Отидете към основна версия

971 24

Битката за Белия дом! Камала Харис и Доналд Тръмп са с равни позиции в ключовите щати

  • сащ-
  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Друго проучване на Ройтерс/ Ипсос тази седмица също показа, че Тръмп и Харис са практически наравно в САЩ, като вицепрезидентката води с 46% срещу 43 процента

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатката за президент на Демократическата партия на САЩ Камала Харис и противникът ѝ републиканец Доналд Тръмп са наравно в седем ключови щата, които вероятно ще определят изхода от президентските избори тази година, предаде Ройтерс, като цитира проучване на в. Уолстрийт джърнъл, пише БТА.

Проучването дава на Харис незначителна преднина от 2 процентни пункта в Аризона, Джорджия и Мичиган, срещу 6 пункта на Тръмп в Невада и 1 в Пенсилвания. Двамата са наравно в Северна Каролина и Уисконсин.

Гласоподавателите в седемте щата смятат, че Тръмп е по-подготвен да се справи с икономиката и нелегалната миграция, но са разделени по въпроса дали той трябва да управлява страната.

Проучването се базира на отговорите на 600 регистрирани гласоподаватели във всеки щат, дадени в интервала между 28 септември и 8 октомври, а допустимата грешка във всеки щат е 4 процентни пункта.

Друго проучване на Ройтерс/ Ипсос тази седмица също показа, че Тръмп и Харис са практически наравно в САЩ, като вицепрезидентката води с 46% срещу 43 процента.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини