Отидете към основна версия

8 037 53

Инфекциозните отделения са пълни с чакащи тест за коронавирус

  • коронавирус-
  • вма-
  • инфекциозните отделения

Директорите на болници по области трябва да докладват дали ще имат възможност да реагират в случай на коронавирус, каза шефът на ВМА

Снимка: БГНЕС

Няма положителна проба за новия коронавирус у нас, стана ясно от станалия вече традиционния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб пред ВМА.

12 проби са изследвани във ВМА и 12 в Националната референтна лаборатория и 3 във Варна – всички са отрицателни. Бил е осъществен и междулабораторен контрол с по 6 разменени проби, които са потвърдили отрицателния резултат.

11 души са приети във ВМА за тестове. В сряда са освободени двама души, които са минали през карантина, а този четвъртък предстои да бъдат изписани още трима.

„Както съобщихме, разширяваме кръга на лицата, които подлежат на тестуване. Инфекциозните отделения на болниците са пълни в доста голяма част от страната, особено в източната и централната. Но същата е ситуацията и в Благоевград“, разкри генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

„Ще изпратим писмо за бърза реакция от страна на министерство на здравеопазването и съответните служби, които отговарят за болничното лечение, да свикат незабавно директорите на болници, за да докладват какви допълнителни мерки могат да вземат, ако се появи коронавирус в България“, заяви шефът на ВМА.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.

Свързани новини