Отидете към основна версия

4 077 52

Дмитрий Медведев: В Белия дом отново пищят като прасета

  • русия-
  • сащ-
  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • дмитрий медведев

По-рано група конгресмени са поискали разследване на посещението на украинския президент в завод за боеприпаси в Пенсилвания, като са заявили, че посещението може да е свързано с няколко нарушения на американското законодателство

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев пише в социалната мрежа X, че Белият дом "показва лицемерието си", като обвинява Русия в намеса в изборите, но "няма нищо против, когато Володимир Зеленски се "заиграва" с кандидата на Демократическата партия в САЩ Камала Харис, предава РИА Новости.

"Американската администрация пищи като прасе за това как други държави, включително Русия, се намесват в техните избори. В същото време... Зеленски безсрамно играе заедно с Камала Харис, като посещава колебаещия се щат Пенсилвания", посочва Медведев.

По-рано група конгресмени са поискали разследване на посещението на украинския президент в завод за боеприпаси в Пенсилвания, като са заявили, че посещението може да е свързано с няколко нарушения на американското законодателство.

Според конгресмените фактът, че Зеленски е бил придружаван от високопоставени служители на Демократическата партия преди президентските избори, може да е нарушение на местен закон, който забранява на федералните служители да се занимават с политическа дейност, докато са на служба.

Зеленски започва посещението си в Съединените щати на 22 септември, като посети фабрика за боеприпаси за Въоръжените сили на Украйна в Скрантън, Пенсилвания.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 59 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания