Отидете към основна версия

2 247 119

Виктор Орбан: Украйна не може да победи Русия на бойното поле

  • унгария-
  • русия-
  • нато-
  • виктор орбан-
  • украйна-
  • владимир путин

По-рано унгарският министър на финансите заяви, че Будапеща ще отложи решението за удължаване на санкциите на ЕС срещу Русия и това се отразява на окончателното споразумение за заем от Г-7 за Украйна в размер на 50 милиарда долара

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна не може да спечели войната с Русия на бойното поле, каза унгарският премиер Виктор Орбан във вторник, добавяйки, че диалогът и прекратяването на огъня са необходими за спасяването на животи, цитира думите му Би Би Си.

По-рано унгарският министър на финансите заяви, че Будапеща ще отложи решението за удължаване на санкциите на ЕС срещу Русия и това се отразява на окончателното споразумение за заем от Г-7 за Украйна в размер на 50 милиарда долара.

Говорейки на брифинг в Страсбург, Орбан каза, че кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп, ако бъде избран, няма да чака встъпването в длъжност, а ще започне да работи за мира в Украйна веднага след изборите на 5 ноември, пише Ройтерс.

Орбан, дългогодишен поддръжник на Тръмп, също каза, че са необходими както преки, така и непреки комуникации между враждуващите страни и посредничеството на трети страни трябва да бъде част от международната политика.

"Ние не искаме да блокираме нищо, ние просто искаме да убедим европейските лидери да променят стратегията си (за Украйна), защото настоящата стратегия не работи", каза Орбан.

През юли, няколко дни след като Унгария пое председателството на ЕС, Орбан предприе "мисия за мир" (както я нарече), която не беше съгласувана с европейските институции и която включваше посещение в Москва, Киев и Пекин, както и среща с Тръмп. Посещенията му предизвикаха негативна реакция от европейските лидери.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: