Отидете към основна версия

2 327 103

Зеленски не разкрива дори на украинския народ какъв е планът за победа във войната

  • украйна-
  • андрий ермак-
  • план за победа-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • война-
  • русия

Някои детайли от този план са затворени, съобщиха от екипа на украинския президент

Снимка: БГНЕС/ EPA

Планът за победа на Украйна, който украинският президент Володимир Зеленски представи на президента на САЩ Джо Байдън миналата седмица, ще бъде разкрит на украинците, но само частично. Това заяви Андрий Ермак от екипа на Зеленски, предаде агенция УНИАН.

„Това е планът на президента (Зеленски) и, разбира се, както той обеща, след представянето на президента на Съединените щати и партньорите, мисля, че планът ще бъде представен на украинците, но мога да ви кажа че има части, които са много чувствителни, те са закрити“, каза Ермак.

Той отбеляза, че всичко, което става публично достояние, се чува не само в Украйна, но и врагът го чува: „Някои детайли от този план са затворени. Но знаете ли, важно е да видим изпълнението на този план на вражеска територия и да го видим в резултатите, победите на нашите военни, нашите въоръжени сили.“

Той отбеляза, че украинците ще разберат необходимостта да не се разкриват определени части от плана за победа.

Няма яснота дали планът за победа на Зеленски включва възможността Украйна да се откаже от част от своята територия – тема, която е изключително чувствителна за украинския народ. Според последни проучвания расте броят на украинците, които искат с Русия да бъдат проведени преговори, но не са мнозинство тези, които биха се отказали от територия срещу спиране на войната.

Според анализатори се забелязва умора сред западните партньори на Киев от войната. Военни експерти посочват, че нито Украйна, нито Русия в момента имат сили за решителен пробив на фронта.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: