коментар #232 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Хохохо
    Хохохо

    Заблудена Капейка

    Ами нали всичко и Ок
    В Курск , бре

    Какви са тия събрания
    На Пожар .

    Бункерния Плъх защо върна Герасимов.
    Макар че и той за един ху...
    Не става
    Хохохо
  • 245 Напротив

    4 2 Отговор

    До коментар #208 от "Хахахаха":

    Направи е
    ПЛАЧЕВНО.

    ГДЕ ВТАРАЯ БЛАТНАЯ?

    ХАХАХА
  • 246 Копейките трябва

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ае копейките":

    да се ориентират към Китай. Някой знае ли как им викат на китайските стотинки?
  • 247 Деса

    5 2 Отговор

    До коментар #185 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Радев Ти ли си бре,лягай си не дей да тролиш
  • 248 Замалко

    3 2 Отговор
    да стигнат до Находка…
  • 249 Р.К.И.

    5 2 Отговор
    Това е само началото. Колк км. е границата? ВСУ могат отвсякъде да влизат по свой избор. Войната са две страни в противоборство, както едната влиза, така ще влиза и другата. В Москва като как си го представят нещото -Война-?
  • 250 Р.К.И.

    6 7 Отговор

    До коментар #243 от "стоян георгиев":

    В Кремъл не си дават сметка, че пътят Киев- Москва може да се окаже по-къс от пътя Мосва - Киев. По трасето от Мосва до Киев тъпчат вече трета година и са донвникъде, а ако движението стане наобратно?! Не вярват? Те не вярваха и че сесерето ще псовиса.
  • 251 Уса

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "Много Запознат":

    По американските новини казаха 30 може да е грешка
  • 252 Вълканов

    9 4 Отговор
    Това е вик на отчаяние от Украинска страна. С 4 - 5 роти, едва ли ще потигнат нещо съществено, но бойците необходими на фронта ще бъдат избити. Както и става. Русия има превъзходтвото в артилерия, която буквално разстрелва нападателите. Полето е покрито с трупове, между които има жени. С такива авантюри, война не се печели. Напротив ще се отвори дупка във. фронта.Тази авантюра на Украинското разузнаване влошава резервите.
  • 253 Освен соросчетата

    7 5 Отговор
    и журналистите ни, никой на запад не е възхитен от тая акцийка.
    Ясно им е че будановските уж"руски опозиционери" пак ще изедат хурката и се чудят защо не са ги пратили да бранят фронтовата линия.
    Кому е нужен тия ПиАр?
  • 254 Раша

    6 3 Отговор
    И какво?
    Живи от там няма да се върнат!
  • 255 Раша

    7 2 Отговор
    Задачка е да стопяват ВСУ по всичките направления Е така,леко вървиш и ги утилизираш укрите.До максимум.И после истинско СВО.
    Ти что только сё интересуваш от напредъка в километрите?Ефекта е в утилизация.
  • 256 Избийте

    4 3 Отговор
    До крак украинските наемници на дълбоката държава!
  • 257 хаха

    7 2 Отговор
    Зеленски ги бил поздравил.
    Предстои след 2 седмици да ги награди. Посмъртно!
  • 258 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КЪДЕ ЩЕ ИМАТ ПАМЕТНИК ???????? МОЖЕ БИ В КРЕТЕНСКА ОБЛАСТ -- ДО МИНИГАПУЛ !?!?!?!?
  • 259 копейките

    3 3 Отговор
    още ли се надявате червената армия да дойде да ви спасява. Те в момента са малко заети , така че ще почакате
  • 260 хаха

    3 3 Отговор
    ко стана с втарая в мире? ще се окопаете накрая около москва. пияни блатни ватници

    Коментиран от #262, #268

  • 261 Никой

    0 0 Отговор
    На ФАКТИ го спуснаха от руското МО. Няма нужда да пращате кореспондент в КУРСК.
  • 262 Язък

    3 1 Отговор

    До коментар #260 от "хаха":

    Изчакай една седмица .
    Още 1300 чувала ще трябва да купуват в Украйна
    Завчера само 315.
  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 265 Граждани. БГ

    0 2 Отговор
    Слава Украина,напред, до победа
  • 266 Барон Мюнхаузен

    2 0 Отговор
    Английският музикант Стинг (Гордън Съмнър) продаде своето винарско имение Tenuta il Palagio в Тоскана на семейството на Владимир Зеленски за 75 милиона евро, съобщава порталът Database Italia, който публикува документи от кадастралната служба в потвърждение.
  • 267 Ален Белон

    1 0 Отговор
    Всичко ще завърши зле за вдовиците.
    Децата им ще растат на без бащи.
    Много украинки ще се задомят за наши ергени .
  • 268 Ейййй

    1 0 Отговор

    До коментар #260 от "хаха":

    Ако знаеш каква е злобата в Курск , моли се че не си там .
    До три четири дена всичките ще бъдат намерени и се радвай че не си на тяхното място .
    Ходи и удари една молитва за това .
    В телеграма има едно видео на 20 заловени
    е не е за гледане .
  • 269 Еми такава е идеята

    1 0 Отговор

    До коментар #215 от "Как каква е идеята?":

    ВСУ да загради още 2 декара
    За траурен парк .
    Не е лоша според мен.
  • 270 Грозев

    1 0 Отговор

    До коментар #240 от "П.Утин":

    Как е Навалная
    Би ли ти шута .
    Смуглия е жребец , ти само спонсор .
    Избивай комплекси.
  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания