Отидете към основна версия

2 776 62

Влиянието на Зеленски на Запад отслабва

  • украйна-
  • зеленски-
  • володимир зеленски-
  • сащ-
  • русия-
  • война-
  • джо байдън

Украйна ще има трудности да поддържа американското финансиране, независимо кой ще спечели битката за Белия дом

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски, по време на посещението си в Съединените щати, не получи разрешение от американския лидер Джо Байдън да удари дълбоко в Руската федерация със западни оръжия и освен това има тревожни признаци, че влиянието му на Запад отслабва, пише The Times.

За Киев ескалацията на сила е необходима част от стремежа към победа във войната, която Русия започна, но сред западните страни и САЩ конкретно има голяма несигурност и колебание.

Посещението на Зеленски в Съединените щати бе определяно като решаващо или повратна точка за плана му да спечели войната срещу Русия. В западните медии обаче се появи тревожна информация за пътуването на украинския лидер. Според The ​​Wall Street Journal „администрацията на Байдън е загрижена, че в плана на украинския лидер да спечели войната срещу Русия липсва цялостна стратегия“, пише агенция УНИАН.

След това New York Times публикува една статия, изразяваща мнението на разузнавателната общност, че разрешаването на дълбоки удари може да доведе до „силен отговор“ от Русия, и друга със заглавие „Звездната сила на Зеленски избледнява на Капитолийския хълм“. Журналистите направиха следния извод: Украйна ще има трудности да поддържа американското финансиране, независимо кой ще спечели Белия дом през ноември.

Междувременно Байдън заяви, че Съединените щати „ще дадат на Украйна подкрепата, от която се нуждае, за да спечели тази война“. Журналистите отбелязват, че дефиницията на „победа“ остава неясна. В същото време Зеленски се чувства ограничен, защото западните страни му предоставят ракети, които не може да използва за атаки по руски бази.

Байдън започна мандата си с фиаско в Афганистан (САЩ изтеглиха войските си – бел. ред.), а сега в Киев и в западни столици се говори, че той може да го завърши с провал в Украйна с още по-големи размери.

На този фон украинският президент Володимир Зеленски заяви пред Fox News, че е получил "много директна информация" от Доналд Тръмп, че бившият президент на САЩ ще подкрепи Украйна във войната срещу Русия, ако бъде преизбран на президентските избори през ноември. Зеленски беше в САЩ за сесията на Общото събрание на ООН и в петък представи на Тръмп на среща при закрити врата своя „план за победа“ във войната. Преди това кандидатът за президентския пост от Републиканската партия казваше, че ще работи както с Украйна, така и с Русия, за да сложи край техния конфликт.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: