Отидете към основна версия

930 2

Арестуваният с оръжие преди митинг на Тръмп в Калифорния съди шерифа

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • арест-
  • съд

Кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс каза, че бившият президент не е загубил изборите в САЩ през 2020 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжът от Невада, който беше арестуван с оръжие на контролно-пропускателен пункт преди митинг на Доналд Тръмп в южната част на Калифорния, е подал съдебен иск, в който обвинява шерифа, че невярно е определил ареста му като осуетен опит за убийство с цел лична изгода, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Мъжът, идентифициран като 49-годишния Вем Милър от Лас Вегас, е шофирал нерегистриран черен джип със "саморъчен" регистрационен номер, когато е бил спрян от шерифите, обслужващи митинга в Коачела, източно от Лос Анджелис, заяви в неделя на пресконференция шерифът на окръг Ривърсайд Чад Бианко.

В автомобила на Милър е имало пушка, зареден пистолет, боеприпаси и няколко фалшиви паспорта, каза Бианко. Милър беше освободен същия ден под гаранция от 5000 долара.

В иска, подаден в окръжния съд на САЩ в Невада, се казва, че Бианко е излъгал за фалшивите паспорти и че е "създал разказ, така че да бъде разглеждан като "героичен" шериф, който е спасил кандидат-президента Тръмп". В него като ответници се посочват шерифът, шерифският отдел на окръг Ривърсайд и заместник на шерифа.

Обаждането за коментар до офиса на шерифа беше пренасочено към комуникационната служба на департамента, която не отговори на имейл. Асошиейтед прес изпрати имейл за коментар и на адвоката на Милър, Сигал Чатах.

Сигурността на митингите на Тръмп е много затегната след двата неотдавнашни опита за покушение, посочва АП.

Междувременно след като седмици наред избягваше въпроса, вчера кандидатът за вицепрезидент на Републиканската партия Джей Ди Ванс заяви недвусмислено, че вярва на неверните твърдения, че Доналд Тръмп не е загубил изборите през 2020 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Отговаряйки на въпроси на репортери по време на предизборно събитие в Уилямспорт, Пенсилвания, Ванс отново беше попитан дали Тръмп е загубил от президента Джо Байдън преди четири години.

"Относно изборите през 2020 г. съм отговарял директно на този въпрос милион пъти. Не! Смятам, че през 2020 г. имаше сериозни проблеми", заяви Ванс. "И така, загуби ли Доналд Тръмп изборите през 2020 г.? Не.“

Тръмп, кандидатът на републиканците за президент през 2024 г., продължава да твърди невярно, че е загубил изборите през 2020 г. поради мащабни изборни измами - мнение, което се споделя от милиони негови поддръжници. Многобройни разследвания обаче не са открили никакви доказателства за измама, посочва Ройтерс.

По време на сегашната си кандидатура за президент Тръмп отбелязма, че ще оспори резултатите, ако не спечели в надпреварата на 5 ноември срещу демократката Камала Харис, вицепрезидентка на САЩ.

Усилията му да отмени изборите през 2020 г. доведоха до повдигане на обвинение срещу него от федерални и щатски служители. Той все още очаква съдебен процес по тези дела. Отказът му да приеме резултата предизвика и нападението на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. от хиляди негови поддръжници.

В Уилямспорт Ванс заяви, че не поддържа "някаква безумна теория на конспирацията“, като твърди, че Тръмп е спечелил. Вместо това той обвини за резултата от изборите онлайн цензурата от страна на големите технологични компании.

/ПЙ/

Източник: www.bta.bg

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини