Отидете към основна версия

581 7

Тръмп обеща да назначи 10 000 служители по границата, ако бъде преизбран за президент

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • граница-
  • камала харис

Тръмп продължава да води оспорвана надпревара с Харис преди предстоящия президентски вот на 5 ноември

Снимка: БГНЕС/ EPA

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп обеща да назначи допълнителни 10 000 служители по границата, ако бъде преизбран за президент, и засили атаките си срещу кандидата на Демократическата партия Камала Харис по въпроса за имиграцията, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Тръмп заяви, че ще изпълни целта, като поиска от Конгреса на САЩ да финансира 10-процентово увеличение на заплатите на служителите на граничните патрули и 10 000 долара бонус за задържане на работното място и подписване на договор, по време на митинг в оспорвания щат Аризона, на границата с Мексико.

Заобиколен от лидерите на профсъюза на граничните полицаи, които дадоха своята подкрепа за Тръмп, бившият президент заяви: "Това ще гарантира, че ще можем да наемем и задържим необходимите ни служители на гранични патрули".

Тръмп продължава да води оспорвана надпревара с вицепрезидентката Харис преди предстоящия президентски вот на 5 ноември. Нелегалната имиграция е основна грижа на избирателите, а мнозинството от тях смятат Тръмп за човека, който най-добре може да се справи с нея, сочат социологически проучвания.

Понастоящем в Съединените щати има около 20 000 служители на гранични патрули.

Според данни на правителството по време на управлението на Байдън са били арестувани около 7 милиона мигранти, пресекли незаконно границата между САЩ и Мексико - рекордно висок брой, който подхранва критиките към Харис и Байдън от страна на Тръмп и други републиканци, отбелязва Ройтерс.

Харис изложи плановете си за поправяне на "счупената имиграционна система", като същевременно отправи обвинения към Тръмп, че "раздухва пламъците на страха и разделението" относно влиянието на имигрантите върху американския начин на живот. Харис също така призова за по-строги ограничения за предоставяне на убежище и обеща да превърне в "основен приоритет" спирането на трафика на смъртоносния опиоид фентанил в Съединените щати.

В петък Тръмп призова за смъртно наказание за "всеки мигрант", който убие американски гражданин. През последните седмици кампанията Тръмп значително засили антиимиграционната си реторика. Миналия месец той нарече имигрантите, които пребивават в САЩ нелегално и извършват сериозни престъпления, "чудовища" и "хладнокръвни убийци".

Проучванията обаче обикновено показват, че няма доказателства, че имигрантите извършват престъпления в по-голяма степен от родените в страната американци, а критици твърдят, че реториката на Тръмп засилва расистките стереотипи, отбелязва Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини