Отидете към основна версия

12 375 202

Путин с извънредна новина, Северна Корея взе заложници

  • украйна-
  • северна корея-
  • русия-
  • война-
  • владимир путин-
  • путин-
  • заложници-
  • ким чен ун

Режимът на Ким Чен Ун държи членове от семейството на изпратените в Русия войници като заложници, за да гарантира, че военните няма да дезертират

Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин потвърди за първи път, че е провел разговори с Ким Чен Ун за разполагане на севернокорейски войници срещу Украйна, обобщава Focus.de последните новини, свързани с влизането на Северна Корея във войната срещу Украйна.

На този фон режимът на Ким Чен Ун в Пхенян взе строи мерки, за да предотврати дезертиране или неподчинение сред севернокорейските войници, изпратени в Русия. Според Business Insider диктаторът се опасява, че информация от чужбина може да се върне обратно в Северна Корея. Той вижда чуждата култура, като например Кей-поп, като заплаха за управлението си.

Северна Корея държи член на семейството (на изпратените войници) за заложник, за да гарантира, че гражданите в чужбина ще се върнат у дома. Всеки, който дезертира, излага цялото си семейство на голям риск. Когато (ако) войниците се върнат, те ще бъдат изпратени в лагери за превъзпитание, за да се гарантира тяхната лоялност.

На този фон руският президент Владимир Путин не отрече, че в Русия вече има севернокорейски войници, но каза, че не действията на страната му са довели до ескалация на конфликта, намеквайки за западните доставки на оръжие за Киев. „Москва никога не се е съмнявала, че Пхенян се отнася сериозно към прилагането на договора за стратегическо партньорство в частта му за съвместната отбрана“, каза руският президент в Казан, където се проведе срещата на върха на БРИКС.

Сега Южна Корея обмисля възможността да доставя оръжия на Украйна, въпреки предишната си политика да не изнася оръжия за страни в активен конфликт. Правителствен служител каза, че се разглеждат различни варианти, включително военна подкрепа (с предоставяне на нападателни оръжия). В същото време Южна Корея предупреждава за възможна ескалация, тъй като Северна Корея може да се възползва от руската технология за подобряване на своите ядрени ракети.

Руските депутати ратифицираха вчера пакта за военно сътрудничество със Северна Корея в момент, когато САЩ потвърдиха разполагането на 3000 севернокорейски войници в Русия. Западът смята, че това създава опасност от голяма ескалация в конфликта между Русия и Украйна, който продължава вече 32 месеца. САЩ обявиха, че 3000 севернокорейски войници се намират в Русия и се обучават на няколко места в страната. Те казаха, че това е много сериозен ход и предупредиха, че ако тези сили участват в сражения в Украйна, те ще бъдат легитимна мишена.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 94 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания