Отидете към основна версия

7 723 132

МВР: Категорично не е време за купон!

  • коронавирус-
  • вирус-
  • мвр-
  • купон-
  • младен маринов-
  • полиция

Заплахата е изключително сериозна, предупреди вътрешният министър

Снимка: БГНЕС

Категорично не е време за купон! Време е да осъзнаем, че заплахата е изключително сериозна, време е да осъзнаем, че решаването на тази ситуация зависи от всеки един от нас, не само като длъжностни лица, а и като граждани. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Забелязвам, че като че ли и българските граждани по-сериозно възприеха това, което трябва да правят и сама виждате, че улиците на София са значително изпразнени, което е важно да се поддържа в този период, за да минимизираме идването на тази изключителна заплаха! В тези условия МВР изпълнява своите задължения, абсолютно целият личен състав е мобилизиран. Аз искам да благодаря на колегите, защото те без почивка изпълняват своите задължения", заяви министърът на вътрешните работи.

"Предприехме действия и за тяхната лична защита, разпоредих да бъде освободен част от военно-временния запас, освободили сме лични предпазни средства, маски, ръкавици и защитни облекла за тези, които работят в изключително заразени зони, заедно с лекарите, за да бъдат защитени. Както каза и премиерът Борисов, ангажирана е и българската промишленост, за да започнат ритмични доставки на предпазни средства", посочи още Младен Маринов.

"Колегите са мотивирани и достатъчно отговорни, в нито една ситуация не са се подвоумили как да действат, а си изпълняват служебните задължения, за което още веднъж им благодаря! Но мисля, че в тази криза всеки с личния си пример трябва да допринася за решаване на проблема, нашите служители, аз, колегите и екипът трябва да демонстрираме увереност, да демонстрираме професионализъм, защото по този начин даваме и увереност на българските граждани! Всеки един гражданин трябва да осъзнае своята лична отговорност, защото в условията на такава криза, каквато нито една система в света не е изпитвана в такъв мащаб, всичко до голяма степен зависи от самоконтрола и поведението на всеки един гражданин", заяви още Младен Маринов.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.

Свързани новини