Отидете към основна версия

1 418 19

Венецуелският опозиционен лидер Едмундо Гонсалес пристигна в Мадрид

  • венецуела-
  • опозиционен лидер-
  • едмундо гонсалес-
  • мадрид-
  • испания

Той е придружаван от съпругата си и от държавния секретар по външните работи Диего Мартинес Белио.

Снимкa: БГНЕС

Опозиционният лидер и семейството му ще подадат молби за убежище в Испания, след като той се укриваше повече от месец в нидерландското посолство в Каракас, цитирано от БТА.

Венецуелският опозиционен лидер Едмундо Гонсалес пристигна днес в Мадрид, предаде испанската агенция ЕФЕ. Самолетът, с който Гонсалес пътува, е на испанските военновъздушни сили и кацна във военната база "Торехон де Ардос".

Той е придружаван от съпругата си и от държавния секретар по външните работи Диего Мартинес Белио. Тримата бяха посрещнати от държавния секретар по въпросите за Латинска Америка и испанския език по света Сусана Сумелсо.

"От този момент ще започнат процедурите по подаване на молби за убежище, а това ще бъде и в наша полза предвид ангажимента на Испания към политическите права и физическата неприкосновеност на всички венецуелски мъже и жени, особено на политическите лидери", информира министерството.

Министърът на външните работи на Нидерландия Каспар Велдкамп заяви на Конгреса на депутатите, че венецуелският опозиционен лидер Едмундо Гонсалес е пребивавал тайно в нидерландското посолство в Каракас в продължение на повече от месец, съобщи обществената телевизия НОС.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: