Отидете към основна версия

951 34

Северна Корея никога няма да се откаже от ядрени оръжия

  • северна корея-
  • g7-
  • ядрено оръжие-
  • отказ-
  • политика

G7 трябва да разбере, че никакви опити да се направи нещо относно нашите ядрени оръжия няма да проработят

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Призивите за денуклеаризация на КНДР са сравними с атака срещу конституционния ред. Пхенян никога няма да се откаже от ядрените оръжия, се посочва в коментар на Централната телеграфна агенция (CTC).

Повод за публикацията е изявлението на външните министри на G7 от 24 септември. „Те (страните-членки на G7) повториха своя призив за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров и поискаха Северна Корея да се откаже от ядрените оръжия, съществуващите ядрени програми и други оръжия за масово унищожение, както и от програмите за балистични ракети това изявление.

„Призоваването на КНДР да се откаже от абсолютната гаранция за национална сигурност и правото на съществуване е просто арогантна глупост“, посочва агенцията. Авторите на коментара отбелязват, че това е „директна атака срещу суверенитета и залегнал в конституцията“. статут на ядрена сила, който е "единодушно подкрепен от целия корейски народ."

Под ръководството на САЩ, Групата на седемте се е превърнала в „най-злата група, която е в конфронтация с КНДР“. Според журналисти в него влиза "държава, извършила военно престъпление срещу човечеството" под формата на използване на ядрена бомба, „страни, които отдавна са придобили ядрени оръжия с тъмни намерения“, както и „опасна държава, която търси ядрени оръжия в името на диви амбиции и отмъщение".

„Страните от G7 са най-активните участници в американската кампания за съживяване на незаконното „Командване на ООН“, които искат да си спечелят правото да участват във „втората корейска война“. Сред тях е страна, победена във Втората световна война“, посочва KCNA. Германия наскоро се присъедини към командването. Според авторите САЩ, Република Корея и Япония „ще се ангажират напълно с тристранния военен съюз“.

„Въпреки че е късно, G7 трябва да разбере, че никакви опити да се направи нещо относно нашите ядрени оръжия няма да проработят. Те трябва да разберат, че КНДР никога и при никакви обстоятелства няма да се откаже от ядрени оръжия. Целият народ на КНДР ще защитава своята конституция с цената на живота си“, каза KCNA в коментар. По-рано руският външен министър Сергей Лавров каза, че Москва разбира, че основата за гарантиране на сигурността на КНДР в условията на „разширено възпиране“ е Съединените щати служат като техен „ядрено-ракетен щит“.

Източник: tass.ru

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: