Отидете към основна версия

1 707 38

Пратеници на Владимир Путин! Руска делегация преговаря в Израел за заложниците на "Хамас"

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху-
  • исмил хания

Палестинската въоръжена групировка "Хамас" иска Русия да накара палестинския президент Махмуд Абас да започне преговори за правителство на националното единство за следвоенна Газа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Високопоставена руска делегация пристигна в Тел Авив в четвъртък, за да обсъди с израелската страна перспективите за сключване на споразумение с палестинското движение Хамас за освобождаване на заложниците, държани в ивицата Газа. Това съобщи телевизионният канал Al Hadath, излъчващ от Дубай, позовавайки се на източници.

На 23 октомври руското външно министерство съобщи, че специалният представител на руския президент за Близкия изток и Африка, заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Михаил Богданов, е обсъдил ситуацията в ивицата Газа на среща в Москва с високопоставения член на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук.

Както беше отбелязано от руското Министерство на външните работи, руската страна е обърнала специално внимание на "проблема с бързото освобождаване на заложници, които са руски граждани".

Палестинската въоръжена групировка "Хамас" иска Русия да накара палестинския президент Махмуд Абас да започне преговори за правителство на националното единство за следвоенна Газа, каза Марзук след срещата вчера.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.

Свързани новини