Отидете към основна версия

1 937 24

Израелски самолети и артилерия поразиха множество цели на "Хизбула" в Южен Ливан

  • израел-
  • ливан-
  • хизбула

Ескалация на напрежението след експлозии на комуникационни устройства на "Хизбула" и ракетен обстрел от Ливан

Снимка: БГНЕС

Израелски самолети и артилерия поразиха множество цели в Южен Ливан тази нощ, съобщиха израелските военни на фона на нарастващото напрежение след серия от експлозии на комуникационни устройства, принадлежащи на членове на ливанското въоръжено движение "Хизбула", предаде "Ройтерс", цитирано от БТА.

Военните съобщиха, че въздушните удари са поразили цели на "Хизбула" в селищата Шихин, Тайбе, Блида, Мейс едж Джабал, Айтарун и Кфаркела в Южен Ливан, както и склад за оръжия на проиранската шиитска групировка в района на град Хиям.

Израелските медии съобщиха, че няколко израелски граждани са били ранени при обстрел с противотанкови ракети от територията на Ливан, но към този момент все още няма официално потвърждение.

Най-новите израелски удари последваха период на внезапно нарастване на напрежението във връзка с ескалацията на конфликта по границата с Южен Ливан, където израелските сили от месеци разменят огън с подкрепяната от Иран "Хизбула".

По-рано тази седмица десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени при атаки, насочени срещу комуникационни устройства, използвани от членове на "Хизбула". Израел не е коментирал пряко нападенията, за които множество източници от сферата на сигурността твърдят, че са извършени от израелската служба за външно разузнаване "Мосад", отбелязва "Ройтерс".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.

Свързани новини