Отидете към основна версия

694 8

Иран: Оръжията за масово унищожение нямат място в политиката ни

  • иран-
  • израел-
  • хизбула-
  • близкият изток

Техеран е написал протестно писмо до Международната агенция за атомна енергия във връзка със заплахата, идваща от Израел

Снимка: БГНЕС/ EPA

Оръжията за масово унищожение нямат място в политиката на Иран, заяви днес говорителят на иранското външно министерство Исмаел Багеи, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

На пресконференция той каза още, че Техеран е написал протестно писмо до Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) във връзка със заплахата, идваща от Израел, за ядрени обекти в Иран. Израел заяви, че ще атакува Иран в отговор на иранското ракетно нападение срещу израелска територия на 1 октомври тази година, което породи предположения, че сред мишените може да са ядрени обекти, посочва Ройтерс.

"Заплахите за нападение над ядрени обекти са в противоречие с резолюциите на ООН (...) и подлежат на заклеймяване (...) Изпратили сме писмо по този въпрос писмо (...) на ООН", заяви Багеи. Той допълни, че иранският външен министър Абас Арагчи ще пътува за Бахрейн и Кувейт днес в контекста на стремежа на Иран да намали напрежението в региона.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини