Отидете към основна версия

1 462 42

Вероятно е убит ръководител на разузнаването на Хизбула

  • израел-
  • ливан-
  • хизбула

Израелската армия изтреля 5 ракети от Ливан

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелската армия засече изстрелването на пет ракети от Ливан към територията на еврейската държава, съобщи пресслужбата на армията.

Част от ракетите са били прихванати от системата за ПВО, останалите са паднали в необитаема зона, се казва в изявлението.

В резултат на обстрела е обявена въздушна тревога в районите Ха-Амаким и Вади Ара, отбелязва пресслужбата.

В същото време ръководител на разузнаването на ливанското шиитско движение Хизбула Хюсеин Хазима може да е бил в бункер в южните предградия на Бейрут, който беше ударен от Израелските отбранителни сили (IDF) на 3 октомври, съобщи израелският новинарски портал Walla с позоваване на израелски официални лица.

По-рано говорител на ИД каза, че бойци на израелските военновъздушни сили са атакували съоръжения на разузнавателния щаб на Хизбула в Бейрут. Атаките бяха насочени към „командни центрове“, „съоръжения за събиране на разузнавателна информация“, както и срещу бойци, принадлежащи към разузнавателния отдел на движението. Съобщава се, че Мохамед Рашид Сакафи, който ръководеше отдела за комуникационни мрежи на Хизбула от 2000 г., е бил убит.

Порталът Ynet съобщи, че израелската армия е хвърлила бомба върху централата на разузнаването на Хизбула. 73 тона боеприпаси. Според него ударите може да са били насочени към елиминирането на новия генерален секретар на Хизбула Хашем Сафи ад-Дин, който замени Хасан Насрула на този пост.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини