18 Октомври, 2024 11:34 763 14

Камала Харис може да загуби щата Мичиган заради подкрепата към Израел

  • камала харис-
  • мичиган-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • араби-
  • ивицата газа-
  • израел

В щата, граничещ с Канада, живеят голям брой американци от арабски произход

Камала Харис може да загуби щата Мичиган заради подкрепата към Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кандидатите за президент на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис продължават сблъсъка си в Мичиган, един от най-оспорваните щати в надпреварата за Белия дом, белязана от остри дебати около американската подкрепа за Израел, предаде Франс прес, съобщи БТА.

В щата, граничещ с Канада, живеят голям брой американци от арабски произход, припомня агенцията. Те по традиция са склонни да подкрепят кандидата на демократите, но тази година са много критично настроени към Байдън, предвид войните в Газа и Ливан.

Маруан Фарадж, 51-годишен американец от ливански произход, обяснява, че винаги е гласувал за демократите, но тази година ще обърне гръб на Камала Харис, която според него подкрепя "това етническо прочистване и този геноцид от първия ден, с парите от нашите данъци". "Не искаме да гласуваме нито за Тръмп, защото ни гледа отвисоко, нито за демократите, които ни уважаваха и които сега дават оръжия на Израел", добавя Хайдер Кусан, също от ливански произход, който притежава малка верига супермаркети заедно с братята си.

Макар че не е скъсала открито с линията на Байдън, който оказа на Израел почти безусловна подкрепа, Харис съзнава много добре, че тя може да ѝ струва гласове в изборите, на които почти всеки глас е от значение. Ролята, която тя играе в щата с големите езера, е много деликатна, отбелязва АФП. Вчера тя заяви, че смъртта на лидера на "Хамас" Яхия Сиунар дава възможност "да се сложи край" на войната в Газа.

Засега Тръмп още не е реагирал на смъртта на лидера на "Хамас". Той обаче също ще бъде в Мичиган днес, за голям предизборен митинг в Детройт, на който вероятно ще акцентира върху това как "семействата в Мичиган бяха смазани от инфлацията, под провалилото се лидерство на Камала".

Икономиката, имиграцията и абортите са част от най-обсъжданите теми в предизборната кампания. Осемнадесет дни преди изборите двамата кандидати са в почти изравнени позиции във всеки от най-оспорваните, "колебаещи се" щати, които ще наклонят везните за крайната победа, отбелязва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    каМИЛАТА, има ли казано едно цяло и смислено изречение някъде🤔❓
    КАЗАНО, а не ПРОЧЕТЕНО❕

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    6 1 Отговор
    Камала беше любовница на един комунист ляв сектант соросоид от демократическата партия,от там тръгна възхода
  • 4 Камала ще

    6 2 Отговор
    Загуби не един щат а изборите защото Тръмп а превъзхожда.
  • 5 зачуден

    9 2 Отговор
    Едногърбата КамАла се дъни отвсякъде . Много е трудно (знаем) между 350-те млн. жители на САЩ да се намери нещо толкова отблъскващо , шизофренично , анти харизматично , без никакво дар-слово , с окаяна визия , без грам интелект , с малоумно публично поведение , без никакви познания , хилещо се като шимпанзе видяло банан , с объркан словоред и с излъчване на траверса същество за кандидат за Президент на САЩ на демократическата партия , разбираме , ама защо баш тя/той/то ?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Констатираща

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Тя изобщо не знае каква линия да поддържа, защото позицията й е много оспорвана, а политическата обстановка е много объркана от предшествениците й и всяка неуместна стъпка, би била в полза на опонента й.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Камилар

    6 0 Отговор
    Камала е женена за евреин, така че арабите вероятно ще предпочетат Тръмп. Но за тяхно съжаление, Тръмп ще подкрепя Израел не по-малко от Камала, хаха.
  • 10 зачуден

    2 1 Отговор
    Ми , ЛГБТИ демократчетата защо ли решиха , че подменяйки дедко Склерчо с пустинен "кораб" /с излъчване , харизма , интелект и усмивка , присъщи за тези толкова полезни за пустинята чифтокопитни/ ще могат да се преборят с тромпетиста ?! Милите !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бибитко от Банкя

    3 0 Отговор
    Камилата изобщо не е в час. Само се хили безпричинно и по този начин мисли, че печели избиратели.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Предизборни АЛА БАЛА

    0 0 Отговор
    Сега "демократите" се правят че уж искат мир в Израел, но продължават да подрепят Хитляраху с пари и оръжия. Ако наистина искаха мир, просто трябваше да спрат с "подкрепата" на този геноцид. Сега ми се правят пред избирателите на "радетели за мир". След изборите ще има още пари и оръжия за Израел!