Отидете към основна версия

2 227 14

Нощният живот в Лос Анджелис замря

  • сащ-
  • лос анджелис-
  • заведения-
  • нощен живот-
  • коронавирус-
  • забрана

Строги мерки за справяне с пандемията

Снимка: Shutterstock

Градските власти на Лос Анджелис наредиха всички барове, ресторанти и нощни заведения да затворят от полунощ в неделя, за да се ограничи разпространението на коронавируса, предаде AFP, цитирайки кмета Ерик Гарсети.

Изключение се прави за продажбите на храна за вкъщи. Мярката ще важи поне до 31 март. Подобни мерки преди това приеха властите на Ню Йорк и на Лас Вегас. В Ню Йорк кметът нареди и затварянето на училищата.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова съгражданите си да не се поддават на паниката и да не се презапасяват с хранителни стоки. Той каза, че е разговарял с директорите на магазини за продажби на дребно, които са призовали американците да не купуват толкова много и са уверили, че магазините ще останат отворени и няма да има нарушения в доставките.

Бизнеси и правителството вече предприеха стъпки за ограничаване разпространението на вируса. Работодатели създадоха правила за работа от разстояние, увеселителни паркове и плажове не допускат посетители, a губернаторите на Охайо и Илинойс наредиха затваряне на барове и ресторанти. Центровете за превенция и контрол на заболяванията в САЩ препоръчаха отмяна на събития, на които има повече от 50 души през следващите 8 седмици като мярка за справяне с пандемията.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини