Отидете към основна версия

1 356 45

Израелските сили атакуваха разузнавателната централа на "Хизбула" в Бейрут

  • ливан-
  • хизбула-
  • бейрут-
  • израел-
  • хамас-
  • иран

Израелските сили съобщиха и за убийството на високопоставен командир на групировката в Южен Ливан

Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските сили атакуваха разузнавателната централа на "Хизбула" в Бейрут, както и подземна фабрика за оръжия, съобщи израелската армия, цитирана от ДПА, съобщи БТА.

Преди нападението бяха взети мерки, с които да се ограничат жертвите сред цивилното население, и бяха издадени предварителни предупреждения, заяви армията. На видеозапис от израелския удар, публикуван в социалната мрежа "Екс", се вижда поразяването на многоетажна сграда.

Израелските сили съобщиха и за убийството на високопоставения командир на групировката в Южен Ливан Ал Хадж Абас Салама, като се твърди, че той е отговорен за множество атаки срещу Израел и е ръководил силите на "Хизбила" в региона на граничния ливански град Бинт Джбейл.

Убити бяха и комуникационният експерт на "Хизбула" Рада Абас Авада и ръководителят на звеното за производство на оръжия Ахмад Али Хюсеин, посочи израелската армия. "Тези ликвидирания са част от мащабните усилия на ЦАХАЛ и силите за сигурност да осуетят натрупването на оръжейни запаси на "Хизбула", които имат за цел да навредят на възможностите на ЦАХАЛ да защитава държавата Израел", пише в изявлението. "Хизбула" съобщи за нови нападения срещу Северен Израел, а в израелския пристанищен град Хайфа се чуха сирени за въздушна тревога.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.

Свързани новини