Отидете към основна версия

1 563 39

Илън Мъск се включи в кампанията на Тръмп на исторически митинг в Пенсилвания

  • илън мъск-
  • доналд тръмп-
  • митинг-
  • пенсилвания

Предприемачът призова за победа на Тръмп, за да се запазят Конституцията и демокрацията в САЩ

Снимка: БГНЕС

"Президентът Тръмп трябва да победи на изборите, за да се запазят Конституцията и демокрацията в Америка. Той трябва да победи", заяви предприемачът и собственик на X (бивш Twitter) Илън Мъск, който лично подкрепи номинацията на републиканците за президентските избори на исторически митинг в Бътлър, щата Пенсилвания.

Мъск и Тръмп застанаха на една трибуна, което беше логичен завършек на демонстрираното сближаване между тях през последните седмици и месеци. Това обаче е първата поява на Мъск на предизборно събитие на Доналд Тръмп, цитирано от News.bg

Илън Мъск призова присъстващите да се регистрират за участие в гласуването, което, по негови думи, ще бъде "най-важното в нашия живот".

Тръмп представи Мъск като "чудесен човек, който ни помага да изградим невероятно бъдеще... той спаси свободата на словото и създаде много прекрасни неща."

Кандидатът за президент Доналд Тръмп се завърна в Бътлър, където на 13 юли тази година срещу него беше извършен опит за покушение. Щатът Пенсилвания, един от ключовите колебаещи се щати, в момента показва превес на гласовете за съперничката му – номинацията на демократите Камала Харис, която води в социологическите проучвания.

Речта на Тръмп на митинга в Бътлър се фокусира върху обичайните му обещания: борба с "корумпираната система", възстановяване на "уважението" към външната политика на САЩ и затваряне на "отворените граници". Той завърши с обещание да "върне американската мечта" и да осигури "просперитет за всяко семейство".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.

Свързани новини