Тема: Украйна

28 Октомври, 2024 08:49 5 234 121

Този сценарий може да отключи Трета световна война

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • война-
  • трета световна война-
  • южна корея-
  • китай

Ако войници на Северна Корея действително се намесят във войната на Русия срещу Украйна, това ще е голям политически успех за Ким Чен Ун. Този сценарий съвсем не е изключен, но е и много опасен.

Този сценарий може да отключи Трета световна война - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Все още сведенията за изпращането на севернокорейски войници в Русия са оскъдни и противоречиви. Но експертът по Северна Корея Рюдигер Франк посочва пред AРД, че този сценарий съвсем не е изключен: в момента може да се предположи, че севернокорейски бойци действително ще се включат във войната - независимо под каква форма. „Важното е Западът да изчака с реакцията си дотогава, докато станат известни истинските факти, тъй като има значение най-вече официалната форма на участието."

"Това би могло да се превърне в Трета световна война"

Пред германската обществено-правна медия Рюдигер Франк посочва, че ако редовни севернокорейски части официално се намесят във войната, тя ще се превърне от двустранна в международен конфликт. „При това положение на НАТО ще му е много трудно да устои на настояването на Украйна за изпращане на сухопътни войски на Алианса."

Експертът допълва, че оттам нататък ще стане неизбежно изпращането на германски, френски, британски и американски части във войната, а Русия ще последва примера и от своя страна би могла да привлече и други държави. Франк е категоричен, че това би могло да се превърне в Трета световна война, която едва ли някой иска. „Надявам се, че и ръководството в Москва разбира това и няма да се стигне до този вариант."

Какво печели ръководството в Пхенян

На въпрос какво очаква Ким Чен Ун от евентуалното изпращане на войници в Украйна, експертът казва: „Така Ким Чен Ун печели голям престиж във вътрешнополитически план. Слабата Северна Корея още от началото на съществуването си винаги е разчитала на помощта на Русия, а преди това – на Съветския съюз. Преобръщането на това обстоятелство безспорно би донесло огромно удовлетворение на ръководството в Пхенян". Експертът изтъква, че така се повишава и международният престиж на Северна Корея, а и се укрепват позициите ѝ в постоянната надпревара с Южна Корея.

При това според Франк за Ким Чен Ун не съществуват почти никакви рискове - за диктатурата възможните загуби на войници не са от особено значение. „Но пък Ким може да очаква споменатите политически печалби, към които ще се добавят и големи икономически ползи."

Инвестиции и достъп до руския пазар

Както Франк припомня пред AРД, Южна Корея спечели много от това, че през 1960-те години изпрати 300 000 двои войници във Виетнамската война. От САЩ тогава потекоха големи средства, а редица вече много известни концерни именно тогава се превърнаха от малки фирми в глобални играчи. „Подобно нещо може да се случи и със Северна Корея", прогнозира експертът.

Той изтъква, че става дума за инвестиции, за достъп до руския пазар с оръжие и други стоки, но и за доставки на руски суровини като нефт и газ за пазара в Северна Корея, на която са наложени международни санкции заради севернокорейската ядрена програма. „Може да става дума за краткосрочни помощи в сферата на храните и потребителските стоки, но и за дългосрочна подкрепа в областта на промишлеността", казва експертът пред АРД и припомня, че Северна Корея иска да има ядрени централи. Русия би могла да помогне в това отношение, от което икономическите ползи за Пхенян биха били огромни. Освен това може да се стигне до трансфер на модерни военни технологии от Русия за Северна Корея, във връзка с което държавите в региона са особено загрижени.

"Пекин има други стратегически планове"

Но дали всичко това означава и еманципация от Китай, питат журналистите от AРД. „Северна Корея винаги се е старала да защитава на първо място собствените си интереси. Естествено е, че не ѝ харесва да е под почти пълна външнотърговска зависимост от Китай. Затова аргументът за еманципацията е логичен, но да се смята, че може да възникне вражда между Китай и Русия заради интересите на Северна Корея, би било прекалено", казва Рюдигер Франк.

Експертът казва още, че отношенията между Северна Корея и Китай винаги са били прагматични. Според него, на Запад съзнателно е било преувеличавано влиянието на Китай върху Северна Корея. Не се знае дали сегашният ход на Ким - евентуалното изпращането на войници на в Русия - е бил съгласуван с Китай. А китайците се опитват да се държат настрани от войната в Украйна, докогато това е възможно. „Те имат съвсем други стратегически намерения", посочва експертът. „В геостратегически план за тях най-голямо значение има конкуренцията със САЩ, както и въпросът какво ще стане с Тайван и с Южнокитайско море."

"Китай наблюдава как взаимно се изтощават"

Предположенията на Рюдигер Франк са, че китайците няма да предприемат нищо, докато събитията в Украйна и севернокорейското поведение не започнат да се отразяват негативно на техните собствени интереси. „Вместо това те наблюдават как всички техни стратегически противници и конкуренти взаимно се изтощават."

Автор: Екарт Аретц ARD


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    80 13 Отговор
    Щом зелиту го казва сигур ще е така.

    Зелиту е апотеоз на "истината".

    Коментиран от #8

  • 2 Трол

    70 11 Отговор
    Ако севернокорейците се включат, първата нападната държава ще бъде САЩ.

    Коментиран от #27

  • 3 Пак локуми

    85 12 Отговор
    Айде бе...то ако беше така,досега САЩ и пуделите му да бяха ударили С Корея и без да чакат събитията в Украйна.Ама страхът е голям--Ким Водородният хич няма да ги бави...

    Коментиран от #9, #26

  • 4 Тома

    85 12 Отговор
    Че те нато отдавна се бият в Украйна
  • 5 третата почна

    66 11 Отговор
    вие чифутачета я почнахте
  • 6 Симо

    77 10 Отговор
    Целта на САЩ в руско-украинската война е да заделят ЕС. Правят го успешно. Германия вече е срината икономически без евтините руски ресурси!
  • 7 Да се преброим

    10 65 Отговор
    Ако си за Ротшилдите и американските служби, гласувай с плюс
    Ако си за Путин и руските служби, гласувай с минус.

    Коментиран от #10, #14, #40, #45

  • 8 Kaлпазанин

    42 9 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Зелето не е нито прясно нито кисело ,то е вкиснало с плесен като еврейското ,хвали си пише си маже си мисли че всички му вярват като го четат ,ама аз само по заглавията ги надушвам миришат още преди да са публикували "истината"

    Коментиран от #66

  • 9 За разлика от човека с токчетата

    14 28 Отговор

    До коментар #3 от "Пак локуми":

    Ким е мъж с топки

    Коментиран от #114

  • 10 България е със Сорос и Ротшилд

    8 52 Отговор

    До коментар #7 от "Да се преброим":

    България е избрала своя път и ориентация.

    Коментиран от #17, #42

  • 11 бай Даньо

    15 10 Отговор
    Ам хайди деее,... изчака ни се чакането. За какво си направих землянка на къра

    Коментиран от #16

  • 12 А50

    42 6 Отговор
    В 4о4 има военослужещи от Нато и наемници от много държави, но това не доведе до трета св, защо присъствието на севернокореици в тила и за обмяна на опит да доведе до такава. Истината е че запада няма ресурс да понесе удължаването на войната, а какви закани бяха в началото срещу бензиноколонката.
  • 13 Аналитик

    50 7 Отговор
    Ало, може ли без толкова нагли и противни лицемерщини и демагогия. Войната в Украйна е международен конфликт далеч преди включването на всякакви корейци. То не бяха натовски оръжия, логистика, инструктори, доброволци, пропаганда и какво ли още не, пък войната видиш ли била двустранна преди севернокорейците. За луди ли ни вземате? Да, войната може наистина да стане 3-та СВ, ако атлантистите не започнат да вземат безопасността на Русия по-сериозно

    Коментиран от #23, #88

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    3 15 Отговор
    защо "ако", какво "ако" укрите казват ,че има севернокорейци на фронта.
  • 16 Бай Диньо

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "бай Даньо":

    И аз,още ми стоят мазолите от кирката.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нищо няма да отключи...

    15 8 Отговор
    сащисаните са се заиграли на толко посоки, че накрая от много столове ще седнат на ... хей....
  • 19 Мнение

    37 7 Отговор
    Как е възможно такива западно лицемерие! Отвратен съм от запазената политика до дъното на костите си! Запъдът, който води прокси война срещу Русия, начало с империята на злато САЩ с всички сили,осъжда Северна Корея,която е капка е морето в сравнение с тях!

    Коментиран от #50, #60

  • 20 Морски

    21 4 Отговор
    Факти махнете пиратското знаме горе в ляво и просто сложете "EN" дразни много!
  • 21 САЩ като пряко участват

    24 6 Отговор
    В геноцидната война водена от Израел не попада ли в същата хипотеза като Северна Корея да питам? Я се замислите. Аман от двойни стандарти и тъпотии.

    Коментиран от #44

  • 22 Гориил

    15 3 Отговор
    Не провокирайте Пекин и не му приписвайте нещо, което никога не е правил.
  • 23 Мнение

    25 4 Отговор

    До коментар #13 от "Аналитик":

    Много правилно! Адмирации! И аз съм възмутен до дъното на душата си от лицемерния запад! Не съм за политиката на Путин,но ненавиждам двойните западни стандарти,за които разбира се, ще си платят!
  • 24 Уууууууууууууу

    20 3 Отговор
    Дойче Зеле забрави ли колко статии с интервюта имаше с хамерикански граждани,които са се били на страната на укрите?Ако от Дойче Зеле страдат от деменция трябва да вземат спешно мерки.Дано се излекуват.

    Коментиран от #29

  • 25 Великая, втарая, магучая армия

    7 21 Отговор
    къде отиде та опря до Ким?

    Коментиран от #98

  • 26 Драги ми Смехурко

    5 17 Отговор

    До коментар #3 от "Пак локуми":

    С какво ще удари Ким Водородния ?
    Пак филмчета си гледал . Нито читави ракети има ,нито самолети ,нито кораби .
    Чешеш си пръстите по клавиатурата само с небивалици. Още Тръмп му каза да внимава щото тоя път прошка няма да има и С.Корея ще бъде заличена

    Коментиран от #35, #39, #120

  • 27 Ердоган

    6 19 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    А втората затрита ще е Ресия след Северна Карея
  • 28 Много слаба и нелогична

    15 3 Отговор
    Е атлантическата пропаганда. Точно за това се прилага основно цензура.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Баце ЕООД

    13 2 Отговор
    Западът си подхвърля с едната ръка горещоя картоф Украйна, докато с другата енергично сменя памперси
  • 31 име

    13 4 Отговор
    Дойче ВЦ бавно очват да стоплят че в боя правила няма! Явно са си мислели че руснаците ще чакат безучастно какво ще им се случи.
  • 32 а стига глупости

    16 3 Отговор
    Франсетата и германците са сърбали попарата и едва ли ще посмеят да пратят открито войски там . Англичаните са прости и могат да нагазят лука само от едното високомерие .
  • 33 Питам Ви

    19 2 Отговор
    САЩ като пряко участват в геноцидната война водена от Израел не попада ли в същата хипотеза като Северна Корея ? Я се замислите. Аман от двойни стандарти и тъпотии ей.
  • 34 Ха ха ха...

    21 2 Отговор
    Много ми се иска да видя "изпращането на германски, френски, британски и американски части във войната". Ще е голям смях масовото напускане на добре платените лентяи от армиите на гореизброените. Че преди месец и нещо неидентифициран руски разузнавателен дрон облетя военна база в Германия и изчезна в неизвестна посока, пък PRът на базата още не може да обработи молбите за напускане.
    Ще изпращали части те...
    Ха ха ха ха ха ха!
  • 35 като се замисля

    17 3 Отговор

    До коментар #26 от "Драги ми Смехурко":

    Преди две години джапанките тичаха по пижами към метрото когато Ким прекара една балистична ракета над Япония. И никой не можа да я свали .
    Освен това момним и един балон над краварника ....
  • 36 Алоо, Нека да ти стане ясно и на теб

    22 2 Отговор

    До коментар #29 от "Свиквай":

    Че поставянето на бомби в пейджери, телефони, всякаква електроника, убийството на дипломати, министри, депутати, взривяване на посолства и всякакви други държавни и обществени сгради, убийството на жени, деца и старци, лекари, социални работници, журналисти, служители на ООН, международни лидери и президенти е ЗАКОННО за атлнтиците, толерирарано и спонсорирано от тях и нормална атлантическа практика....която естествено "не дестабилизира" света.... само и единствено Русия е "дестабилизатора".... Ние обаче разумните хора категорично не сме съгласни и ще се борим срещу атлантическата нацистка и ционистка гнус . САЩ и Израел извършват геноцид и военни престъпления и това света го вижда ясно и вече в прав текст е заявено в залата от ООН ! Терористичният акт със пейджерите беше обявен от ООН за "ТЕРОРИСТИЧНИЯТ АКТ НА ВЕКА" !
  • 37 Хахахаха

    5 21 Отговор
    А копейки! Нали викате, нямало проблем да воюват корейци в раша? Явно и вие копейките искате да докарате света до трета световна, само и само путлера да не изгуби и да не се изтегли от Украйна.

    Коментиран от #41

  • 38 Лют

    21 4 Отговор
    И защо НАТО трябва да се включи пряко в Украйна?
    Какво ще защитава българският войник там?
    Аз съм против....

    Коментиран от #58

  • 39 Баба Цоцолана

    13 2 Отговор

    До коментар #26 от "Драги ми Смехурко":

    Напротив, докато имат подкрепата на Русия и Китай, сигурността на Северна Корея е гарантирана, освен ако не решат да ги използват за нападения срещу базата и военните кораби на САЩ в района, подобно на Украйна.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 кажи бе центаджия

    21 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хахахаха":

    Кой направи преврата в Украйна 2014 година ? Кой раздаваше курабийки на площада ? Путин ли ?

    Коментиран от #54

  • 42 Не България а

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "България е със Сорос и Ротшилд":

    А продажниците $$$
  • 43 Значи

    17 4 Отговор
    западни оръжия може, но севернокорейски войски не може?
    Това е перверзна логика. Разправяйте ги тези на папуасите от нова гвинея…
  • 44 Северна Корея в Русия

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "САЩ като пряко участват":

    Следва плътно водещият опит на САЩ в Израел. 1/1
  • 45 Хахахаха

    7 15 Отговор

    До коментар #7 от "Да се преброим":

    Какво да се броиш копейка? 13 процента в България, какво да се броиш?

    Коментиран от #46

  • 46 ха ха ха ...

    21 4 Отговор

    До коментар #45 от "Хахахаха":

    Кога беше референдума за приемането ни в нато и Ес , че не мога да си спомня ?

    Коментиран от #55, #64

  • 47 Факт

    4 2 Отговор
    Ами тези части нелегално са отдавна в Украйна.
  • 48 Лешоятче

    2 2 Отговор
    И ще има мнооооого умрели
  • 49 Ъхъъъъъ

    12 1 Отговор
    "Това би могло да се превърне в Трета световна война"..... ама кое е "Това" нещо липсва в статията
  • 50 Хахахаха

    4 18 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Как е възможно такова лицемерие от копейките и рашистите? Нападат чужда държава, окупират територията, пишат си я собствена и обвиняват другите в лъжа и лицемерие! Копейки, вие какво имате в Украйна, че го давате на путлера? Дайте България на путлера, защо давате Украйна, като вие нямате нищо там? Защо украинците трябва да са съгласни да си дадат територията? Вие бихте ли дали България на чужда държава? Вие да, това го знам, вие давате България за руска губерния! Те за това сте сметнати за предатели!

    Коментиран от #53

  • 51 тия да се молят

    13 2 Отговор
    да не налазят индийци и китайци украйната . Ще видят два свята .
    Да не говорим че има много араби и африканци , които искат да участват във войната срещу украйна като отмъщение за колонизацията .
  • 52 Хиперзвукова лопата с чип

    11 5 Отговор
    Третата световна вече си върви!
    Ч@ф...утите я запалиха и ще са тези които тая вийна първи ще изгори..
  • 53 ха ха ха ...

    16 5 Отговор

    До коментар #50 от "Хахахаха":

    Коя държава е чужда ? Че то украйна от 400 години е в състава на Руската империя . Руснаците ги направиха държава 1993 година .

    Коментиран от #70

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Хахахаха

    7 15 Отговор

    До коментар #46 от "ха ха ха ...":

    Референдума също беше този уикенд! Възраждане бяха за излизане от ЕС и НАТО! Получиха 13 процента подкрепа! Това ти е референдума!

    Коментиран от #69, #75

  • 56 Хихи Бохо

    4 4 Отговор
    Ще им издадат руски паспорти за 1 ден
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хахахаха

    5 12 Отговор

    До коментар #38 от "Лют":

    Какво защитава корейския в раша?

    Коментиран от #103

  • 59 Факти

    16 5 Отговор
    Нищо няма да отключи - просто западните страхливци , ще си седнат на задните части , защото не искат да воюват (особено срещу Русия и С. Корея) !
  • 60 Бог да благослови Америка!

    7 14 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Двигател на съвременната цивилизация и пазител на световният мир ☮️!
  • 61 това сме го гледали

    4 4 Отговор
    .На 3 декември 1917 година се провела специална конференция с участието на САЩ, Англия, Франция и съюзните им страни, на която било прието решение за разграничаване на зоните на интереси на териториите на бившата Руска империя. Като зона на влияние на Англия били определени Кавказ и южноруските области, на Франция — Украйна и Крим. Американците щели да вземат Сибир, а японците искали да получат част от Далечния изток
  • 62 не им е за първи път

    11 5 Отговор
    На 1 август 1918 година английските войски дебаркирали във Владивосток. Пак там през август пристигнали американците. Пак през август американци, англичани и французи превзели Архангелск. Интервентите обявили военно положение, въвели военнополеви съдилища, за времето на окупацията те изнесли 2686 хиляди пуда различни товари на обща сума над 950 милиона златни рубли. Плячка на интервентите станал целият военен, търговски и риболовен флот на Севера. Американските войски изпълнявали наказателни функции. Над 50 хиляди съветски граждани (повече от 10 % от цялото подконтролно население) били хвърлени в затворите на Архангелск, Мурманск, Печенга, Йоканга. Само в Архангелския губернски затвор били разстреляни 8 хиляди души, 1020 са умрели от глад, студ и епидемии.
  • 63 ще си платят греховете

    11 4 Отговор
    В Приморието американците са вършили удивителни по своята безчовечност действие, а остров Руски, където тези дни се провежда срещата на върха на АТИС, станал концентрационен лагер, където докарвали пленници. Имало и други лагери на смъртта, където американците унищожавали местното население, но лагерът, създаден на остров Руски, просъществувал по-дълго от другите – до октомври 1922 г. Изтощените в лагера хора давили до острова, поединично и заедно на цели баржи, като връзвали ръцете им с бодлива тел..
    Има свидетелства, че вече след завършване на интервенцията, един от водолазите, работейки на потопените обекти край остров Руски, се натъкнал на една от тези баржи, в която „стояли, като живи, вързани хора“. Шокиран от видяното, водолазът полудял.
  • 64 Хахахаха

    2 12 Отговор

    До коментар #46 от "ха ха ха ...":

    Още веднъж да допълня! На парламентарни избори сме гласували за партии, които са се борили за влизането на България в ЕС и НАТО! След като сме ги избирали, не е нужен референдум за всяко нещо. Когато гласувате за партия, четете ли каква политика ще водят? Или не?

    Коментиран от #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Васо

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Kaлпазанин":

    На май-ка ти пу-т-ката също е вкисната.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Грантаджиев соросоид

    10 4 Отговор
    Вие помпайте нацистки режими с оръжия и пари, пък после ревете що имало войни. Войната в Украйна почна след кървавия Майдан. А това което прави Израел в Близкия Изток е толкова гнусно, че накрая ще успее да обедини всички враждуващи там помежду си срещу ционистичните извращения. Хамас и Хизбула от врагове вече станаха съюзници. Иран и Саудитска Арабия правят съвместни морски учения. Турция също е против Израел. А Израел иска да почне война срещу Иран, за да намеси САЩ.
    Украйна отича в канала. Вчера падна Селидово и се отваря южния фронт към Покровск.
  • 69 ха ха ха ...

    11 6 Отговор

    До коментар #55 от "Хахахаха":

    Дори Молдова имаше смелостта да проведе референдум , макар че и там ос р а ха нещата накрая . А тук от страх и референдум не проведоха .
  • 70 Хахахаха

    3 9 Отговор

    До коментар #53 от "ха ха ха ...":

    Ти въобще не си запознат с руската история! Въобще. Първо се ограмоти, след това сядай да спориш. Иначе няма смисъл! А между другото УССР съществува от 1918 година!

    Коментиран от #74, #76

  • 71 Диванен стратег

    9 3 Отговор
    Севернокорейски войски на фронта няма да има. Зеленски и компания раздуват въпроса, с надежда да вкарат НАТО(с България) в пълномащабна война с Русия.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ха ха ха ...

    8 4 Отговор

    До коментар #64 от "Хахахаха":

    няма такъв филм . За едни глупави анкети ходят от врата на врата , а референдум за нато и Ес - няма !

    Коментиран от #78

  • 74 ха ха ха ...

    10 4 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    Защо си толкова неграмотен ? Къде точно съществува ? Съществува точно 2 години . Като поляците отмъкват половината . ВСВ Сталин връща на Украйна земите отмъкнати от Полша . Козленцата ревът че бил нападнал поляците . Сталин връща отмъкнатото .

    Коментиран от #83

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ха ха ха...

    9 4 Отговор

    До коментар #70 от "Хахахаха":

    Между другото - 1920 година има четири украински държави . Руснаците ги правят една държава , като им дават и допълнително територии.
  • 77 Гориил

    5 4 Отговор
    Сега Украйна е във война със Северна Корея и Иран.Пригответе портфейлите си.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ми да се превърне,

    8 4 Отговор
    да бяхте мислили по-рано. Правехте се на приятно разсеяни когато се “разширявахте” под носа на Русия, а сега пискате.
    Тарикат не писка.
  • 80 ха ха ха ....

    7 3 Отговор

    До коментар #78 от "Хахахаха":

    Говорим за липсата на референдум за влизането .. Ама не смеят да направят такъв и за излизането ...

    Коментиран от #87

  • 81 Гого

    3 2 Отговор
    Точно така.
    Китай кротко гледа,как неговите конкуренти се изтощават и губят хора и ресурси.
    Китай винаги планира,само дългосрочно.
    И базирайки се на собствената философия изградена с хилядолетия винаги излиза с полза.
    "Ако имаш достатъчно търпение,ще видиш труповете на всички свои врагове в реката на живота"!

    Коментиран от #121

  • 82 Човече,

    5 1 Отговор

    До коментар #78 от "Хахахаха":

    ти добре ли си?

    Коментиран от #84

  • 83 Хахахаха

    5 8 Отговор

    До коментар #74 от "ха ха ха ...":

    Стига сте писали глупости! Украинската територия е била и литовска през годините, и полска! А УССР се създава 1918 година. Като даже територията на УССР е по-голяма от територията на днешна Украйна! Рашите режат и от там. А това, че била отделна държава Украйна, ами вие знаете ли колко държави са били едно време в Европа и колко държави са сега? За изконната територия Крим, която твърдите, че били изконно руски, знаете ли кога става руска територия? Знаете ли колко години е била руска територия и кога става територия на УССР?

    Коментиран от #90, #93, #107

  • 84 Хахахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #82 от "Човече,":

    Ти добре ли си?
  • 85 Член 5

    7 5 Отговор
    Значи може да има северноатлантически военен договор и съюз, но не може да има азиатски. Пак двойните стандарти на западните лицемери
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Хахахаха

    4 8 Отговор

    До коментар #80 от "ха ха ха ....":

    И това, че не правят референдум, те кара да мислиш, че ако направят българина ще иска да излезе от тези 2 съюза? И как така реши, че българина иска да излиза от тези 2 съюза? По плюсовете и минусите във Факти ли? Хахахаха. Виж изборите! 13 процента за партията, която иска да излиза от ЕС и НАТО!

    Коментиран от #96

  • 88 Ти си

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Аналитик":

    Незнам какъв ще е проблема ако Русия евентуално използва корейски войски на своя територия в курска област без да преминават границата с Украйна ? Двете страни (Русия и Северна Корея) си имат подписани договори за военна взаимопомощ !
    В момента запада се чуди как вката Украйна в НАТО преко устава му и да легализира изпращане на редовни войски от съюза на бойното поле всрещу Русия !
    Статии от подобен род от далече подготвят и оформят мнението на европейците насаждайки им правилните ценности ......

    Коментиран от #91

  • 89 Хахахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #86 от "Какви референдуми,":

    Че аз не съм написал, че трябва да четеш! Някъде да съм написал, че трябва да се чете?
  • 90 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #83 от "Хахахаха":

    Тъй де, Ньойският договор изтече. Гърция да си ни връща Беломорието, Турция да ни върне Тракия, Сърбия да ни върне Западните покрайнини, Румъния да ни върне Северна Добруджа, а Македония да си я аншлуснем и пак България на 3 морета и 3 планети...
  • 91 Хахахаха

    7 6 Отговор

    До коментар #88 от "Ти си":

    Тогава значи, че и Украйна има право да ползва чужда армия на своя територия! А Украйна също има подписани много договори с много държави поотделно, не с НАТО!

    Коментиран от #117

  • 92 Забелязал! Цъфти всичко в Раша

    7 7 Отговор
    Русия капитулира пред инфлацията - Централната банка повиши лихвения процент до най-високото ниво от 2003 г. насам... 😂😂😂

    На среща в петък Централната банка на Русия реши да повиши основния лихвен процент от 19% на 21% годишно, се казва в съобщение на регулатора. Осмото поредно увеличение доведе нивото на лихвения процент в Русия до най-високото му значение от 2003 г. насам, което надхвърли нивото от първите седмици на нахлуването в Украйна...

    Коментиран от #94, #97

  • 93 ха ха ха ...

    9 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хахахаха":

    Я извади една карта от 1920 година и гледай внимателно . Като е съдадена 1918 година , защо се появи на картата 1993 година . Къде е била до сега .
  • 94 Хахахаха

    4 4 Отговор

    До коментар #92 от "Забелязал! Цъфти всичко в Раша":

    Така е, но това беше преди около месец, а може и по-рано. Сега вече се очаква следващото увеличение на 23 процента!

    Коментиран от #99

  • 95 Обективни истини

    9 2 Отговор
    Запада няма да изпрати войници там, защото войниците са ХОРА и те няма да отидат.
    Ако не дай се Боже някой войник (разбирай пълен глUпак)все пак отиде и го върнат в цинк, ще назрее такива бунтове, че никоя партия няма да си го причини това. Така, че забравете за сухопътни войски от отан.
    Боже колко ли трябва да си проSт , за да станеш военен не знам.

    Коментиран от #101

  • 96 Грантаджиев соросоид

    8 1 Отговор

    До коментар #87 от "Хахахаха":

    Ми дай тогаз референдуми да направим - ще размажем копейките. Що се дърпате след като всичко е ясно?

    Коментиран от #102

  • 97 Бамзе

    7 3 Отговор

    До коментар #92 от "Забелязал! Цъфти всичко в Раша":

    А стига глупости де !!
    МВФ обяви Русия за Четвъртата икономика в Света !!!
    Останалото са празни приказки !
  • 98 Козарите в Афганистан

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "Великая, втарая, магучая армия":

    Прогониха янките а пък ти си дрънкай
  • 99 обективно

    7 2 Отговор

    До коментар #94 от "Хахахаха":

    МВФ призна Русия за четвъртата по големина икономика в света !

    Делът на руския БВП в световния БВП по паритет на покупателната способност през 2024 г. е 3,55%, което го прави четвъртата по големина икономика в света, изчислява МВФ. Фондът също така подобри прогнозата си за икономическия растеж - до 3,6 %.

    А целия Ес в рецесия вече година и половина .
  • 100 Иван

    2 2 Отговор
    Ураааааа..ще има Трета световна война ..Русия пак ще марширува по улиците на Берлин
  • 101 Българин

    10 2 Отговор

    До коментар #95 от "Обективни истини":

    Военните не са прости, прости са политиците, които палят войните и правят военните реформи.
    Питай ни как сме извършили героизмите при Шипка, Одрин, Сливница, Дойран, Силистра, как се освободили Добруджа от румънци и руснаци. Имали сме офицерство, имали сме боен дух, имали сме кауза, за която хората са били готови да умрат.
    Никой няма да тръгне да мре за евроатлантическите ценности на Урсула, за правата на офицерите травестити и са половите квоти в армията.

    Коментиран от #106

  • 102 Хахахаха

    2 10 Отговор

    До коментар #96 от "Грантаджиев соросоид":

    Първо, че не го решавам аз и второ, написах че това няма да промени нищо! Ще гласуваме ЗА тези съюзи и копейките пак ще ревете по форумите, че никой не искал в НАТО! Написах, че ако има последствия и тези които загубят напуснат, съм за референдум.

    Коментиран от #116

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 М3 голд

    8 2 Отговор
    Дълга статия. На ред ли плащат?
    Аз ще попитам:
    - полските войници в украински униформи какво са?
    - военни специалисти на НАТО в украинския щаб какво са?
    - военни на САЩ, Германия, Франция, Англия, които пуска и управляван своите ракети от Окраина срещу Русия какво са?
    - спътниково и самолетно разузнаване на НАТО, за окраина, какво е?
    Ами тя ТСВ вече е в ход от години. И този за ми дрънка в този статия значи си търси повод. И ако има севернокорейци, което е много вероятно, и на тях им дадат да очистят само руска територия - Курска област, цялата статия отива по дяволите. Не точете зъби, ами ги измийте, защото на финала ще се наложи да се усмихнете и ще ви е неприятно да си покажете истината.
  • 106 Обективни истини

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "Българин":

    Въпреки това, за да избереш тази т.нар. професия и и да си под чехъл на някакъв глупак имайки предвид стотиците възможности за нормална работа трябва да си клиничен iдиот, за да избереш да си военен
  • 107 Справедлив

    4 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хахахаха":

    Територията е на населението живеещо на нея, а населението на тази държава чийто език говори и национално съзнание изповядва.
  • 108 ВАКУМИРАМЕ ВСИЧКО НАРЕД.

    3 2 Отговор
    СМЕШКОВЦИ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕВИ. ЦЕЛИЯ ЗАПАД МОЖЕ ДА СЕ БИЕ СРЕЩУ РУСИЯ НО СЕВЕРНОКОРЕЙЦИ НЕ БИВА ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ ЗАПАДНЯЦИ. ЗАЩО?
  • 109 Статистик

    2 2 Отговор
    Швабата забравя, че Кимчо и Путин имат подписан договор за военна взаимопомощ. Докато Окропия няма такъв с нито една държава от т.нар. "Колективен Запад". Така че да духа таратора.
  • 110 Този сценарий може ....

    3 1 Отговор
    А Кой е този сценарий? Нещо не разбрах
  • 111 Питам Ви, .....пак ви питам

    3 2 Отговор
    САЩ като пряко участват в геноцидната война водена от Израел не попада ли в същата хипотеза като Северна Корея ? Я се замислите. Аман от двойни стандарти и тъпотии ей.
  • 112 Христо

    4 2 Отговор
    Значи войници от Запада и цял свят може, а от С.Корея не!? При това 3 000 души, за които се говори, са нищо, капка в морето
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Статистик

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "За разлика от човека с токчетата":

    Гледах в нета много и всякакви снимки на Путин и никъде не видях да е на токчета. Затова пък на четири от пет снимки Зеленият наркоман е точно с токчета, щото е кинта пейсе и девет. Така че си купи очила, нещо си недоскив!
  • 115 Справедлив

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "Петьо":

    Пий си хаповете навреме
  • 116 Грантаджиев соросоид

    5 1 Отговор

    До коментар #102 от "Хахахаха":

    Не се усещаш как сам си противоречиш. Хем не решаваш, хем си сигурен в резултата, хем нищо нямало да се промени. Ми дай да забраним и изборите. И без това кат не ви харесат резултатите и излизате да правите пърформанси на жълтите павета. Пък кво са гласували хората не ви интересува.
  • 117 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Хахахаха":

    Защо , те не са ли отдавна на терен ? Това че продаваните медии и пропагандата не го казва неозначава че ги няма?
    Но в никакъв случай не отричам правото на Украйна да се защитава с всички възможни средства !

    Искам само обективно и реалистично отразяване на събитията е медиите без пропаганда ......
  • 118 Страхил

    1 0 Отговор
    Пропаганда Ви казвам, без да съм чел и 1 буква от Статията. Скор и Рус имат сключен Договор за помощ при нападение на една от страните. Северо корейците няма да напуснат чертите на Русия, и няма да се бият в Украна. Те са там за да защитават вътрешността на другата държава по договор.
  • 119 Порно

    0 0 Отговор
    Спокойно, няма да са редови северно корейски части,а корейци в руски униформи, научили десетина руски думи
  • 120 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Драги ми Смехурко":

    Що лъжеш? Ким се надърви и Дони каза: оуу, сори, може ли да избягам. И обърна самолетоносача за към САЩ. Страхливци.
  • 121 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Гого":

    Не се знае дали имат време да показват търпение щото ако дойде Дони той им е много навит та нема да може китайската маймуна да седи да гледа на клонката как тигрите долу се бият. Да не стане че американския тигър набърже ще оправи маймуната та да се оправят да помагат на руснаците че после нема кой ди им удари рамо освен руснаците.
Новини по държави: