Отидете към основна версия

12 Октомври, 2024 21:58, обновена 12 Октомври, 2024 21:58 1 546 32

The Wall Street Journal: Доналд Тръмп води на Камала Харис, темите са войните в Близкия изток и Украйна

  • сащ-
  • камала харис-
  • доналд тръмп-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Като цяло анкетата, публикувана в петък, показа, че Харис и Тръмп са с много близки резултати в седемте щата, които биха могли да решат президентските избори през ноември

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доверието към бившия американски държавен глава и кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп да реши конфликтите в Близкия изток и Украйна е по-голямо от това към вицепрезидентката и кандидат за президент от Демократическата партия Камала Харис в някои ключови за изхода от американските президентски избори щати, сочи проучване на в. "Уолстрийт джърнъл", цитирано от Ройтерс и БТА.

Публикуваното вчера проучване е проведено в седем щата, гласуването, в които може да има решаващо значение за резултата от президентските избори на 5 ноември.

Според проучването на "Уолстрийт джърнъл" в тези седем щата 50% от анкетираните са на мнение, че Тръмп ще се справи по-добре с решаването на конфликта в Украйна. За сравнение, 39% от анкетираните смятат, че Харис го превъзхожда.

По отношение на конфликта между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас", 48% от анкетираните смятат, че по-добре с решаването му ще се справи Тръмп, при 33%, които са на мнение, че по-добре ще се справи Харис.

Освен това проучването сочи, че повече хора се доверяват на Тръмп по въпросите на икономиката и имиграцията, а за Харис има по-голяма подкрепа по въпросите на снабдяването с жилище, здравеопазването и полагането на грижи за обикновените хора.

Публикуваното вчера проучване показва, че Харис и Тръмп са като цяло равностойни в седемте ключови щата. Харис води с преднина от два процента в Аризона, Джорджия и Мичиган. Тръмп води с шест процента в Невада и с един процент в Пенсилвания. В Северна Каролина и Уисконсин двамата имат равен резултат, показва проучването.

То е било проведено от 28 септември до 8 октомври, като са били анкетирани по 600 регистрирани избиратели във всеки щат.

Проучване на Ройтерс/ Ипсос от тази седмица сочи, че на национално ниво Харис води срещу Тръмп с три процента. Според проучването за нея ще гласуват 46% от избирателите, а за Тръмп - 43 %.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.

Свързани новини