4 Октомври, 2024 13:10, обновена 4 Октомври, 2024 12:28 529 6

Илон Мъск ще присъства на митинг на Тръмп в Пенсилвания, където бившият президент бе прострелян

  • илон мъск-
  • митинг-
  • доналд тръмп-
  • пенсилвания-
  • президент-
  • прострелян

Предизборният митинг на 5 октомври ще се проведе на същото място, където Тръмп беше ранен в дясното ухо

Илон Мъск ще присъства на митинг на Тръмп в Пенсилвания, където бившият президент бе прострелян - 1
Снимкa: БГНЕС

Американският милиардер Илон Мъск обяви, че ще присъства на предизборния митинг на Доналд Тръмп в Бътлър, щата Пенсилвания, по-късно тази седмица, съобщи агенция Ройтерс, цитирано от БТА.

Предизборният митинг на 5 октомври ще се проведе на същото място, където Тръмп беше ранен в дясното ухо, а един привърженик на бившия президент беше убит, след като стрелец откри огън от покрива на близка сграда. Стрелецът, идентифициран като 20-годишния Томас Крукс, беше застрелян малко след това от снайперист на Секретната служба.

"Ще бъда там, за да подкрепя!", написа Мъск в отговор на публикация на Тръмп в социалната мрежа X (бившият Twitter), където Тръмп анонсира завръщането си в града за митинг в събота.

През септември бившият президент оцеля при друго покушение, при което въоръжен мъж се укриваше незабелязано в продължение на близо 12 часа на голф игрището на Тръмп, край имението му Мар-а-Лаго в Палм Бийч, щата Флорида.

Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и собственик на X, официално обяви подкрепата си за Тръмп. Това затвърждава преориентацията му към десния политически спектър, която започна през последните години.

Предизборният митинг на 5 октомври е част от кампанията на Тръмп за президентските избори на 5 ноември, когато той ще се изправи срещу кандидата на Демократическата партия, вицепрезидента Камала Харис. Според социологическите проучвания, изборите се очаква да бъдат оспорвани.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОСМИЧЕСКИ

    4 3 Отговор
    Джо направи много мръсотии на Мъск. Сега намо прошка.
  • 2 име

    2 3 Отговор
    Тръмп пак ще го стрелят. Дори да изпуснат схемата и да не могат да му отмъкнат изборите, после ще го стрелят. Няма да го оставят да стане президент.
    В двете партии на номинациите се излъчват хора, за които се знае че ще са лоялни и ще обслужват интересите на банковия сектор военния, застрахователния, лекарския и хранителната (по-скоро химическата) иднустрия. Реално двете най-силни партии се състезават кой да обслужва онеди с парите, но така се елиминират и несистемни играчи от малките партии. Въпросът е че Тръмп по някакъв начин се намърда в схемата и не е от системата, не е зависим и лоялен. Не че самият Тръмп е нещо супер уникално умен и т.н. и той има много недомислици, но е непредсказуем за кукловодите и няма да го оставят да стане втори мандат защото има опит от първия и ще е решен на още по-радикални стъпки срещу кукловодите.
  • 3 Просто човек

    1 3 Отговор
    Единия мало.умник до другия...

    Коментиран от #4

  • 4 За тебе

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Просто човек":

    И брат ти ли пишеш?
  • 5 Истината

    1 3 Отговор
    Психарите се събраха.
  • 6 Файда

    1 0 Отговор
    йок!