15 Март, 2020 17:15 61 987 146

Нови случаи на коронавирус в България, ето колко вече са заразените

  • заразени-
  • коронавирус-
  • българия

Всички болници функционират нормално

Нови случаи на коронавирус в България, ето колко вече са заразените - 1
Снимка: shutterstock

Днешният ден вече 160 хиляди са регистрираните случаи на заразени. Смъртните случаи са със 140 повече от сутринта. Има нови случаи в съседките ни, а в България те са 8.

Във ВМА са направени 83 проби. На базата на тях са установени 6 положителни пациенти. В Националната лаборатория също има положителни проби. Общият брой на заразените с COVID-19 в страната става 51. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на ВМА.

"В разгара на епидемията в Италия мъж отива в Бергамо, отива в Барселона, прибира се в София и после отива във Варна. За това говорим. Слава Богу веднага се е явил в болница, най-вероятно защото е разбрал за строгите мерки", коментира още той. Мутафчийски обясни още, че всички болници функционират нормално.

"Установени са контактните лица от първа група. Държавата се ангажира с огромен ресурс, за да установи всичко нередно. Хората питат ли защо им дават да попълнят въпросника на летището", пита той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Румен Радев

    39 116 Отговор
    Яж ми хуя гяур 🖕

    Коментиран от #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЗЕВС

    113 44 Отговор
    COVID-19 Биологическо оръжие!?

    COVID-19, има всичките признаци на биологическо оръжие. Това са: дългият скрит период, бързото предаване, тежкото протичане, огромното количество усложнения, които остават дори след излекуване, и накрая леталния край - висок процент на смъртност.
    Една от версиите за разпространението на COVID-19, според Израелското военно разузнаване е, че вирусът е излязъл от контрол от секретен институт по вирусология в самият Ухан. Те твърдят, че изследвания на ваксини и различни лекарства в Китай се извършват върху маймуни. Приматите могат да избягат и да станат носители на опасни болести. Или някой от служителите се е заразил случайно.
    Да, ама не, обикновено такива лаборатории са разположени под земята и са оборудвани със сложна система за вентилация и филтриране. Служителите могат да работят само в специални камери,костюми и те се дезинфекцират и преглеждат на изхода. По- скоро е възможна друга версия - огнището на смъртоносна болест в Китай е организирано отвън.

    Хронология на събитията:
    Октомври 2019 г. в Ухан- Китай се провеждат VII международни военни учения, в които участват и американци. Не е изключено заразата да е тръгнала точно тогава.

    Идеална точка и време за стартиране на вирусна атака. Милиони китайци се прибират за новогодишните празници, които по-късно ще се разпръснат в различни провинции в Китай и чужбина.
    Първия случай е регистриран на 17 ноември 2019 г. в жител на провинция Хубей, най-населеният град в

    Коментиран от #17, #70, #83

  • 5 Госあ

    29 21 Отговор
    "Историческите данни за грипа от различни части на света показват, че разпространението на грипната епидемия е по-тясно свързано с рязката променливост на времето, което означава, че отслабената имунна система на човека, причинена от бързо променящото се време, става по-податлива на грипния вирус, пише Жаохуа Ву. Изследователите отбелязват, че бързите и резки колебания на времето, както и сезонните промени, наблюдавани в различни части на планетата, са последиците от глобалните климатични промени. Ако климатичните модели са правилни, то грипните епидемии в гъсто населени региони и смъртността от тази болест само ще се увеличават в следващите години. Според авторите, за Европа такова увеличение може да достигне до 50 процента" публикувано в списанието Environmental Research Letters да си знаете, тия дето храните Грета

    Коментиран от #29

  • 6 така така

    25 71 Отговор
    Радко–ушатият пингвин е един от заразените.

    Коментиран от #12, #72, #106

  • 7 Последния софиянец

    79 15 Отговор
    Има десетки хиляди заразени които се лекуват в къщи и като се влошат след седмица ще залеят болниците.
  • 8 Violin Ivanoff

    131 12 Отговор
    Ей тоя прост каун, дето се е разхождал в Барса и в Бергамо, заслужава 6 месеца затвор в изолатор‼ Тоя сигурно е заразил вече 3 дузини хора, ако не и повече!

    Коментиран от #23, #119

  • 9 ЗЕВС

    89 14 Отговор
    Хубей, най-населеният град в Китай, с население от над 9 млн. човека. Като се има предвид, че ученията се проведени в края на октомври, а първият случай в Ухан е открит в средата на ноември 2019 г. , това се вписва в инкубационния период на коронавирус, приет от лекарите - около 14 дни.


    Учени в световен мащаб и водещи вирусолози на Великобритания, както и на Русия, официално заявяват, че това е изкуствено създаден вирус. Британските учени твърдят, че в природата не може да има наведнъж четири белтъка от HIV1. Един белтък би могъл да попадне в новия вирус, но наведнъж да са толкова грамотно и правилно съединени, монтирани и "зашити" наведнъж четири белтъка от HIV1 - това е невъзможно! Фактът, че вирусът е създаден изкуствено, е очевиден, според експерти това се доказва от факта, че вирусът е хибриден.

    COVID-19 е изграден от три вируса: открити са два коронавируса - коронавирус на прилеп и коронавирус на змия, плюс четири вложки от вируса на имунодефицит на човека. В природата подобна комбинация не би могла да се получи.
    COVID-19 се състои от четири белтъка на HIV1, отговорни за имунитета на човек, и на тях се дължи високият процент на смъртност , „казва вирусологът Игор Никулин, бивш член на Комисията за биологични оръжия на ООН."

    Коментиран от #45

  • 10 Е стига де

    57 5 Отговор
    Прочетете и си оправете първото изречение-че излиза че у нас болните са 160 000.... Все пак раздела за новини от България

    Коментиран от #14

  • 11 ЗЕВС

    80 15 Отговор
    Разразилата се търговската война между САЩ и Китай, задаващата се финансова криза, е причината за използване на биологично оръжие и държава, която може да си го позволи и произведе е САЩ.
    Има и твърдения, че вирусът е създаден специално, за да продаде ваксината за него, по-късно, когато заразата придобие световен мащаб.
    Разбира се „новата" ваксина ще бъде прилагана избирателно, според раса, религия, статут в обществото и не на последно място материално състояние.

    Коментиран от #41, #68

  • 12 Дельо хайдутин

    25 18 Отговор

    До коментар #6 от "така така":

    Бойко! Защо кашляш? ХА ХА ХА ХА!
  • 13 Дъ Крава

    167 3 Отговор
    Хиляди цигaни във вcякo кътчe нa Бългaрия ca ce зaвърнaли oт Итaлия. Взeмeтe мнoгo ceриoзни мeрки cрeщу цигaнитe инaчe щe бъдeм удaрeни нaй-cилнo oт бeлитe държaви.

    Коментиран от #15, #32, #117

  • 14 Последния софиянец

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "Е стига де":

    Толкова са по домовете.
  • 15 Последния софиянец

    54 3 Отговор

    До коментар #13 от "Дъ Крава":

    Нали затова не дават снимки на заразените. Да не създават расова вражда.
  • 16 Б Борисов

    15 17 Отговор

    До коментар #3 от "Бойко Борисов":

    и поемам чепа на Реджепа
    (Ердоган)
  • 17 Стани да си легнеш

    20 43 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЕВС":

    Познал си ама на половината ,само за една страна нищо не се казва ,ама не са краварите ,А ПОЗНАЙ ОТ ТРИ ПЪТИ КОЯ Е ТЯ .Жокер ,има граница с Китай

    Коментиран от #37, #44

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ицо

    24 7 Отговор
    За такива нарушители наказанието да е публичен разтрел
  • 20 Както ви казах в началото на седмицата

    39 22 Отговор
    Че ще я завършим с 50 потвърдени, така ви казвам, че следващата ще са +200. А все още това са хубавите дни. Докато броим само установените сме добре. След месец ще броим умрелите така както сега броим установените

    Коментиран от #24, #34

  • 21 Нели

    28 16 Отговор
    Публичен разтрел,обесване,електрически стол,отровна инжекция,публичен линч да са наказанията за нарушители на карантината

    Коментиран от #25, #121

  • 22 Италия, Испания, Гърция, България

    20 33 Отговор
    Това са държавите които ще бъдат едни от най-засегнатите.
  • 23 5869

    33 4 Отговор

    До коментар #8 от "Violin Ivanoff":

    Само през Ухан е забравил да мине.

    Коментиран от #30

  • 24 Госあ

    24 1 Отговор

    До коментар #20 от "Както ви казах в началото на седмицата":

    Разликата между установените и умрелите е навременна детекция на вируса и незабавно лечение с някой от препаратите, които се прилагат в развитите държави в ранните етапи на инфекция.

    Коментиран от #26, #125

  • 25 Violin Ivanoff

    6 19 Отговор

    До коментар #21 от "Нели":

    Това е прекалено, не сме варвари, но аз съм ЗА бичуване в гърба - удар по вече евентуално болния бял дроб! В Дубай и в Катар бичуват легално като наказание! 40 бича в гърба да му се пръснат капилярите на белия дроб, а ако оцелее - оцелее.
  • 26 Violin Ivanoff

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Bruh, само Ремдезевир към момента е доказано да помага и да дисруптва работата на SARS-CoV-2 щама. Всичко друго е бабини небивалици.

    Коментиран от #33, #36

  • 27 Румен Радев

    3 25 Отговор

    До коментар #18 от "🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕 🖕":

    Умирай гяур 🖕 мизерник Ганьо
  • 28 мими

    25 45 Отговор
    къде е Пингвина да се извини на гражданите за това че ги подведе като каза че КОРОНАВИРУС нямало
    може ли този фатмак и хората около него-комунисти и служители на ДС
    да са от тъпи по тъпи популисти
    ДА ИЗЛЕЗНЕ И ДА СЕ ИЗВИНИ

    Коментиран от #39

  • 29 Госあ

    26 8 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    А вчера някаква невежа мисля че искаше да ми каже, че на полюсите и в северните студени райони има повече заразни и паразитни болести, отколкото в Африка и тропиците. Демокрация на простолюдието...
  • 30 Дельо хайдутин

    26 4 Отговор

    До коментар #23 от "5869":

    Роми терористи.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Violin Ivanoff

    28 7 Отговор

    До коментар #13 от "Дъ Крава":

    Не само, брато. По професия съм бакшиш и преди 3 месеца возих някакъв дето си намерил работа в Италия и щял да заминава затам. Вика че молил някаква путана да ходи с него, да си бъркат по дупките. Българин беше тос. Сега съм сигурен, че се е върнал ... болен!
  • 33 Госあ

    8 5 Отговор

    До коментар #26 от "Violin Ivanoff":

    И фавипиравир. В Япония са започнали да го прилагат. Доказан е срещу РНКови вируси,включително ебола, но само в ранен стадий. Доколкото знам, китайците ползват и коктейли от няколко молекули

    Коментиран от #40

  • 34 Хммм

    26 6 Отговор

    До коментар #20 от "Както ви казах в началото на седмицата":

    Стига с този негативизъм. Трупове щял да брои...Паниката е по-лоша и от самия вирус.
  • 35 ГАГАУЗА ИДИОТ

    28 6 Отговор
    ДА ПИТАТ ВАРНЕНЕЦА КЪДЕ Е ЗАРЕЖДАЛ ГОРИВО СПИРАЛ ЛИ Е ПО МАГИСТРАЛАТА ДА ПАЗАРУВА ,КЪДЕ В КОЛКО ЧАСА
  • 36 Госあ

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Violin Ivanoff":

    ети списък със всички. Вчера го поствах .https://www.genengnews.com/a-lists/how-to-conquer-coronavirus-top-35-treatments-in-development/
    Въпросът е ние какво имаме...или онея от "техпарка" микар ли бяха,к'ви бяха ще измислят най доброто....

    Коментиран от #38

  • 37 Враца Баце

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Стани да си легнеш":

    Монголия, познах ли?
  • 38 Violin Ivanoff

    19 3 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Половината, ако не и повече са имуномодулатори. Това са абсолютно тъпи маркетингови трикове и скамове. За вдигане на имунната система трябва: малко стрес, много плодове и зеленчуци, много течности, квалитетен сън от поне 6 часа, а оптимално 8-9 часа. Стига купувахте Изопринозини и други коптори. Пил съм такива преди, НЕ ПОМАГАТ.
  • 39 Фатмака нарочно призова да се ходи

    19 48 Отговор

    До коментар #28 от "мими":

    На шипка, въпреки, че имаше индикации какво предстои. Това си беше диверсия като се спекулираше с патриотичните чувства. Не е случайно, че първите случаи гръмнаха седмица след това точно в Габрово от където минават поклонниците. Курнелистите не се спират пред нищо само и само да дестабилизират държавата за да може да яхнат властта или да повикат спасител яздещ в Сибир на бял кон гол до кръста.

    Коментиран от #128

  • 40 Violin Ivanoff

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Госあ":

    Може, то даже има подобно име, няма да се учудя ако е на една и съща база. Но сигурно го няма тук.

    Коментиран от #52

  • 41 стоян

    6 24 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    До 11 ком =Тая информация от кгб ли я получаваш =Не може ли вируса да е разработен в Руска лаборатория и да спре развитието на Китай и достигането му от Русия

    Коментиран от #46

  • 42 Хитлера

    26 2 Отговор
    Слава богу?
    Оня от Варна го карайте в пещите на теца,заедно с останалите миекалници с които е контактувал.

    Коментиран от #96

  • 43 787

    39 10 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕЕЕЕ":

    АЗ ДА ТЕ ПИТАМ ТЕБЕ ДА НЕ БИ НА ШИПКА ДА ИМА КОНСТАТИРАН СЛУЧАЙ НА КОРОНА ВИРУС? ЗАЩОТО В СОФИЯ ИМА!КОЙ НА КОГО ТРЯБВА ДА ЛАПА БАРАБАР С ПОЖАРНИКАРСКИЯ МАРКУЧ!?

    Коментиран от #47

  • 44 Кой68

    8 12 Отговор

    До коментар #17 от "Стани да си легнеш":

    И заради това любимите ти американци свалят в Италия/епицентъра на заразата в EU/войници и техника?Имаш в предвид Русия-но логиката ти бяга.....Виж си опорните точки😉.

    Коментиран от #111

  • 45 Хихи

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "ЗЕВС":

    Ама, че си прозд.
  • 46 ЗЕВС

    37 5 Отговор

    До коментар #41 от "стоян":

    Русия няма интерес от такава войина с Китай! Още повече, че двете държави са членове на Евразийския съюз. Спад в икономиката на Китай би се отразила зле на Русия, която е най- големия доставчик на енергиите ресурси. Относно информацията, не е от КГБ, просто освен Българските медии по въпроса пишат и медии от други страни. Така, че с малко четене и селектиране на информацията, можеш да си направиш собствена преценка за нещата.
  • 47 do 43

    8 7 Отговор

    До коментар #43 от "787":

    Аз да те питам- То на Шипка само хора от Шипка и Шейново ли имаше?

    Коментиран от #48, #51

  • 48 666

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "do 43":

    Много точен коментар.

    Коментиран от #53

  • 49 мани мани

    12 2 Отговор
    eврoгeйcкият зaкoн зa cвoбoднoтo движeниe нa хoрa, a?
    нaщe тикви ceгa кaтo ce пoзoвaвaт вce oщe нa нeгo, тa нe зaтвaрят грaницитe... щeли дoри дa oкaзвaт пoмoщ нa нaшeнци в чужбинa, зa дa мoжeли дa ce върнaт бeзпрeпятcтвeнo, зa дa ни зaрaзят! инaк мeрки взeмaт... щaбoвe-мaбoвe мхм кaрaнтини-мaрaнтини, aмa щe cи изхрaчвaтe кaрaнтиитe, кoгaт' лeпнeтe вируca!
  • 50 Без Паника

    10 0 Отговор
    https://patents.google.com/patent/US10130701B2/en
    С повече търсене човек може да намери всичко. В случаят! Това е инфорамция която е хубаво всеки да види и сподели ако може. Това е патентният номер на " Корона вируса " тук можете да видите неговите създатели кога е създаден, и как действа? Единственият начин за неговото пренасяне е чрез инжектиране. А не както се насажда масово чрез контати с други хора! Спооделете с повече хора за да се знае.

    Коментиран от #77

  • 51 787

    7 2 Отговор

    До коментар #47 от "do 43":

    А аз дате питам в София само от Бусманци ,Горни Богров и Черипръчане ли имаше?
  • 52 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #40 от "Violin Ivanoff":

    Не е генерик, а различна молекула,пак е пиразинамид, но различен. И това не са имуномодулатори, а инхибитори за вирусната полимераза. Ако си погледнал всичките 35 препарата,повечето са такива. Освен това, имунотерапиите са изключително ефективни понякога, като могат да се предоставят само антигени намерени с фагов дисплей от колекции на оздравели пациенти. Разбира се, генното редактиране и трансплантация на червен костен мозък или вече диференцирани фагоцити е единственият ултимативен метод за всичко. Включително рак. Това е като ядрената енергия, по добро няма.

    Коментиран от #57

  • 53 787

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "666":

    Най- патил този който не го питали а се обаждал!
  • 54 Северен и Южен полюс

    3 0 Отговор
    Там е спасението
  • 55 От ЕЛИТА има ли някой , че да го

    1 2 Отговор
    ТРЪШНЕ !
  • 56 Аве Адолф Хайлллл

    7 18 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕЕЕЕ":

    То на Румбата му е простено , нали има ментални увреждания от дългогодишното стягане на околожката , та неговата неадекватност и за в бъдеще ще се задълбочава .....
  • 57 Госあ

    9 0 Отговор

    До коментар #52 от "Госあ":

    И да се върнем на въпроса ми,какво от тези 35 препарата имаме и какви мерки са взети за ранната детекция на вируса, за да се повиши ефективността от лечението.

    Коментиран от #79

  • 58 Фермер

    3 6 Отговор
    Днес са вече 51 до края на месеца 2000+
  • 59 Ne znam dali e viarno

    5 1 Отговор
    В коментарите под статията има твърдение че са стари апарати. Но дори и такива да са, могат да са животоспасяващи за някого, отколкото без тях. Става дума за продажна на обдишваши апарати, според този линк https://mobile.frognews.bg/article/192748/
  • 60 АУУУУУ

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕЕЕЕ":

    АЙДЕ ВЗЕМИ И МЛЪКНИ !!! НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА КОЕТО ДРАЩИШ НА КЛАВИАТУРАТА! ЕДИНСТВЕННОТО КОЕТО ПОСТИГАШ ,Е ЧЕ СИ ДОСАДЕН И СКУЧЕН!!!
  • 61 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 6 Отговор
    пазете се спазвайте указанията и природата ще ви помага

    Коментиран от #76

  • 62 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор
    ДА СМЕ ДОБРИ ЧОВЕЧНИ ХОРА ДА БЪДЕМЕ
  • 63 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    ДА СМЕ ДОБРИ ЧОВЕЧНИ ХОРА ДА БЪДЕМЕ
  • 64 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 4 Отговор
    ДА СМЕ ДОБРИ ЧОВЕЧНИ ХОРА ДА БЪДЕМЕ
  • 65 Добре е

    0 4 Отговор
    Поне спряхте да пишете за умрелите в катастрофи по цял ден добре стана това с вируса малко разнообразие най-сетне омръзна ми да чета кой къде се е размазал и на коя част от страната му е изхвърчал мозъка
  • 66 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    пътят към АДА е осеян с добри намерения
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 почнах и аз да се усъмнявам

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    Омръзна ми всеки ден да чета как хем италианците не мърдат от домовете си и как всеки ден имат по 2-3 хиляди нови случая. Само едно не си обяснил. Как точно всичко излиза от контрол, защото все пак 👑 стига и до САЩ и по всичко личи, че тепърва ще взима жертви и ще разбива икономиката и там. В крайна сметка, ако Русия поддържа статистиката си, ще излязат най-малко губещи. Но със сигурност нямат сметка да разбиват икономиката на най-големите си клиенти.
  • 69 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕЕЕЕ":

    РУМЕН РАДЕВ не е маймуна ти си май муна и лош човек

    Коментиран от #116

  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЕВС":

    био оръжие създадено в С А Щ
  • 71 терминал

    12 4 Отговор
    Вируса е създаден и пуснат точно в Китай за да може населението им да намалее значително. Все пак планетата не е в състояние да изхрани огромни милиарди хора, но излезе извън контрол и се превърна в пандемия. Това е един вид регулация броя на населението на Земята. Предназначението на всички пуснати до сега вируси е било точно това.

    Коментиран от #84, #102

  • 72 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 8 Отговор

    До коментар #6 от "така така":

    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТА не е пингвин разбрали ти акъл за две стотинки нямаш

    Коментиран от #130

  • 73 Kurt

    2 2 Отговор
    Нещастници трийте още истината и после чакайте да си купя фланелка за 5 лева.
  • 74 Леля Гана

    5 0 Отговор
    Не разбрах, как ще се преглеждаме в доболничната помощ, как ще си получаваме терапията?

    Коментиран от #87

  • 75 473

    0 0 Отговор
    Хм.....вчера се събуждам от 5 месечна кома.Какво става....интересни събития
  • 76 Пич Природата ни мрази

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ние за нея сме вирус който я замърсява и унищожава сега сме изправени един срещу друг в битка за оцеляване и двете страни се борим да унищожим вирусът ще видим кой ще победи ако ние победим най-вероятно ще си затрием земята сами което обяснява защо в момента природата прави контрамерки срещу нас
  • 77 И какво твърдиш

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Без Паника":

    Че всеки дето сега викне линейка, вместо лекарство му инжектират вируса, за да вдигат статистиката?
  • 78 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    злоба алчност завист рзултат на лице
  • 79 Госあ

    10 6 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    Накрая с няколко думи - разликата между цивилизацията и страните от третия свят е смъртността на заразените. Мерките, които се вземат в България наподобяват тези от средновековието по време на чумата. Болните се оставят да умират в изолация. Разбира се, карантината е необходима, но също така е необходимо да се осигури надеждна система за ранна детекция и прилагане на лечение. Не е зле баце да изостави асфалтирането на територията и да помисли за средства за превенция (защитни материали) ,детекция (тестове и пробовземане при най ранните симптоми) и лечение ( препарати,които вече се прилагат в света )
  • 80 АУУУУУ

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕЕЕЕ":

    АЙДЕ ВЗЕМИ И МЛЪКНИ !!! НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА КОЕТО ДРАЩИШ НА КЛАВИАТУРАТА! ЕДИНСТВЕННОТО КОЕТО ПОСТИГАШ ,Е ЧЕ СИ ДОСАДЕН И СКУЧЕН!!!
  • 81 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 82 Антон

    9 3 Отговор
    Прочетете във фрог нюс как апарати за обдишване са били разпродадени на търг през борсат. Тука админа ми изтри мнението
  • 83 Гошо

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЕВС":

    Най голямата простотия.Жалко че я прочетох.
  • 84 Не пасва работата

    3 3 Отговор

    До коментар #71 от "терминал":

    Китай е най-големият износител, включително и на евтини стоки. Ако им намалее капацитета, ще намалят износа, всичко ще поскъпне, покупателната способност пада и като цяло всички икономики ще губят. Няма логика според мен. Ако не са китайските стоки, знаеш ли колко магазини в Бг ще се окажат празни, а останалите с поне тройни цени.
  • 85 ЧЕТЕТЕ

    9 6 Отговор
    От Нета:
    Е те това е продал мутрокомуниста от Банкя само преди месец от държавния резерв . Това са 96 апарата ..които са крайно нужни сега ….целия държавен резерв е разпродаден на символични цени ..Ако това не национално предателство здраве му кажи.. Отишъл мутрата след като ги разпродаде без пари да търси от Русия такива апарати .

    Апарат за белодробна вентилация „Лада“ бр. 30 СБ Дебелец В.Търново 108,80 3 264,00
    15 Апарат за белодробна вентилация „Лада“ бр. 14 СБ Славяново Плевен 108,80 1 523,20
    16 Апарат за белодробна вентилация „Лада“ бр. 8 СБ Троян Плевен 108,80 870,40
    17 Апарат за белодробна вентилация „Лада“ бр. 11 СБ Ботевград София 108,80 1 196,80
    18 Апарат за белодробна вентилация „Лада“ бр. 33 СБ Търговище Варна 108,80 3 590,40
  • 86 Гого

    24 3 Отговор
    Мисля, че кризисния щаб начело с ген. Мутафчийски и правителството подходиха много неадекватно на ситуацията. Принципа в кризисна ситуация е да се вземат мерки за ограничаваане на входните точки и едновременно с това налагане на вътрешни ограничения. Какво направиха те. Затвориха всичко вътре, отправиха призив "За бога братя не излизайте" и оставиха входните врати на държавата отворени. Толкова ли е трудно в тази ситуация да се затворят всички гранични пунктове с малък товарен и пътнически поток и да се оставят само основните (както направиха сърбите). Защо например на всички входни точки по въздух и суша да не се изградят временни изолатори през които да минават ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всички идващи от рискови държави (а може би и не само). Да се правят бързи тестове и при съмнителни случаи лицата незабавно да се изолират до окончателно излизане на пробите. За транзитно преминаващите да се организират конвои от пътна полиция до изходния пункт, като не им се разрешава достъп до магазини в страната, а необходимите неща да се доставят на место. И още подобни мерки. Със сигурност щеше да струва по-евтино. Пък и при конкретен план и ЕС щеше да помогне. Та това е братя. Отворихме вратите за вируса и сега се юрваме да ги затваряме. Типичен е случая във Варна. Тоя са го изтървали и на летището в София и при транспорта до Варна. Кой знае колко поразии е направил и на пътниците в самолета и при другия транспорт. Ако бяха го спрели още на летището сега нямаше да говорим за нег

    Коментиран от #91, #100

  • 87 Величка

    3 3 Отговор

    До коментар #74 от "Леля Гана":

    Да, и аз това се питам. Какво да правя като ми се замае главата и кръвното ми заиграе?

    Коментиран от #89, #92

  • 88 Русенец

    12 4 Отговор
    Вместо да харчите луди ресурси за издирването на лицата, били в контакт с бъдещите заразени, просто затворете границите, да спрат да нахлуват нови и нови заразени, които да издирвате, изследвате, установявате лица в контакт и т.н. безкрайни трудоемки последици.
  • 89 Русенец

    6 3 Отговор

    До коментар #87 от "Величка":

    Удари една малка сливова. Или накарай жена ти да ти врътне една бърза. Стари русенски илачи ;) И двата метода са чудодейни.
  • 90 българин

    12 3 Отговор
    Тия който се връщат от добрия си живот от чужбина ся ги лекуват а след тях хората който са заразили ще са в къщи щото няма да има места .сега тия пришълци да плащат доживот здравни осигуровки и да имат забрана за излизане или да им взимат българското гражданство и ходят на м@йната си

    Коментиран от #107

  • 91 Гого, теб кой те Бута , че се Клатиш !?

    4 1 Отговор

    До коментар #86 от "Гого":

    Теб никой не те брои , от 1989 - та бе човече ! До където и както можеш ! Дали те има или не - никой туй не го еде ! Чак ми става тъжно за хора дето си мислят , че някой се грижи за тях. На никому сме не сме нужни ! А туй що се ПЛЕЩИ е дейност по протокол - задължителна програма и театър ! След ефира - отчет, зачел и по своя път частен ПОЕЛ. ТАШАК е цялата държава !

    Коментиран от #112

  • 92 Леля Гана

    7 1 Отговор

    До коментар #87 от "Величка":

    Не знам дали е по- безопасно да стоя с високо кръвно или да хода по прегледи и да чакам пред лекари?

    Коментиран от #94

  • 93 Бойко - момчето което от дете бито у

    3 3 Отговор
    Главата , днес управлява ни страната. Повече да говорим - няма смисъл !
  • 94 Величка

    4 1 Отговор

    До коментар #92 от "Леля Гана":

    Ох, освен ако стане много сериозно, примерно мен понякого нещо започва да ме бута и аха да се прекатуря, да се обаждам на 112.
  • 95 Медик

    12 3 Отговор
    Господа управляващи ,
    Не се занимавайте с глупости !
    ЗАТВАРЯЙТЕ ГРАНИЦИТЕ !!!!!!!
    Естествено , ако искате да спасите собствения си народ .
  • 96 prizrak

    2 5 Отговор

    До коментар #42 от "Хитлера":

    А ти от кои си?? От ония мекащите. Ще ходиМЕ, ще пиеМЕ, ще провериМЕ. От ония, дето имитирате Вожда с едната прочетена книга???
  • 97 Фермер

    3 0 Отговор
    Нови случай за днес в Италия 3600,скоро и при нас
  • 98 Симеонов

    13 1 Отговор
    Карантината , може би за да е ефективна трябва да става на границата , а не след като идващият от напр. Италия, Испания е обиколил цяла България с обществения транспорт. А доколкото , разбрах той е бил там не , защото е изпратен по неотложна държавна работа, а за да покаже колко голям е юнак. Ама сега всички плащаме геройството му.
  • 99 ВИРУСА у нас да стои !

    4 1 Отговор
    Дорде ЕЛИТА наш до един го умори !
  • 100 до 86

    2 3 Отговор

    До коментар #86 от "Гого":

    То няма лошо да стоиш на топличко и да мислиш пред монитора. Да критикуваш. Сигурно преди няколко дена си стоял пак пред монитора и си мислел и пишел- тия лудите за един вирус ме занимават и говорят глупости .Нищо лошо седиш и си мислиш .Ама хей така да се замисли, каква отговорност е да вземеш решение, което спира цялата държава и какви са последствията и отговорността? А ако заразата ни беше подминала-кой носи отговорността- ти който стоиш и си мислиш и критикуваш на топло вкъщи ли или щеше да си от сипещите обвиненияБ

    Коментиран от #104

  • 101 Симеонов

    5 0 Отговор
    а какво ще стане , ако пламне в онези крайни райони на столицата, където населението е с най-висока гъстота, а самодисциплината най-рехава. А вероятно с потенциално болния в болницата ще пристигне и половината рода. А тези хора знаят да си търсят правата и не се примиряват лесно.
  • 102 Anadolu Manafesi

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "терминал":

    и населението им намаля с 3000 души ,нали ? И то със средна възраст 80 г. Направо се стопиха .Колко много си несложен ти !
  • 103 Лупи

    7 2 Отговор
    Тъпака джамбазин дето е заминал за келепирче в Италия и Испания по това време и после се върнал да заразява тук заслужава да се изхвърли зад границата и да се оправя сам. Нямаш право да си толкова алчен, тъп и нагъл.
  • 104 Гого

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "до 86":

    Нещо май не си разбрал. Както виждаш аз не само критикувам. Аз давам и конкретни предложения. Ако аз бях министър председател, сигурно така бих постъпил както казвам. Нещо лошо ли виждаш в предложенията? Или може би искаш всички да мълчим и да клатим глава в знак на съгласие с тъпизмите които се вършат. Ти сигурно си седиш на топличко и си мажеш ръцете с дезинфектант (който не е достъпен за повечето хора вече), возиш се в собствен автомобил на държавни разноски и не се возиш в автобуса. Май ти си живееш в разкоша и искаш всички да мълчим. Ама не. Защото пропуските на малоумниците се пишат на нашия задник. А не на такива като твоя. Вие сте се уредили вече. Да му мислим ние. И ако си седим в къщи, нека ти припомня заради кого е това. Пак заради твоите хора. Писва ми вече от вас.
  • 105 3333

    2 1 Отговор
    Ако наистина се докаже, че китайците са изтървали вируса от лабораторията, заслужават да ги заличат със земята.
  • 106 Сеянин

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "така така":

    Дтевгз! Да ти го превеждам ли бе трансвестит!?
  • 107 Сеянин

    2 3 Отговор

    До коментар #90 от "българин":

    А ти простако, оскверняваш името БЪЛГАРИН! ТЕЗИ ХОРА - БЪЛГАРИ СЕ ПРИБИРАТ ОТ ЧУЖБИНА, ЗАЩОТО БЯХА ПРОГОНЕНИ ОТ КРАЖБИ, БЕЗХАБЕРИЕ В ДЪЖАВАТА И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КЛАНОВЕ! ТЕ СА РАЗУМНИ БЪЛГАРИ, ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ СА ОТ БЕДНИ РАЙОНИ НА СТРАНАТА, ПРИНУДЕНИ ДА ИЗОСТАВЯТ ДОМ И РОДИТЕЛИ, ЗА ДА СА ПОЛЕЗНИ НА ВСИЧКИ! А НА ТЕБ НЯКОЙ ТРЯБВА ЛЕКО ДА ТИ СЧУПИ ДВАТА ПОКАЗАЛЕЦА, ДЕТО С ТЯХ ТРАКАШ НА КЛАВИАТУРАТА, И ЩЕ МИРНЕШ!
  • 108 ФАКТ

    3 7 Отговор
    ,,браво ве4е има 50 болни от един вирус с два процента смъртност..затова ще оставим 300 000 без работа..да не полу4ават пари и да не могат да си плащат нито сметки за телефони ли вода ли ток ли..вноски по кредити..4удесно..заради 50 4овека..болни от един нормален вирус..ще изтребим 1000 4овека защото няма да могат да си плащат сметките и ще трябва да се самоубият..зна4и банките работят..за да може да си дърпат вноските на хората по кредитите си..а тези хора от къде да изкарат пари за да си внасят вноските..да не говорим 4е половин народ в България е на кредити..Е КАК СЕГа да си връщаме вноски по кредити..като не работим и нямаме пари..?????кое е по лошо сега....4е има 50 болни или 1000...и от тях 3=4 са с осложнения...или 300 000 които са болни от нужда за пари...за да си плащат сметките..????въпросът е дали 50 болни или 100 болни 4овека са съгласни да се блокират парите на 300 000 заради тях...и кой към кого трябва да е солидарен..5 000 000 народ към 50 нормално болни хора..или 50 4овека към останалите 5 000 000 които ни забраниха да живеем нормално..заради измислен вирус..който то4но ден преди да оповестят от европа 4е ще отпуснат милиарди на вси4ки държави засегнати от корона вируса..и веднага на следващия по4наха да изка4ат един след друг болни от този вирус..а ден преди тази новина нямаше нито един....защо ли?????
  • 109 ФАКТ

    1 9 Отговор
    съжалявам но аз не съм съгласен с тези кризисни мерки ..прекалени са..на базата на ситуацията..и на базата на вирус с 2 процента смъртност..и то само за хора над 70 години..не е нормално да блокираш цяла държава..5 000 000 народ..заради 30 болни хора..от някакъв си вирус..който излишно е доказано 4е не е смъртоносен..за 10 дена от този вирус в България умират...1 4овека я умре я не..за тези 10 дена от катастрофи умират по 100 4овека..тогава защо не спрем движението..????за тези десет дена умират над 100 4овека от други болести и вируси..които също са толкова заразни само 4е много по опасни..но заради тях няма карантина..никой ли не се замисля по тези въпроси...???защо ден преди да кажат от европа 4е ще отпуснат милиарди за засегнатите страни от този вирус ..нямахме нито един болен..още на следващия ден след обявяването на тези милиарди..по4наха да изка4ат един по един болните...???как стана това...????...4акахме да имаме полза..и тогава да намираме болни така ли??:)

    Коментиран от #113, #114, #115, #146

  • 110 ДедоДъррр

    2 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=IhR-YgHdzuw - Казаха го НАЙ-ПОСЛЕ: БИО-ИНЖИНЕРЕН ТЕРОРИЗЪМ... (worry) 
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Точен си

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Гого, теб кой те Бута , че се Клатиш !?":

    Хубаво написано.200 плюс 500 плюс 145 години все искат някой да се мисли и грижи за тях.Хората( с главно Х) ПО ЦЯЛА година се борят за правата си,с те спят за се хранят по малко.
  • 113 Дрънчо

    5 1 Отговор

    До коментар #109 от "ФАКТ":

    Прекалено повърхностен поглед върху сериозното положение.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Eistee

    7 0 Отговор

    До коментар #109 от "ФАКТ":

    Прибира се у дома, където го чакат 2 човека. Излиза да пие с приятели, да кажем 2-ма и сменя 2 заведения, всяко с по 4 човека. До тук 45 човека кръстосват пътя си с болния. Вирулентността на този вирус е много висока и поне 70% от срещнатите ще се заразят. Това прави 32 човека. Но по 50. Това е равно на 1575 за една вечер. Всеки от тези 1575 човека след 24 часа ще е срещнал своите 45 човека и ще е заразил 32. Това прави 50400 + 1575 + 50. За 48 часа. На 72-ият час говорим за 1 милион 664 хиляди и 800 болни. Разбира се в най-лошия случай. Но и 10% да е от това, ти ли, егоисте, ще носиш отговорността за това? Защото 166 хиляди болни е със 110 хиляди повече от легловата база на болниците. Това са 110 хиляди оставени сами, у дома. И тогава смъртността няма да е 4,3% а 8, дори девет процента. Ти знаеш ли, безотговорна и себична твар, колко са 8% от 160 хиляди? За да може скромния ти ум да схване, ето ти един пример - ако ти дадат една лопата, за да изкопаеш гробове за всеки от тези хора, които мърлящината и безотговорността ти ще обрекат на смърт, и приемем, че копаеш плитки гробове, защото ти си си ти, разбира се, и ти отиват по 5 часа за един, ще трябва да копаеш 3,2 години по осем часа на ден. И това са починалите за 72 часа. Да смятам ли нататък?

    Коментиран от #118

  • 116 Morgoth

    7 4 Отговор

    До коментар #69 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Маймуна не е, ама и президент на целия български народ не е. Това е човека заради който вече не гледам новогодишната президенстска реч и който използва за дребни политически цели поклонението пред подвига на Васил Левски.
  • 117 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дъ Крава":

    Тях не ги хваща нищо.... Зимата ги гледам голи и боси играят на снега.... А нашите деца опаковани като пашкули и един ден в градината, на втория хрема...
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 vasik atanasova

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Violin Ivanoff":

    видях го олигофрена като го вкарваха в инфекционното
    и от вънка имаше двама полицаи със специални маски
    и една шкода
    снощи ходих до магазин лидъл
    и реших да мина през окръжна болнца и го видях
    казах си аха ясно
    днеска го съобщиха
    егати човека на 10 март тръгнал за италия после испания и се прибрал тука
    мишок пълен безотговорен
    заради него държат машинистите под карантина
    само си мисля ако пламне затвора там кво става
    не ми се мисли просто
    едни надзирател да има болен стой та гледай
  • 120 червеният петел

    3 2 Отговор
    кога ще затварят магазините да се запасим - някои чул ли е нещо по вьпроса
  • 121 баи

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Нели":

    ас пь си пьрдя и кашлям у транспорту - фани ме за шлифера
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Иван

    3 1 Отговор
    Коронавирусът както всяка пандемия удря най-много най-слабите и най-бедните, тъй че след месец гледайте какво става, как ще мрем като мухи. За мен лично това дело с вируса е на корпоративно ниво, я някой пенционнен фонд(само възрастни умират) , фармацевтични компании, борсови инвеститори, защото тази лаборатория в Ухан е била и преди там, а не вярвам, че малоумник е направил това да го изнесе навън. Цялата минала година говориха за рецесия, а в края иначалото на новата нямаше днни за това и след това криза.
  • 124 Ахмед Ал Гуджук

    3 1 Отговор
    Вече 30 години в България няма здравеопазване и за това смъртността при нас ще е много голяма.
  • 125 Ъъъ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Грето , ти ли си ма?
  • 126 еее

    4 1 Отговор
    Затваряйте границите и Бог да пази България и хората в нея!
  • 127 Оху Боху

    3 1 Отговор
    Поне ще изчисти Европа от патладжани.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Фермер

    0 1 Отговор
    Все повече по-млади италианци имат нужда от интензивна терапия заради зараза с коронавирус. Това каза в интервю за "Раи Нюз 24" лекарят Лука Лорини от болницата "Папа Йоан XXIII" в Бергамо, пише в. "24 часа". Лорини говори за хора около 40-годишна възраст. Припомняме, че Бергамо е един от най-пострадалите градове в Италия - само до 11 март броят на официално потвърдените заразени там е 1815, т.е. първо място в област Ломбардия, но със сигурност има много и много случаи, които още не са отчетени. "Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са заболели преди 6-7 дни и мислели, че с младия си организъм могат да устоят, но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация. Нашето интензивно отделение е с 88 места и половината от пациентите са интубирани. Проблемът е, че изписваме по 2-3-ма на ден, а пристигат нови 5-6 заразени на тяхно място", казва докторът. А само допреди дни статистиката сочеше, че смъртните случаи са главно при най-възрастните!

    Коментиран от #131

  • 130 Дългия

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Само е безлична въшка ,фурнаджийска лопата върти се на там на където духа вятъра! Присъща черта на червените боклуци!
  • 131 стига

    3 0 Отговор

    До коментар #129 от "Фермер":

    Стига внася психоза бе овчи!
  • 132 ии44444444

    2 0 Отговор
    Бог да пази България! Да живее България!
  • 133 Телефончету

    1 1 Отговор
    Има няколко дълги коментара, които описват секретните лаборатории, които си ги представих на момента, защото в филми са ги давали и имам си представа какво представляват и как се охраняват, но и да си казвате вашата теза, ваше право, истината е една,, талибаните,, много хитро, подло, гадно и замислено са постъпили, така че едва ли някой,знае дали ще има това нещо огромно и уродливо, добър край, не съм оптимист за това...! Отново казвам, страшно е..!
  • 134 COVID19

    2 0 Отговор
    Драги читатели, аз съм Корона Вируса. Благодаря ви за Е пощата. Молите ме да натръшкам до един орките и чекиджиите, а останалата част от българите да ги запазя. Считайте вашето желание за изпълнено. Такава патка ще им тегля, че направо ще започнат да се катерят по стената. Аз и без това отдавна им бях вдигнал мерника. Ще ги навря тези кърлежи до един обратно на майка им в з....а!
  • 135 името

    2 1 Отговор
    37'000 американски военни са пристигнали в Европа. Вируса е умишлено пуснат за да се направи "учение" в условията на биологична война.
  • 136 Иво

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "АБЕЕЕЕ":

    Това му беше поредния автогол,вече никой не слуша а в началото тръбеше че щял да бъде коректив на управлението,Плевенлиев поне докара инвеститори и се направиха две голями икономически зони край София и Пловдив а тоя си остана с нищоправенето и плямпането.

    Коментиран от #139

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Хей прочетете това

    0 1 Отговор
    https://patents.google.com/patent/US10130701B2/en

    И после коментирайте кой,какво иска на таз грешна земя?
  • 139 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #136 от "Иво":

    Никакви инвеститори не довело онова недоразумение. То само плямпаше простотии
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Секс маняк на турне в Европа

    1 2 Отговор
    От сега нататък случаите ще се утрояват
  • 143 nemov

    1 0 Отговор
    Страх ги е , да кажат истинската цифра.Вирусите са навсякъде във въздуха,този не прави изключение, но като всички вируси има активен и пасивен период.Все още вируса набира скорост, и ще има още доста заразени,преди да стане латентен.Обявяват го за най-бързо мутиращ вирус,което ще възпрепятства изготвянето на ваксина.Просто трябва сам , да отшуми,няма друго което може , да го спре на този етап.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Някой

    0 1 Отговор
    Много късно взети мерки за затваряне на границата -Вирусът е плъзнал.А И АКО НЕ Е ОПАСЕН,ЗАЩО СЕ ВЗЕМАТ ТАКИВА ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ......ЗАМЕСЛИ СЕ БЪЛГАРИНО!!!
  • 146 Eistee

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "ФАКТ":

    Част 1: Мунчо, "на базата на вирус с 2 процента смъртност..и то само за хора над 70 години" - това е само в цивилизованите държави, където болните са все още по-малко то леглата и има лекарства за всички. В момента в който вълната ни удари истински, заради брутални тъпанари, които не виждат по-далече от носа си и плещят идиотизми от ранга на "съжалявам но аз не съм съгласен с тези кризисни мерки", заради скотове, които не знаят какво е ОТОГОВОРНОСТ, СЪПРИЧАСТНОСТ, ДИСЦИПЛИНА и РЕД изведнъж тези 2 процента ще станат 10 и всеки десети човек ще умре. Млад, стар, със странични заболявания и без. Готов ли си заради комфорта и лигавщините си да затриеш 700 000 българи? Заради това, че си боклук? Заради това, че майка ти и баща ти не са те научили, че когато има по-голяма нужда от твоята, трабва да отстъпиш? Заради това, че учителите ти са се провалили с теб. Заради това, че си морален инвалид, не познаващ съчувствие и етиката ти стига само за да оправдаеш собствените си действия с нагона и физиологичните си нужди. Дай да ти го сметна, понеже виждам, че нямаш менталната мощ за изчисляването на елементарна геометрична прогресия: 50 човека ги пускат да си ходят, защото егоиститие и подкалибрените умове са победили. Добрееее. Всеки от тези 50 човека си тръгва. Качва се в транспорта, в който има, да кажем 20 човека. Прекачва се на друг транспорт, в който има да кажем 8 човека. Влиза в магазин, в който има да кажем 5 човека.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове