Отидете към основна версия

516 6

Клаус Йоханис на първо официално посещение в Черна гора

  • черна гора-
  • клаус йоханис-
  • посещение

Румънският и черногорският президенти ще обсъдят двустранно сътрудничество, сигурност и европейската перспектива на Черна гора

Снимка: БГНЕС

Румънският президент Клаус Йоханис ще бъде на официално посещение днес в Черна гора по покана на своя колега Яков Милатович, предаде Аджерпрес, цитирано от БТА.

Това ще бъде първата официална визита на румънски президент в Черна гора от установяването на дипломатически отношения между двете страни, отбелязва президентската администрация в прессъобщение.

Клаус Йоханис ще бъде приет от президента Яков Милатович в официалната резиденция в Цетине.

Двамата ще обсъдят двустранното сътрудничество на политическо и дипломатическо равнище, както и в сферата на отбраната. Подкрепата за европейския път на Черна гора и основните предизвикателства в сферата на сигурността в регионален и глобален план също ще бъдат теми на разговорите, информира администрацията на румънския президент.

Йоханис и Милатович ще обсъдят и възможностите за увеличаване на инвестициите и търговския обмен, както и засилването на контактите в сферата на енергетиката, туризма, земеделието, вътрешните работи, науката, образованието и културата.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини