Отидете към основна версия

1 785 46

Доналд Тръмп: Мога да постигна справедлив мир между Русия и Украйна

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • нато-
  • русия

След срещата си с украинския президент Володимир Зеленски в Ню Йорк той сподели мислите си пред телевизионния канал „Фокс Нюз“

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп изрази увереност, че може да посредничи при сключването на справедливо споразумение, което да сложи край на войната между Украйна и Русия, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

След срещата си с украинския президент Володимир Зеленски в Ню Йорк той сподели мислите си пред телевизионния канал „Фокс Нюз“.

„Научих много, но не мисля, че съм променил гледната си точка, че и двамата искаме да видим края на войната и че и двамата искаме да видим сключването на справедливо споразумение“, заяви Тръмп. Междувременно той изрази увереност, че подобно споразумение ще бъде честно и ще се сключи в правилното време.

Макар и в момента да е фокусиран върху предизборната си кампания, Тръмп подчерта, че, ако спечели, мирното споразумение между Украйна и Русия ще се постигне „много бързо“.

„Президентът Зеленски иска (войната) да свърши и съм сигурен, че и (руският президент) Путин иска да свърши, а това е добра комбинация. Затова и искаме справедливо за всички споразумение“, подчерта Тръмп.

На въпрос какво има предвид под „справедливо споразумение“, Тръмп заяви, че е все още рано да предоставя детайли, наричайки ситуацията „сложен пъзел“, който ще бъде решен с времето.

Също така Тръмп не изключи възможността за нова среща със Зеленски в близко бъдеще.

Самият Зеленски подчерта след срещата си с Тръмп, че е необходим справедлив мир, заявявайки, че разчита на ръководството на САЩ да упражни натиск върху Путин да прекрати войната.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 22 гласа.

Свързани новини