Отидете към основна версия

2 059 24

Вирусът не затвори църквите в Гърция, защото „светото причастие е лекарство“

  • гърция-
  • църква-
  • лекарство-
  • коронавирус-
  • мерки

Голям проблем за властите са църквите, където се събират много хора

Снимка: Shutterstock

Засилват се мерките срещу разпространението на заразата от коронавирус в Гърция. Увеличава се списъкът на затворените учебни заведения, прекратени са всички масови прояви. Прокуратурата разследва случаите на лица, които нарушават карантината, предаде БНР.

Броят на заразените с новия коронавирус в Гърция достигна 84 души. Десетки други са под карантина. Над 70% от гърците се страхуват от заразата и вземат предпазни мерки, сочи проучване, публикувано днес, предаде БНР.

Голям проблем за властите са църквите, където се събират много хора. Специалистите съветват пенсионерите да останат вкъщи и да са много предпазливи. Светият синод съобщи, че продължава литургиите в храмовете, защото "светото причастие е лекарство".

Опозицията, както и медицински експерти обаче призовават правителството незабавно да затвори църквите. Държавната телевизия съобщи, че променя програмата си и е в готовност да излъчва всички богослужения. Поради опасност от заразяване за първи път церемонията по запалването на олимпийския огън ще се проведе без зрители. А новият президент на Гърция Екатерини Сакеларопулу ще положи клетва пред ограничен брой лица.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини