Отидете към основна версия

799 21

Израелската армия призова жителите на Газа да се евакуират в хуманитарната зона

  • израел-
  • ивицата газа-
  • население-
  • предупреждение

Едри: Хамас и други групи продължават да извършват своите терористични дейности във вашите район

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелските отбранителни сили призоваха жителите на определени райони в южната част на ивицата Газа да се евакуират в хуманитарна зона. Съобщението беше публикувано от официалния представител на израелската армия Авихай Едри.

Страницата на представителя на израелските военни в X (бивш Twitter) съдържа карта на южната част на ивицата Газа, където са отбелязани районите за евакуация, както и хуманитарната зона, която се намира на север на пътя Салах ал-Дин

„Хамас и други групи продължават да извършват своите терористични дейности във вашите райони. Израелската армия ще действа решително срещу тези елементи. За вашата безопасност незабавно евакуирайте тези райони към хуманитарната зона“, написа Едри на арабски.

Ситуацията в Близкия изток рязко се влоши на 7 октомври 2023 г. след проникването на бойци на Хамас от ивицата Газа на израелска територия, придружено от убийства на жители на гранични селища и вземане на заложници. В отговор Израел обяви пълна блокада на Газа и започна да нанася удари по анклава и определени райони на Ливан и Сирия.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини