Отидете към основна версия

5 201 20

Пламналият Ухан се връща към нормалния живот

  • ухан-
  • китай-
  • коронавирус-
  • зараза-
  • епицентър

Добри новини от епицентъра на вируса

Снимка: БГНЕС/ EPA

Някои ключови индустрии в Ухан, китайският град в центъра на епидемията от новия коронавирус, получиха зелена светлина да се върнат към работа в сряда - един ден, след като президентът Си Дзинпин посети града за първи път след началото на кризисната ситуация, предава "Ройтерс".

11-милионният град е блокиран от края на януари, но визитата на президента е сигнал, че течението се обръща в полза на правителството в неговата борба за сдържане на вируса, който към вторник инфектира 80 778 души в страната и предизвика смъртта на 3158 души, предаде агенция "Фокус". Тъй като на някои хора им беше казано, че могат постепенно да се върнат на работа в епицентъра на епидемията, властите на други места в страната намаляват нивата на реакция при спешни случаи и облекчиха ограниченията за пътуване.

Извличайки увереност от посещението на президента и драстичното намаляване на новите инфекции, провинциалното правителство на Хубей публикува съобщение на своя уебсайт, в което казва, че работниците в обществения транспорт в Ухан и произвеждащите медицински консумативи и стоки, от ежедневна нужда, ще могат да се върнат на работа. Други отрасли, които оказват влияние върху националните или глобалните вериги за доставки, също могат да се върнат на работа с разрешение от съответните органи, се казва в изявлението.

Ухан е известен като един от китайските „Детройти“, който произвежда близо 10% от автомобилите в страната и е дом на стотици доставчици на части. В цял Китай производството бавно се връща към нормалното. Въпреки че икономиката все още функционира с около 25% под обичайните си нива, активността трябва да бъде напълно възстановена до края на април, прогнозира икономист в Euler Hermes.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини