Тема: Украйна

1 Октомври, 2024 09:00 6 771 178

The Economist: Украйна губи войната, Зеленски пренебрегва реалността

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • владимир путин-
  • зеленски-
  • крим-
  • джо байдън

Ако Украйна и нейните западни съюзници искат да спечелят, първо трябва да съберат смелостта да признаят, че губят войната

The Economist: Украйна губи войната, Зеленски пренебрегва реалността - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Списание The Economist публикува статия със заглавие „Войната върви зле. Украйна и нейните съюзници трябва да променят курса". В този материал журналистите призовават Володимир Зеленски да постави реални военни цели пред украинските въоръжени сили, които на настоящия етап от руско-украинската война не предполагат повторно завоюване на всички територии, окупирани от Русия. Изданието препоръчва на западните партньори и на първо място на президента на САЩ Джо Байдън да ускорят процеса на приемане на Украйна в НАТО, пише Meduza.

Ако Украйна и нейните западни съюзници искат да спечелят, първо трябва да съберат смелостта да признаят, че губят във война, превърнала се във война на изтощение, пише вестникът.

Миналата седмица Володимир Зеленски посети Съединените щати, представяйки своя „план за победа“ пред американски политици. Белият дом отново потвърди подкрепата си за Украйна и обяви нов пакет от военна помощ на стойност осем милиарда долара, но американците не одобриха плана на Зеленски, заявявайки, че ще продължат да обсъждат подробностите му със западните партньори.

Всъщност, смята The Economist, Украйна се нуждае от спешна промяна на курса. Журналистите изброяват фактори, които показват критичността на настоящата ситуация за Украйна: настъплението на руските войски в Донбас, украинската енергийна система, разрушена от руските бомбардировки, и общата умора на хората от войната.

„Армията се бори да мобилизира и обучи достатъчно войници, за да задържат фронтовата линия, камо ли да си върнат територия. Има нарастваща пропаст между пълната победа, която украинците желаят, и тяхното желание или способност да се борят за нея“, се казва в статията. Умората расте и на Запад. Крайнодесни политици в Германия и Франция наричат ​​подкрепата за Украйна загуба на пари. Ако Доналд Тръмп се върне в Белия дом, той на практика може да предаде Украйна на Владимир Путин.

Ако Зеленски „продължи да пренебрегва реалността“, като настоява, че украинските въоръжени сили могат да върнат всички територии, анексирани и окупирани от Русия от 2014 г. насам, той ще отблъсне привържениците на Украйна и допълнително ще раздели украинското общество, се казва в статията. Нов подход, който запазва западната подкрепа и обединява украинците, ще започне с честни думи от лидерите за това какво означава победа.

Путин нападна Украйна не от желание да я завладее, а да ѝ попречи да се превърне в просперираща, западно ориентирана демокрация, според The ​​Economist. Следователно партньорите на Украйна трябва да принудят Зеленски да убеди народа си, че това остава „най-важната награда във войната“. „Колкото и да иска Зеленски да изгони Русия от Украйна, включително Крим, той няма нито хора, нито оръжия, за да направи това“, пишат журналистите.

Западните лидери трябва да осигурят военния капацитет и гаранциите за сигурност, от които се нуждае Киев, се казва в статията на The Economist. Според изданието единственият начин да се спрат военните действия е да се демонстрира на Кремъл безсмислието на по-нататъшното настъпление. Това ще изисква още по-големи доставки на оръжия, включително ракети с голям обсег, способни да поразяват военни цели дълбоко в Русия. Освен това Украйна трябва да увеличи производството на собствено оръжие.

Вторият начин за подкрепа на Украйна, който The Economist предлага: Джо Байдън трябва да обяви, че Украйна трябва да бъде поканена в НАТО още сега, дори когато страната е частично окупирана и не е сключила официално примирие.

Изданието е съгласно, че това е много противоречиво решение, тъй като член 5 от Северноатлантическия договор постановява, че атака срещу един от членовете на НАТО се счита за атака срещу целия алианс - а останалите участници трябва да му се притекат на помощ. В тази връзка The Economist смята, че Байдън би могъл да даде да се разбере, че член 5 няма да се прилага за украинските територии, които в момента са окупирани от Русия - както беше с Източна Германия след Втората световна война.

Членството в НАТО крие рискове, признават авторите на статията. Ако Русия удари Украйна отново, Америка може да се изправи пред дилема: да подкрепи Украйна и да рискува война с ядрено въоръжен противник или да оттегли такава подкрепа и да отслаби отношенията си със съюзниците по света. „По-силното обещание за членство в НАТО би помогнало на Зеленски да предефинира какво означава победа. Разработването на нов план изисква много от Зеленски и западните лидери. Но ако възразят, това ще доведе до поражение на Украйна. И ще бъде много по-лошо“, заключава The Economist.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето мнение

    223 11 Отговор
    Украйна не губи войната, войната я губи натю. Малко, но безкрайно важно уточнение.

    Коментиран от #37, #113

  • 2 Червената шапчица

    202 7 Отговор
    Когато има война между две съседни страни, знайте, че Сащ са посетили едната.

    Коментиран от #84, #149

  • 3 Тия Економист и те

    44 92 Отговор
    са руски пропагандисти, 4 хилядници и рубладжия и копейки от Възраждане.😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 4 Хасковски каунь

    182 9 Отговор
    Добър урок за българските политици които се заиграха с Лондон и САЩ.
    Двама , Боби Жонсън и Зеленски унищожиха една държава. БЪЛГАРИ бдете!

    Коментиран от #16

  • 5 Вашето мнение

    139 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тия Економист и те":

    А нашето жълтопаветно рязко ще забрави как е яло торта с детски главички и как е подскачало в транс да се дере сало украине.
  • 6 Последния Софиянец

    125 4 Отговор
    Зеленски е в реалността на кокаина.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 76 Отговор
    Днес е 1октомври ден на лъжата в просия и във факти,нали...Хахаха!Звучите като дървено желязо....хем се предаваш хем печелиш,хахахаха!Огледайте се даи ИИ,не е решил да освободиземята от вас....

    Коментиран от #13, #77

  • 8 урко

    110 3 Отговор
    Зеления Гнom скоро ще бъде "евакуиран" за постоянно във Вашингтон къде ще изнася лекции за великата победа на Украинците
  • 9 Само нашите козяшки укротролове

    116 4 Отговор
    във форума на Факти победоносно громят Русия .😂😂😂
  • 10 Е как така, нали бяха навлязли в Русия

    114 2 Отговор
    И то много успешно. И до Москва щяха да стигат. Че и Путин щеше да умира поне 50ина пъти. А пък руските войски били разгромени, нямали чорапи и гащи....
  • 11 Историк

    7 35 Отговор
    И пред Западът "губеше войната" срещу фашизма някъде до средата на 1940 година.
  • 12 Укропат

    68 4 Отговор
    Шефчето договори значителна помощ от западните партньори. Употребявани памперси и нови тоалетни чинии. Така ще компенсира нуждата от нужници ,тъй като предишните тоалетни чинии са пълни за да не ни ги вземат руснаците.
  • 13 Така е, Економист

    50 5 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    са шегаджийски вестник от копейки от Възраждане и пиринско четирихилядници.Разбира се!

    Коментиран от #20

  • 14 Прав

    105 5 Отговор
    Иде видов ден, но 500 000 души от Украйна повярвали на глупостите на соросоиди вече ги няма. Ние платихме и тепърва ще плащаме за скъпа цена за отказа от руски суровини, пазар и..
    Да видим кого господарите са определили за следващ жертвен агнец? Родните им лакеи всеки ден се натискат да сме ние. На изборите ще видим колко са ни промили мозъка и на нас. Европа вече се събужда от облъчването ние ще спим докато умрем ли?

    Коментиран от #22

  • 15 Баце ЕООД

    25 2 Отговор
    Смяааатай, МеДуЗаТа са се уплашили дори .
  • 16 Много точен коментар. При нас също са 2-

    50 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хасковски каунь":

    Доган, Певвски и Банкята автокрадеца.
  • 17 стоян георгиев

    63 6 Отговор
    Хихихи, мед ми капе от сърцето! 😂 Днес само хубави новини 👌
    Леле, ами жълтопаветните, горките, сигурно се гърчат в истерия, хахахах

    Коментиран от #133

  • 18 Скот Ритър

    73 3 Отговор
    Май на запад не разбират, че ако искат Украйна в НАТО едното от двете или в идеалния случай и двете няма да съществуват. Украйна ще е Галиция най-малкото и с неутралитет като Австрия след ВСВ.
  • 19 ОБЕКТИВЕН

    86 4 Отговор
    Ааа, не така! Украйна губела войната! Един вид, оправяйте се. Украйна е само прокси, т.е. стадионът, на който се играе мачът за свалянето на световния хегемон, а воюващите са САЩ/НАТО/ЕС и точно те губят войната. Факт. Всичко останало е мнение по въпроса.
  • 20 Историк

    29 3 Отговор

    До коментар #13 от "Така е, Економист":

    Той даже не е прочел статията.

    Просто подхваща с опорките. Не му обръщай внимание.

    Коментиран от #23

  • 21 Не превърнала се във война на изтощение

    70 6 Отговор
    а точно такава им бе обещана от Русия, след като отказаха Истанбулския договор и накараха Украйна на воюва!

    И войната на изтощение не е само спрямо Украйна, която си е вече в пълен колапс, но и срещу западните и "приятели и съюзници", които все още шават отчаяно, като за последно.

    "Ако Украйна и нейните западни съюзници искат да спечелят, първо трябва да съберат смелостта да признаят, че губят във война, превърнала се във война на изтощение, пише вестникът."

    Дрънкането "Украйна в НАТО" ще ги затрие съвсем. И край с измислената държава.

    Коментиран от #25

  • 22 !!!?

    55 3 Отговор

    До коментар #14 от "Прав":

    Ако са само 500 хил добре, ама са поне 2 млн! Гробищата в 404 се вицдат от космоса, безкрайни поля с набучени знаменца на несъществуваща държава!

    Коментиран от #53

  • 23 Тоя е ясен по презумпция,

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "Историк":

    пише постове да изкара стотинки за биричка и цигарки днес.
  • 24 ДАРТ ВЕЙДЪР

    24 17 Отговор
    ЗЕЛЕНСКИ сгреши САМО В ЕДНО ,че повярва безрезервно на бившите -завладяни изцяло от ПЕТАТА КОЛОНА , подчинена на юда- убиец на православието и руския НАРОД?!?
  • 25 Историк

    6 40 Отговор

    До коментар #21 от "Не превърнала се във война на изтощение":

    Ц. Русия обеща "аперация за три дня".

    Коментиран от #55

  • 26 az #СВО

    62 3 Отговор
    Накратко:

    1.Западът е в предсмъртна агония в бивша Украйна! Започнаха гърчовете... :)))
    2. Доскорошните бодри победни релации се смениха с униние и пораженчество. :)))
    3. Естествено, за загубата във войната срещу РФ за виновен ще бъде посочен само и единствено просрочения от Киев. Западът - никога! :)))
    4. Краят е все по-близо, подобно на 1945г. и много хора, включително к у нас бързо ще се преобуят, във въздуха..., и ще искат да забравят, че са подкрепяли нацистите! Тогава не им се размина и бяха изправени пред съд и разстреляни, сега едва ли ще ги разстрелят, но ще бъдат изхвърлени от политиката със сигурност!

    Коментиран от #28

  • 27 Историк

    54 3 Отговор
    Фащ загубиха и тая война, хахахах! Луууузъриии 😂😂😂
  • 28 Историк

    6 58 Отговор

    До коментар #26 от "az #СВО":

    Ц.

    Накратко.

    Трябва още повече помощ за Украйна и ще я получи.
    Украйна е на финалната права за разработване на собствени далекобойни оръжия - след това оня отгоре да им е на помощ на руските фашисти.
    Украйна все повече се интегрира в НАТО.

    Коментиран от #33, #115

  • 29 След три години

    58 5 Отговор
    и милиони жертви най-после прозряха голата истина, която и един първолак щеше да им я каже. Няма как да се спечели война срещу ядрена държава, още повече когато това е Русия. Дори албанският реотан загрява по бързо.

    Коментиран от #30

  • 30 Историк

    5 29 Отговор

    До коментар #29 от "След три години":

    Не само, че има как, но и има примери за това.
  • 31 ТаУмВзе

    38 4 Отговор
    Чекай са! Нали окраинчето Печелеше нещо А У! Почвам да се обърквам до Ориентиране на Праведната Пропаганда де. Добре е!

    Коментиран от #34

  • 32 наблюдател

    27 3 Отговор
    Ще скачате по гробищата оттук нататък.Наивници!
  • 33 az #СВО

    42 2 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    И ти си скъсал с реалността!
    Вероятно такава е била и атмосферата в Третия райх някога. Изпълнена с бодряшките митове за "вундервафе"-то, което ще им донесе победата... :)))

    Коментиран от #39

  • 34 Мдаа

    6 41 Отговор

    До коментар #31 от "ТаУмВзе":

    Днес изтече крайния срок поставен от Путлер за да си върнете Курска област.

    Как върви, как върви, напредвате ли .... на Изток?

    Коментиран от #44, #58

  • 35 Политолог

    30 5 Отговор
    Украйна и НАТО в едно изречения не бива да се смесват.
    Или едното или другото. Или без двете.

    За останалото статийката на Марчето е вярна. И има напредък!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хахахаха

    6 51 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Само, че въоръжението на НАТО е по хангарите и армията е цяла, а рашистката гние по украинските територии! Та какво е загубило НАТО викаш? Много ви се ще на копейките, рашистите да победят НАТО, но то няма как да стане!

    Коментиран от #41, #60, #67

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Историк

    3 27 Отговор

    До коментар #33 от "az #СВО":

    "И ти си скъсал с реалността!"

    Не мисля така.

    От статията:

    "Белият дом отново потвърди подкрепата си за Украйна и обяви нов пакет от военна помощ на стойност осем милиарда долара"


    " Това ще изисква още по-големи доставки на оръжия, включително ракети с голям обсег, способни да поразяват военни цели дълбоко в Русия. Освен това Украйна трябва да увеличи производството на собствено оръжие."


    "Изданието препоръчва на западните партньори и на първо място на президента на САЩ Джо Байдън да ускорят процеса на приемане на Украйна в НАТО"
    "Вторият начин за подкрепа на Украйна, който The Economist предлага: Джо Байдън трябва да обяви, че Украйна трябва да бъде поканена в НАТО още сега"


    С други думи, или не си чел статията, или си "скъсал с реалността".

    Коментиран от #146

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Софиянец

    39 6 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    Има поне 15 статии на западни медии, които обясняват как натовските складове са празни и хиляди доказателства за деНАТОфицирани западни офицери и наемници!
    Хихихи Хихихи

    Коментиран от #45

  • 42 гост

    17 3 Отговор
    като при шаха. падат падат пешки, а после идва ред и на големите фигури и на царя

    Коментиран от #47

  • 43 Мишел

    25 2 Отговор
    На сто-двеста статии за измислени победи тук се появява една отрезвяваща.
  • 44 И кой му го постави

    31 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мдаа":

    този "срок"? Можеш ли да ни осветлиш? Много ще ни е интересно!

    Няма как да е ТриДневния ген. Мили щото го пенционираха!

    Та нали точно Курск-аферата е причина, руснаците да напреднат толкова бързо на фронта. Дори Залужни го каза.
    Чувал ли си за цитата: "Когато врагът ти прави грешки,- не го прекъсвай!"

    Коментиран от #46

  • 45 Хахахаха

    4 29 Отговор

    До коментар #41 от "Софиянец":

    Виж ся, може да е празно с такива оръжия които трябват на Украйна, а не е празно от оръжия! В НАТО има поне 7-8 държави производители на изтребители от висок клас! Има много държави производители на най-модерно въоръжение от ракети и бомби! Войната на НАТО няма да е пехотна война. НАТО няма да пуска хора в месомелачка, това не е победа. Така, че не е нужно да се обясняваш, как складовете били празни! Празни са за снаряди, защото такава война се води на фронта. НАТО няма да ползва снаряди, защото няма да води фронтова война!
  • 46 Мдаа

    2 23 Отговор

    До коментар #44 от "И кой му го постави":

    "Путин нареди на армията да разгроми украинците в Курска област до 1 октомври, руските войски преминаха в настъпление"

    Коментиран от #48

  • 47 Детенце

    17 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    - Царят е гол!
  • 48 Ген Мили съм

    11 4 Отговор

    До коментар #46 от "Мдаа":

    Не съм казвал подобно нещо. Казах само за "Трите дня" на видение.

    И ме оставете на мира вече, с тези глупости. Да си гледам пенсията.
    За риба съм!

    Коментиран от #49

  • 49 Мдаа

    3 22 Отговор

    До коментар #48 от "Ген Мили съм":

    Соловьов по централните телевии в Русия и Беларус:

    - "В Украйна никой няма няма да воюва с нас";
    - "Докато западът се наумува, ние вече ще сме на Ламанша";
    - "Войната с Украйна ще продължи максимум три-четири дни. Там няма кой да воюва срещу нас.";

    Коментиран от #54

  • 50 хех

    2 22 Отговор
    Тя Украйна още от първия ден я "губи" тази война, още откакто руската армия беше в предградията на Киев. Днес фронтът е по-близо до Москва отколкото до Киев, но Украйна продължава да "губи" войната. С тези темпове, като нищо след някое време да я загуби напълно при последното сражение в Чукотка.

    Коментиран от #52

  • 51 Хистори

    11 1 Отговор
    То се знаеше от началото.Както през 1918 и 1945г.
  • 52 Историк

    2 22 Отговор

    До коментар #50 от "хех":

    Буквално.

    Много им се иска на руските пропагандисти да повярва някой, че войната се развива добре за руския фашизъм, но балами вече няма.

    Коментиран от #57, #75

  • 53 БУГАРАш!

    1 18 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    Кой е по- достоен пред ЧОВЕЧЕСТВОТО-ТОЗИ,който не е ПРЕКЛОНИЛ глава пред ПОРОБИТЕЛЯ или предателя,слагача и ,подлизуркото!?!

    Коментиран от #56

  • 54 дедо..

    27 3 Отговор

    До коментар #49 от "Мдаа":

    А бе случват се и грешки..краварските астронавти уж за три дня а уже три месеца стоять заклещени в мкс-то..

    Коментиран от #59

  • 55 А Зеленски обеща

    22 4 Отговор

    До коментар #25 от "Историк":

    още миналата есен да почива в Крим след успешния контранаступ.

    Коментиран от #65

  • 56 дедо..

    12 1 Отговор

    До коментар #53 от "БУГАРАш!":

    То за това и днес делиорманците ги е яд,че масква ги е освободила няколко пъти.
  • 57 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #52 от "Историк":

    Има балами-доказателството сте Вие.

    Коментиран от #66

  • 58 Ама те там ли са още, аз мислех, че след

    19 2 Отговор

    До коментар #34 от "Мдаа":

    като превзеха Москва и Санкт Петербург, вече са минали Урал и напредват към Владивосток...пък то падна Ню Йорк, Украинск и Угледар, Торецк тия дни и той...

    Коментиран от #62

  • 59 Мдаа

    3 17 Отговор

    До коментар #54 от "дедо..":

    Заклещени са руските технологии на МКС, че руския модул все повече тече.

    Коментиран от #87

  • 60 Мухаа ха!

    35 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    Хайде пробвай,да ни подадеш фалтология.Но точно,безпристрастно.Какво добро сме получили от натю,което на практика е фаш.Посочи едно,само едно.Няма! От лошите руснаци,за 35 години само във превъоръжаване над 240 самолета ,различен тип,и то- от най добрите в света, като ефективност От Миг 21-до Миг- 29,бойни вертолети, бойни кораби,катери, Ракетни системи -СС-20,- СС-23, с който и комшията се съобразяваше.Танкове- 2500 бр ,повече от Турция и Гърция заедно.ВПК изцяло с тяхно оборудване и технология, включително и лиценз за Калашников, АП, ПТУРС,и още и още.Само от експорт печелехме милиарди долари годишно.Търговски и риболовен флот.АЕЦ Козлодуй.Нефтохим Бургас.Завод за полиамидни влакна - Баба Вида.От фаш- три безплатни бази ,две Марици ,който им носят милиарди,и фърчоплани ,платени на зелено,на паус.Полирано паве,с две гънки: да яде и да мрази!

    Коментиран от #91

  • 61 !!!?

    14 9 Отговор
    Ето как си представя главният ментор на Путин Дугин картата на Украйна след войната за да се смята Русия за велика !
    Пак според него със сега анексираните украински области Русия е наполовина велика, а без тях - е само нормална държава !

    Фашизмът имената си мени но нрава не !!!?

    Коментиран от #64, #177

  • 62 Мдаа

    1 22 Отговор

    До коментар #58 от "Ама те там ли са още, аз мислех, че след":

    Слабичко, колега, а руските фашаги вече събраха и матросите и механиците от самальотоносача Кузя, че им трябва пушечно месо.

    Не се чува нищо и за "напредъка" към Покровск.

    Май украинците пак ви наиграха.

    Коментиран от #74, #79

  • 63 Феликс Дж

    2 19 Отговор
    По неофициални данни в руските ресурси зельонски се готви да настъпва. Набира личен състав до 900 000 души, от които 500 000 ще са в ударна групировка. За момента това може да изглежда нереално, но да не забравяме, че в момента долната граница на мобилизационната възраст е 25 години. Т.е. ако се свали границата на мобилизационната възраст нужния личен състав може и да бъде осигурен.

    Коментиран от #68

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 хех

    2 18 Отговор

    До коментар #55 от "А Зеленски обеща":

    Пак си припадал пиян пред портрета на ботокса и си имал халюцинации по време на делириума. Говоря ви като пиете да не си обувате високи токчета, ама не. Путин така правил, и вие така трябвало. После като се спънете и си разбиете тиквите, пак "колективния Запад" и Сорос са ви виновни.

    Коментиран от #73

  • 66 Историк

    2 11 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Даже не си прочел за какво се отанся поста ми.
  • 67 Кака още ли не сте

    24 3 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    взели Москва?Нали долара стана 200 рубли, руската икономика се разпадна под санкциите, Русия се разпадна на 12 части и стана Московия, а Путинумря няколко пъти (поне) а вие още не можете да спечелите войната?

    Коментиран от #70

  • 68 пахахаа

    10 1 Отговор

    До коментар #63 от "Феликс Дж":

    16 е, взимат и момичета .. Беги.
  • 69 Прозападо

    16 2 Отговор
    ориентиращи проспериращи демокрации... Най-краткият виц. Но е добър
  • 70 Освен това забрави да пишеш,

    20 2 Отговор

    До коментар #67 от "Кака още ли не сте":

    че руснаците нямат оръжия и се бият само със сапьорски лопатки, свършиха ракетите и бомбите, потопиха им флота, унищожиха им танковете, свалиха им самолетите и им избиха армията.

    Коментиран от #76

  • 71 сирене

    17 2 Отговор
    Хубаво реват краварите днес . Няма две мнения по въпроса
  • 72 Гнъс

    17 1 Отговор
    Лицемерни га.дове са това англосаксите. Най-долните в цял свят. Обсче колко необразовани зом.бита им вярваха... тцтцтц. Четете книжки - това е изводът
  • 73 Ето, вече и на идола си не вярваш

    12 1 Отговор

    До коментар #65 от "хех":

    Какви ги говори, щото постоянно е под въздействието на кокаина.Заблудени души сте вие.
  • 74 Покрайна

    15 1 Отговор

    До коментар #62 от "Мдаа":

    надигра себе си. Вижда им са края на бандерите. Пак се очертава да е У крайната махала на Русия.

    Коментиран от #80

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мдаа

    3 13 Отговор

    До коментар #70 от "Освен това забрави да пишеш,":

    Забрави да напишеш, и че раЗия ще унищожи Запада с ядрено оръжие, за да е комплекта с рузки фантасмагории пълен.

    Коментиран от #82

  • 77 МАЙ , МАЙ

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    СИ ДЪБОКО ЗАСПАЛ......!

    Коментиран от #83

  • 78 Днес е първи октомври!

    4 14 Отговор
    Освободиха,ли Курск както заповяда Путин?

    Коментиран от #81, #96

  • 79 Че нали това викам, превзеха

    16 2 Отговор

    До коментар #62 от "Мдаа":

    Москва, лично Зеленски прие парада на победата от Сирски на Червения площад.Ти телевизор нямаш ли, в кой век живееш?Изостанал си от реалността тотално.
  • 80 Мдаа

    1 17 Отговор

    До коментар #74 от "Покрайна":

    "Вижда им са края на бандерите."

    Мдаа, чета го от две години и половина това, а това, което се вижда е как всеки ден рузкия фашизъм бива демилитаризиран и денацифициран.

    Коментиран от #85

  • 81 Не, контранаступа освободи

    15 3 Отговор

    До коментар #78 от "Днес е първи октомври!":

    КРИМ и още миналата есен Зеленски беше на курорт там,както обеща.

    Коментиран от #86

  • 82 Каква Русия,

    12 2 Отговор

    До коментар #76 от "Мдаа":

    Тя се разпадна, забрави ли?
  • 83 мусцимол

    1 4 Отговор

    До коментар #77 от "МАЙ , МАЙ":

    А,защо те дразни мнението и умозаключенията на един "Дълбоко заспа",ганчооо-овцъ???

    Коментиран от #132

  • 84 Сащ виновни ама

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Червената шапчица":

    Расия трепе братята... комунистка логика

    Коментиран от #114, #128

  • 85 Мдаааа

    9 1 Отговор

    До коментар #80 от "Мдаа":

    Сложи си очила с по-голям диоптър.

    Коментиран от #88

  • 86 Мдаа

    7 16 Отговор

    До коментар #81 от "Не, контранаступа освободи":

    Лъсна пълното безсилие на руския фашизъм да защити дори собствените си територии.

    Путлер е слабак, който бавно и систематично унищожава Русия.

    Коментиран от #90, #93, #94, #95, #112

  • 87 чекисть..

    11 4 Отговор

    До коментар #59 от "Мдаа":

    То за това една краварска астронавка изкрейзи отиде във wc на роськосмось и почна да го дупчи с джобната си чекийка,после се оказа че не си е пила апчьетата.
  • 88 Мдаа

    4 7 Отговор

    До коментар #85 от "Мдаааа":

    Мне, взривовете е Торопец се виждат и с просто око.

    Коментиран от #92

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Полтава

    11 3 Отговор

    До коментар #88 от "Мдаа":

    Бая наемници си заминаха, вярно е.
  • 93 За контранаступа не каза,

    12 5 Отговор

    До коментар #86 от "Мдаа":

    какво стана, освободи ли Крим в крайна сметка?

    Коментиран от #97, #104

  • 94 Факт.

    3 7 Отговор

    До коментар #86 от "Мдаа":

    Русия няма граници.ВСУ го доказва всеки ден.
  • 95 чекисть..

    11 1 Отговор

    До коментар #86 от "Мдаа":

    Вчера вова взе царивичьное..и так вече 1/3 от бандерската житница премина към масква.
  • 96 Укрорайхът

    11 4 Отговор

    До коментар #78 от "Днес е първи октомври!":

    Зае площ 30 км. Х 30 км.=1000
    км. Площ или колкото София.
    Какъв Курск, каква Курска област.
    Сега там ядаткур

    Коментиран от #99

  • 97 Мдаа

    2 8 Отговор

    До коментар #93 от "За контранаступа не каза,":

    Разбира се. От руския черноморски флот.

    Не знаеш ли?

    Коментиран от #101

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Мдаа

    4 10 Отговор

    До коментар #96 от "Укрорайхът":

    А като е такава малка територия и като рузктите фашисти са толкова силни, какво им пречи да я освбодят?

    Имаха и срок до днес лично от аятолах Хаяско.

    Коментиран от #106, #109

  • 100 дядо поп

    19 3 Отговор
    Украйна губи не само войната , Украйна е загубена за векове дори и да спечели тази война , украинците поколения наред ще са роби в собствената си държава и ще работят за изплащане на стотиците милиарди на САЩ и колективния запад. Безплатен обяд няма , безплатно беше сиренцето в капана което украинците така сладко гризнаха. Но и запада е обезпокоен и подържа палячото Зеленски , защото при евентуалното му сваляне , Украйна може да капитулира окончателно и да стане част от Русия. При това положение западняците ще получат от Русия познайте какво , с пожеланието "ну , пашли"
  • 101 Зная за

    8 1 Отговор

    До коментар #97 от "Мдаа":

    Украинския черноморски флот. Пхахахс И за Азовско море. Пхахаха.

    Коментиран от #108

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Павел пенев

    21 3 Отговор
    Не само войната върви зле- всичко във вашите корумпирани джендърски общества върви на зле, и по лошо ще става изроди мръсни. Путин искаше от Украйна да не се фашизира и да не избива руско говорящите хора,но като не става с добро,ще става с лошо.
  • 104 Контранаступа

    1 2 Отговор

    До коментар #93 от "За контранаступа не каза,":

    Като СВОто.....
  • 105 Каца без дъно

    15 2 Отговор
    От доста време имам подозрението, че руснаците съвсем целенасочено съзздават фалшиви усещания в укрите и ги варят като жаби в тенджера на бавен огън. Бааавно настъпват и ги оставят да си мислят, че могат да стабилизират фронта.Оставиха ги да се платката в Курска област та да си мислят,че правят нещо. А през това време им счупват енергийната структура, военни предприятия и изтребват западни наемници където ги набарат. Странно транспорта си работи, тунели и мостове не се чупят, земеделие си работи,лека промишленост също,,барове и дискотеки си работят... Укрите не усещат как дават фира. Тръмп въобще не е глупак и им предлага да спасят това ,което още може. Путин не случайно каза, че предпочита Камала Харис - тая гъска ще продължи да налива пари в каца без дъно.

    Коментиран от #124, #125

  • 106 Путин никога с слага срокове

    7 3 Отговор

    До коментар #99 от "Мдаа":

    Пр.0.стаочилрке. Но зеленияпор си сложи срок и пак излъга.

    Коментиран от #107, #119

  • 107 Путин разпореди

    4 10 Отговор

    До коментар #106 от "Путин никога с слага срокове":

    До 01 октомври Курск да е свободен......ама неща не става.

    Коментиран от #130, #155

  • 108 Мдаа

    2 4 Отговор

    До коментар #101 от "Зная за":

    Лелеее, толкова ли е болезнено, че чак не искаш да говориш за това какво стана с безаналоговия Руски черноморски флот.

    Аа, той май стана Руски каспийски флот, щото в Черно море го няма.

    Коментиран от #116

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Джамбаза

    10 2 Отговор
    Помните ли Макрон, който предлагаше да се даде шанс на Русия за достоен изход от конфликта?
    Сега се търси вариант за достоен изход на НАТО.
  • 111 Порно

    7 2 Отговор
    Еугленски, паре нема, действай. Може и Олена/ с рожденно име Елена/ да помага
  • 112 Моряка

    9 2 Отговор

    До коментар #86 от "Мдаа":

    Ти гледай след Путин да не дойде някой Сталин.Само на соросоиди ще ми станете.

    Коментиран от #117

  • 113 така ти се иска

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    така не е.снощи чувам по новините-от началото на май до ден днешен по хиляда руски солдата падат.от тях,повечето завинаги.кво му е на натю?там животът е хубав.има за всички.в рус има,ама доста по-по-малко.и сега,кат се отделя повече за отбрана,т.е.как била в съвацкава времени и нам кво стаа...пак няма да има.хихи
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Е ТЕ ЗАРАДИ ТАКИВА

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    ПСИХОПАТИ КАТО ТЕБЕ УКРАИНСКИЯТ НАРОД СТРАДА КАКТО И РУСКИЯТ
    Е ТЕ ЗА ТАКИВА ИДЕ РЕЧ КОГАТО СЕ КАЗВА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Мдаа

    4 6 Отговор

    До коментар #112 от "Моряка":

    Сталин е избил 27 милиона в СССР.

    Коментиран от #123

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 руските СМИ.

    1 10 Отговор

    До коментар #106 от "Путин никога с слага срокове":

    От 20.08.Да се освободи Курска област!Заповед лично от путин.Рашките пак се изс.раха на заповедта.
  • 120 Съдията Дред

    4 3 Отговор
    Като гледам снимката , май китайците са заловили смешника и го водят към съда. После към стадиона......
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Демократ

    3 12 Отговор
    Всичко това нямаше да се случи ,ако императорът на злото,лъжата,войната и смъртта не беше възпрян още през 2014 г. и Украйна беше приета в НАТО. Световен терорист не може да бъде спрян със санкции и дипломация, а със сила. Силата, от която путлер се страхува е НАТО. Хич не му пука за ООН и другите цивилизовани световни организации и най-малко го е грижа за човешкия живот. Избива и изпепелява Украйна , праща на сигурна смърт руснаците, поставя цял свят на военни релси и цял свят се чуди как да се справи с него. Който иска руский мир , да ходи по своя воля при него, а не той да го налага с война.

    Коментиран от #126, #129, #148

  • 123 Избил

    2 3 Отговор

    До коментар #117 от "Мдаа":

    е 27 млн.на най

    Хрушчов е избил най много
  • 124 И 650 хиляди

    4 6 Отговор

    До коментар #105 от "Каца без дъно":

    Рашисти фира. И милиарди рубли изскубани от руския мужик...и не се знае още колко ша продължи
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Историк

    4 8 Отговор

    До коментар #122 от "Демократ":

    "Всичко това нямаше да се случи ,ако императорът на злото ..."

    Фашиста в Кремъл нямаше за идоли двамата оригинални свои идоли Сталин и Хитлер.
  • 127 Зелена трагедия

    11 4 Отговор
    Сега цял укровермахт гледа какво ще се случи в Угледар, за да знаят съдбата си в Селидовски, Кураховски, Часовярски, Курски и останалите котли. 72ра бригада ще стават първи мъченици.

    Коментиран от #131

  • 128 Стига бе, не мой да бъде...

    10 2 Отговор

    До коментар #84 от "Сащ виновни ама":

    ...аз що си спомням за една американска държавна секретарка дето раздаваше курабии на Майдана и на прав текст каза, кой ще бъде назначен за Президент на т.нар Украйна, след което заяви също на прав текст на.п.Цо.ва Европейския Съюз.
    Нюланд май се казваше ...нъл тъй.

    Коментиран от #134

  • 129 Защо ни я приемат в Нято?

    6 3 Отговор

    До коментар #122 от "Демократ":

    Ако Мексико бъде прието в ШОС на третия ден чрез килийно бомбардиране ще бъде на пепел.
    Радвайте си чи Путин е мека Марш.
  • 130 Ха ха

    3 12 Отговор

    До коментар #107 от "Путин разпореди":

    Курск ще бъде украински до края на войната.После ще се решава.След като извлекат ботокса от бункера и го ескортират в Хага.

    Коментиран от #135, #138

  • 131 То и за Вовчанск

    1 7 Отговор

    До коментар #127 от "Зелена трагедия":

    Така се говореше

    Коментиран от #136, #139

  • 132 Щото...

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "мусцимол":

    ...не го интересува мнението ти, а го дразни шумът , който създаваш.
    Когато хърка човек пречи на другите, същото е когато пише лъ.жи и тЪ.п.о.тии.
  • 133 Алексбг

    2 8 Отговор

    До коментар #17 от "стоян георгиев":

    Стоянчо, иди се лекувай батковото! Не си виновен ,ама много ти хлопат дъските.Пък и злобата ти една такава...силна..голяма..
    Не разбираш ли ,че лошотията те разяжда откъм ума най-вече?То вас червените путиноиди, това най-много ви пречи,но явно е го усещате, нито разбирате.
    яма

    Коментиран от #137

  • 134 Ами що ЗАХАРОВА

    1 7 Отговор

    До коментар #128 от "Стига бе, не мой да бъде...":

    Не раздаваше курабийки на майдана......
  • 135 Ще бъде украински

    11 1 Отговор

    До коментар #130 от "Ха ха":

    когато цъфнат налъмите.
    Скоро наркомана ще виси на Крещатник.
  • 136 Стара информация имаш.

    11 1 Отговор

    До коментар #131 от "То и за Вовчанск":

    Във Волчанск руската артилерия дамгоса укрите. Наиграха се.

    Коментиран от #140

  • 137 Ха ХаХа

    8 1 Отговор

    До коментар #133 от "Алексбг":

    Разяжда злобата вас соросоиди чрез Закона за ликвидацията унищожихте България и българите.
    Изпрюйполюциите от козяк....
  • 138 маке..

    12 1 Отговор

    До коментар #130 от "Ха ха":

    Вова,запали котело в курске..до празника на 07.11-бандерите требва да уврать убавичько.
  • 139 Зелена трагедия

    13 0 Отговор

    До коментар #131 от "То и за Вовчанск":

    За Йовчанск на река Волчая, никога не се е готвел котел, там има друга стратегия, докарай глупаците в безлюдни руини и ги фабизирай по ротно. Не е много хуманно, но те избират, дали ще переможат или ще жить можат.

    Коментиран от #141, #142

  • 140 Стига бе

    1 9 Отговор

    До коментар #136 от "Стара информация имаш.":

    От четири месеца са мъчат с Вовчанск.....рашистите...сега и украина ги дамгосва там....

    Коментиран от #144, #145

  • 141 То и рашисти там гинат

    1 4 Отговор

    До коментар #139 от "Зелена трагедия":

    Като мухи, ама айде

    Коментиран от #143

  • 142 Носталгик

    0 4 Отговор

    До коментар #139 от "Зелена трагедия":

    Напомняш ми на Владлен Татарски.

    Коментиран от #152

  • 143 Гинат но 3 към 1

    7 0 Отговор

    До коментар #141 от "То и рашисти там гинат":

    и имат хора, докато укрите мобилизират и психопати
  • 144 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #140 от "Стига бе":

    Много изоставаш нещо. Постарай се повече, че ставаш смешен.
  • 145 Мдаа

    3 8 Отговор

    До коментар #140 от "Стига бе":

    Руските фашисти винаги пабеждават безаналогово, но нещо фронта взе да се движи в грешната посока.

    И срока поставен от аятолах Хаяско изтече, явно толкова си могат рашистите.
  • 146 az #СВО

    12 0 Отговор

    До коментар #39 от "Историк":

    Ама те от Економист довчера ни разправяха как Киев е победил, а Москва загубила войната....

    Ти и тогава им вярваше нали? 🤣🤣🤣
  • 147 На снимката...!

    8 1 Отговор
    Зеленски арестуван от китайците...!

    Коментиран от #161

  • 148 Много емоционален пост

    9 0 Отговор

    До коментар #122 от "Демократ":

    А имате ли поне предположение защо 2014 г.Украина не беше приета в НАТО,след като това зависи единствено от държавите-членки в НАТО?

    Коментиран от #168

  • 149 ТАКА Е!

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Червената шапчица":

    И едната страна я прелъстяват и после...изоставят...!
  • 150 Гост

    8 0 Отговор
    Някой май иска Трета световна с това приемане в НАТО
  • 151 Марийке, не ти ли се къса сърцето,

    7 0 Отговор
    две години хвали зеленски, че щял да победи Русия, а сега изведнъж друга песен запя? Няма ли го вече Бесарабски фронт, нещо замлъкнаха!?

    Коментиран от #153, #157

  • 152 Може

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "Носталгик":

    Никой не е вечен, но някои ще бъдат дълго помнени.

    Коментиран от #163

  • 153 Копейка

    2 4 Отговор

    До коментар #151 от "Марийке, не ти ли се къса сърцето,":

    На мен ми омръзна три години Киев за три дни!Така че трай и чакай.

    Коментиран от #156, #159

  • 154 ха-ха

    4 0 Отговор
    Зеленски няма план,а е отишъл да му кажат какво да прави за да оцелее още малко.Краварите се правят на луди ,че не знаят къде и какво става, но трябва някой да им вярва. Ако Зеленски си позволи лукса да изплзва уж без знанието на САЩ ракети Путин ще стигне до Полша. Украйна да забрави за НАТО, защото това е една от причините за войната.
  • 155 Той няколко

    4 1 Отговор

    До коментар #107 от "Путин разпореди":

    пъти умря, не знаеш ли още?
  • 156 Аз чакам контранаступа да свърши

    5 1 Отговор

    До коментар #153 от "Копейка":

    И и най - сетне миналата есен вече Зеленски да почива в Крим.
  • 157 Да ти обясним...!

    5 1 Отговор

    До коментар #151 от "Марийке, не ти ли се къса сърцето,":

    Коваленко от ,,БесАрабският фронт" замина за фронта и няма кой да пише патриотично-революционни статии за успехите на ВСУ...!
    Пък Мара просто ги копваше от нета...
  • 158 Курск.1 октомври -краен срок!

    0 1 Отговор
    🤔🤔🤔🤔
  • 159 Ген. М. Мили

    5 2 Отговор

    До коментар #153 от "Копейка":

    Като си глЮ.п@в да ме слушаш, трай и чакай. И не излизай с т.пнята за руски пропагандисти, които нито
    са управляващ, нито ръководен орган, нито вземат военни решения, а само са такъв ор..ган като теб.

    Коментиран от #160

  • 160 Прав си.

    2 7 Отговор

    До коментар #159 от "Ген. М. Мили":

    ВСУ го доказаха.Преди час нов пробив на украинците под Курск.

    Коментиран от #167

  • 161 На снимката-2...!

    8 0 Отговор

    До коментар #147 от "На снимката...!":

    Зеленски,като изпечен търговец и джебчия,бърка в джоба дори,на ескортиращият го и нищо неподозиращ човечец...!
  • 162 Куче бито с лопата

    7 0 Отговор
    Колкото повече се стреми към НАТО, толкова по-зле за 404
  • 163 Носталгик

    0 7 Отговор

    До коментар #152 от "Може":

    Да, Хитлер всички го помнят.

    И Путин ще е като него.
  • 164 име

    8 0 Отговор
    Статията започва добре, но като стигнах до влизането на ООкрайна в натю и ударите дълбоко в Русия.... Първото предложение е едната от двете основни причини за денацифицирането. А относно второто предложение, руснаците съвсем ясно заявиха че ще бият краварите по главата, т.е. то е рецепта за световна война. Колкото до проспериращата демокрация, дори на про ЕС ориентираните украинци импе ясно че държавата им вече е разложена. Освен че си продадоха земите, иматхи много големи дългове да плащат, щото тези военни и икономически помощи не са безвъзмездни, така че много хора се ориентират да се махат от оокрайна. На фона на вече избягалите и мъртвите.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 бай Иван

    7 0 Отговор
    Боже ,Марчето е прогледнала. Сега току виж се писала русофил. Само ,че си мисля,че след два часа ще пусне нова статия как Украйна печели.Ей така за баланс, а и като предпазване /де нещо да не се обърка/ . Това е просто една изключителна "Журналистка" с очила пишеща от тоал.етната докато има различни напъни.
  • 167 Дядя

    10 0 Отговор

    До коментар #160 от "Прав си.":

    И какво са доказали укрите, пробив през застава? И голяма работа, събереш няколко нацита с дузина наемника, минеш през КПП-то, снимка и при късмет назад. А русите си ги мачкат и филитират на мераклиите, днес в района между Плехово и Борки в Курска област е възстановена границата между Укрия и Русия!
  • 168 Демократ

    1 9 Отговор

    До коментар #148 от "Много емоционален пост":

    Да, грешка на цивилизацията, която не може да си представи на какво е способен варварина Путин. Украйна не отговаряше на техните изисквания и критерий, но резултата е печален. Сега си признават грешката и пак грешат. Когато насреща е необуздан терорист, така става. ООН е безсилни организация. Не може до бъде член с право на вето в Съвета за сигурност държава терорист,която е обявила война на света с всички средства- смърт, гладомор, енергомор, непрекъснати заплахи за ядрено унищожение и няма средство това да спре най-после. Агресорът си изтегля войските от чуждата територия и войната в Украйна спира. Хамас връща заложниците и войната спира. Но Кремъл не дава, започна това безсмислено братоубийство и говори за мир. Иска 2 държави да бъдат ликвидирани напълно - Украйна и Израел и тогава ще настъпи прекрасния руский мир.

    Коментиран от #176

  • 169 Победа будет за нами!

    7 1 Отговор
    Смърт на фашизма!!!
  • 170 Факт

    1 9 Отговор
    Диво варварско племе това са хазарите русия
  • 171 Е да де... ама

    8 0 Отговор
    Kасно е либe за kитка...
    Peзето хл0пна...
    Путин чака ПЪЛHА И БЕ3YCЛ0ВНА KАПИTYЛАЦИЯ и 3елю да бъде представен на Tpибyнaла в Мapиопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите на 3елю не му дават... трябвало да се бие до последния 0kpинец!!!!
    A Путин ша бие до кат 3елю не го орешетят в Маpи0пул и не е поставено ново управление с което да преговарят...
    3елю е пpeцедeнт с изтекъл срок на годност!!!
  • 172 Дон Кохон

    2 6 Отговор
    Скоро мАсква ще усети много добре войната.
  • 173 Павел

    6 2 Отговор
    Война няма, няма и Украйна....
    Путин освобождава чрез военна операция собственото си руско население попаднало под окупация на една фашистка евроатлантическа хунта след кървав преврат!
  • 174 От страни

    8 3 Отговор
    Глупаци - ква е разликата Украйна член на НАТО и се задейства 5 точка или Украйна сега получава помощ от НАТО във войната с Русия? И в двата случай НАТО-то трябва да почва да воюва - ГОТОВИ ЛИ СА???
    Щото руснаците са готови. Това в Украйната са едва 10-15% и то повечето са доброволци мобилизирани. Войските на Русия са си в казармите и оръжията не са пипани - воюват с бомби от СССР с крилца и кълки....
    И нема да е снаряди 155 калибър а ще са ТЯО и СЯО. Ако ви стиска опитайте де.
  • 175 Леон

    0 5 Отговор
    Руската авантюра, офанзива и армия(пасмина) в Уакрайна ще се пукне като пуканка. Помнете ми думата. В момента микровълновата се загрява.
  • 176 Голям праз

    4 0 Отговор

    До коментар #168 от "Демократ":

    Никаква грешка не е, американците имаха нужда от този конфликт и си го направиха. Големите губещи са ЕС и Украйна.
  • 177 ганю

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "!!!?":

    покрайнината е Руска Земя
    Киевска Рус там фашисти няма да има досвидания
    Суюз нерушимьi , республик свободньiх....
    и так далее. ребята...
  • 178 Солитер

    1 0 Отговор
    Тази война е загубена от самото начало.Лошото,че я плащаме от джоба си.Гледайте цените.
Новини по държави: