Отидете към основна версия

15 627 106

Борисов: Барове и дискотеки да затварят, МВР да издири бегълците от карантината

  • барове-
  • дискотеки-
  • коронавирус-
  • бегълци-
  • борисов

Премиерът предложи създаването на клинична пътека за лечението на коронавируса

Снимка: БГНЕС

Правителството ще предложи на Народното събрание да бъде обявено извънредно положение в страната. Това ще стане на основание чл.84, т.12 от Конституцията във връзка с разрастващата се епидемия от коронавируса. Това стана ясно след снощното извънредно заседание на кризисния щаб и правителството.

Извънредното положение ще даде възможност да бъдат затваряни игрални зали, спортни мероприятия, конференции, училища, университети, детски градини.

"Днес/б.р. вчера/ ни избягаха 14 души“, заяви премиерът. И призова да се даде възможност на МВР да издири и задържи издирваните под карантина, за да не разнасят заразата.

"Нощни клубове, барове и дискотеки трябва да се затворят незабавно", каза премиерът. „За ресторантите считаме, че има много домакини, които готвят или са на работа. Работещите хора трябва да се нахранят някъде.“, посочи министър-председателят.

Борисов предложи да се създаде клинична пътека за коронавируса, "за да знаят докторите и работещите какви допълнителни пари възнаграждения ще получат за труда си".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.

Свързани новини