Last news in Fakti

16 Март, 2020 13:53 5 652 46

В САЩ хората се запасяват с оръжие, марихуана и алкохол

  • сащ-
  • коронавирус-
  • вирус-
  • ваксина

Вече има недостиг на тоалетна хартия и дезинфектанти в супермаркетите и аптеките

В САЩ хората се запасяват с оръжие, марихуана и алкохол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След недостига на тоалетна хартия и дезинфектанти в супермаркетите и аптеките, хората в САЩ се презапасяват също така с бутилки спирт, марихуана и оръжия, пише вестник Los Angeles Times.

Особено популярни сред потребителите са бутилките 60 градусов пшеничен спирт, който сега бързо свършва по рафтовете, макар преди епидемията да се е продавал малко, споделя Пол Пабич, собственик на магазин в Кулвър Сити, Калифорния.

Магазин за марихуана в Лос Анджелис също отбелязва рекордни продажби. Собствениците на магазина споделят, че дори са започнали да доставят продуктите си по домовете, а с всяка покупка те доставят и безплатна черна маска за лице.

„Има две причини за всички клиенти, които се редят по опашки в момента. Едната е, че хората се запасяват с всички неща, които считат за жизненоважни“, казва Бриана Луциър, говорител на магазина, цитиран от Фокус.

„Другата е, че хората искат да забравят за коронавируса и да не гледат за малко новини за него по телевизията. Искат просто да погледат сериали да и пушат“.

Друга популярна стока са оръжията. В Кулвър Сити пред местния оръжеен магазин се формираха големи опашки от клиенти, някои от които споделиха, че са чакали пет часа, за да бъдат обслужени. Пред магазина дори беше паркирана кола за разнасяне на храна, която да обслужи гладните от тях.

„Искам да си купя пистолет, мисля, че му казват „Глок“, не съм сигурен. Имам къща и семейство и те имат нужда от защита ако нещата се влошат“, казва един от чакащите, който пожела да остане анонимен.

„Политиците и активистите отдавна ни казват, че не ни трябват оръжия. Но сега много хора са наистина уплашени и могат сами да вземат това решение“, споделя друг от чакащите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АААА У НАС

    34 1 Отговор
    С ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ.!!!

    Коментиран от #32

  • 2 Фермер

    16 8 Отговор
    Все повече по-млади италианци имат нужда от интензивна терапия заради зараза с коронавирус. Това каза в интервю за "Раи Нюз 24" лекарят Лука Лорини от болницата "Папа Йоан XXIII" в Бергамо, пише в. "24 часа". Лорини говори за хора около 40-годишна възраст. Припомняме, че Бергамо е един от най-пострадалите градове в Италия - само до 11 март броят на официално потвърдените заразени там е 1815, т.е. първо място в област Ломбардия, но със сигурност има много и много случаи, които още не са отчетени. "Пристигат все по-често млади хора и то във все по-усложнено положение. Те са заболели преди 6-7 дни и мислели, че с младия си организъм могат да устоят, но след това пристигат тук в много критична ситуация и влизат направо в реанимация. Нашето интензивно отделение е с 88 места и половината от пациентите са интубирани. Проблемът е, че изписваме по 2-3-ма на ден, а пристигат нови 5-6 заразени на тяхно място", казва докторът. А само допреди дни статистиката сочеше, че смъртните случаи са главно при най-възрастните!
  • 3 ЪРП

    39 6 Отговор
    СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ЗАПОЧНАТ И МОСОВИ СТРЕЛБИ НА ПОСОКИ ВЪВ ВЪЗДУХА, ПО ПОДОБИЕ НА СЛУЧАЯ С АМЕРИКАНОИДИТЕ, КОИТО СТРЕЛЯХА С КАРАБИНИ ПО ИДВАЩИЯ УРАГАН МИНАЛАТА ГОДИНИ, ТА И ПОЛИЦИЯТА ИМ НЕ МОЖА ДА ГИ УСМИРИ.......
  • 4 Бледоликият Джон

    29 9 Отговор
    Велики са патлак в гащите уиски дезифектант и марихуана нема корони нема халки.Тия неща те правят безсмъртен.ЮСА велика нация велика държава!Италианците кафе дават си жените на китайци и резултата е мор!
  • 5 Нека

    17 2 Отговор
    Това си е тяхно, не им завиждам...!
  • 6 Соросоид

    48 6 Отговор
    Това - "запасяване със спирт, марихуана, алкохол" и "Искам да си купя пистолет, мисля, че му казват "Глок", не съм сигурен" - показва, че нивото на американските 80% е под дъното, и дълбае още надолу.

    Коментиран от #11

  • 7 ЕвроЗона

    29 0 Отговор
    Ще рече: "Секс, Наркотици и Рок § Рол"!
  • 8 Дельо хайдутин

    50 1 Отговор
    На янките не им трябва вирус. Сами ще се очистят. ХА ХА ХА!
  • 9 Реално

    40 2 Отговор
    Оръжие алкохол и марихуана...-ами с какво друго могат дебилите да се запасяват...? Присъщо само за "цивилизованият свят"...-
  • 10 Факт

    46 2 Отговор
    Дори и в кризисни ситуации,америте показват какви идиоти и шизоиди са-факт!
  • 11 да го духат руските краварски сороси

    12 49 Отговор

    До коментар #6 от "Соросоид":

    Американците не ги мисли.Най-развитата нация са и със сигурност са много по-умни от соросоидни руски амеби като тебе !

    Коментиран от #35, #36

  • 12 no name no face no number

    43 8 Отговор
    прост народ гнусна държава = сащ
  • 13 Ддддддд

    30 3 Отговор
    Най-простите от простите-американците.
  • 14 мани мани

    24 3 Отговор
    отрепки! да мрат!
  • 15 Госあ

    30 3 Отговор
    Че го тепат вирусу с патлаците, селяците 🤣 действително по онея земи чупят тъпомера. Имат късмет че са бъкани с нефт и злато,че да купуват ум и технологии с които после да крадат останалото.
  • 16 росия прокълната кочина на злото

    6 40 Отговор
    Шайка русофилски парцали тръгнали да обсъждат най-великата нация която е американската.Гледайте си руския катун където време е спряло ,а руснаците са най-простия и дебилен народ на света и не обсъждайте богатите и развити нации.

    Коментиран от #17, #23, #28

  • 17 Дельо хайдутин

    33 3 Отговор

    До коментар #16 от "росия прокълната кочина на злото":

    Егати американската нация. Сбирщина бандити от целия свят. Крепи ги заедно само грабежа. Нещо като партия Герб. ХА ХА ХА ХА!
  • 18 ЪРП

    13 1 Отговор
    ФАКТ, ФАКТ, ФАКТ......ФАКТИ! ПОВЕЧЕ ИМА ЛИ КВО ДА СЕ КАЖЕ....
    https://fakti.bg/world/259031-amerikanski-sherif-ne-strelaite-po-uragana-
  • 19 ****

    22 1 Отговор
    И като се въоръжат добре,стрелбата може да започне.
  • 20 булгаристан

    32 2 Отговор
    Няма по-невежи и зомбирани индивиди от биомасата населяваща фашистка Америка! Тези болни мозъци учат целият свят, как да живее!? Наблюдавйте само, как ще започнат да се самоизбиват тези изроди, които в миналото избиха индианското население и му откраднаха земята!

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    2 17 Отговор

    До коментар #20 от "булгаристан":

    и да не забравиш лотарията за зелена карта.фашистите дето избиха индианците явно са те пренебрегнали при предните лотарии.смях!
  • 22 Джангър Джендем Джендъров

    16 1 Отговор
    Егати коктейла - алкохол, оръжие и марихуана. Настъпва хаос!
  • 23 Ххх

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "росия прокълната кочина на злото":

    Ти пък кой си и какъв си, че да ми даваш наклон на ......, и да ми казваш кой да обсъждаме и кой не ? Има статия, който му изнася, ще обсъжда, както събратята ти по акъл изливат кофи с помия под някоя статия за Русия, по същата логика пък други ще си дават мнението под тази статия за американците.
  • 24 името

    18 0 Отговор
    37'000 американски военни са пристигнали в Европа. Вируса е умишлено пуснат за да се направи "учение" в условията на биологична война.
  • 25 бат Рамбо е гей

    18 1 Отговор
    Краварите изтрещяха напълно. Ще борят вируса с оръжия и марихуана ! Или там демокрацията не е такава за какавато я представят ??!!
    Там човек за човека е враг ??!!!
  • 26 Текумзе

    17 2 Отговор
    Тия ще се окажат най дрисливата нация . И най пияната - ще пият 60 градусов спирт и ще пушат марихуана !!
    А сороснята се подиграваше на руснаците .
  • 27 факира Мити

    19 2 Отговор
    Защо имат най многобройната полиция и 17 служби за сигурност след като ги е страх за домовете им ? Да си връщат армията от цял свят за да ги пази тия папуаси.
  • 28 Чо чо сан

    21 3 Отговор

    До коментар #16 от "росия прокълната кочина на злото":

    Прав си че са най великите ! Ама от към убийства , грабежи ,изнасилвания, геноцид, порно с прасета и др.
    Даже спят с ботушите за да не им ги откраднат !
  • 29 индиански вожд с рус перчем

    13 1 Отговор
    Тоя 60 градусов спирт за какво е ? Ще си дезинфекцират задника след тоалетната хартия и марихуаната ?
  • 30 Черния чайник

    15 2 Отговор
    Пет часа на опашка за оръжие ? Тия луди ли са ? Сега като се напушат с марихуана кое ще е по вече - убийствата или самоубийствата ?
  • 31 буля Зузуля

    13 1 Отговор
    Бе за какво им е тая тоалетна хартия ? Като се насмучат със 60 градуса парцуца и се надрусат с марихуана , много ще разберат дали са оцапали гащите или не !
  • 32 Гошо

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "АААА У НАС":

    Това масово презапасяване с тоалета хартия ми нещо съвсем не обяснимо Храна лекарства десинфектанти развивам ама с тая хартия хич не ми е ясно Тия диария от страх ли хващат ,нямам предвид само американците Марихуаната и оръжия пак донякъде има обяснение ама тая кенефа хартия ,....

    Коментиран от #38

  • 33 гост

    16 2 Отговор
    Тоалетната хартия и марихуаната са едни от най жизнено важните. За поред път се убеждавам колко са прости американците. Лошото е ,че имат много малоумни последователи и в България.

    Коментиран от #39

  • 34 лошо,лошо

    20 0 Отговор
    Тия ще провалят сроковете за Ф-16 и ще получим Фалос-16.
  • 35 ужас

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "да го духат руските краварски сороси":

    Личи си колко сте умни .
  • 36 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "да го духат руските краварски сороси":

    Умността им си личи от далеко, особено когато става въпрос за география и журналисти от водещи световни медии не знаят за разположението и границите на европейските държави. Тръмп бая се труди да направи Америка отново Велика, но с тази масова дебилизация на населението - трудно ще му се отдаде.
  • 37 Икономически връзки с ЕС и Китай🇧🇬🇧🇬

    12 0 Отговор
    Ха сега президента ,да се подготви,ако се забави доставка а на самолетите да се плащат от Щатите неустойки,по договорът.Няма отстъпки ,заради,коронавируса,както Тръмп искаше само и единственно ваксината за САЩ,така и България не я интересува,иска си самолетите в срок,ако не съд,неустойки и закупуване на Грипен и това е. България не трябва да залита по американци,или руснаци.Щом американците,не могат или не искат да ти продават уръжие,има европейски държави ,който на драго сърце продават,плюс това има Израел,откъдето можем да се сдобием дори и с американско оръжие,да не говорим за по-добрите израелски еквиваленти.
  • 38 Стоян

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гошо":

    Вчера една беше напълнила джипа до горе с тоалетна хартия. Луда работа

    Коментиран от #46

  • 39 Случаен превоз

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    При усложнение с белите дробове, вследствие от корони вирус, точно тоалетната хартия ще бъде решаваща за изхода на болестта.
  • 40 Антикомунист руснак

    3 14 Отговор
    Комунистите и атеистите в България ще мрат от яд, злоба и страх защото са прецакани от Кремъл и нямат нужната противоотрова, а служиха на Кремъл почти 20 години!! В тази страна е твърде вероятно да оцеляваме само ние чистите руснаци и то кръстени в Руската православна църква, защото българската не е православна....Не ви го пожелавам, но е твърде възможно да не доживеете разболяването си от коронавирус и да починете от злоба и страх...На тези, които имат нужната "кръвна група" в произхода си пожелавам успешно справяне с това генно биологично оръжие!! На живите мъртви, атеистите и комунистите пожелавам поне да не умрат от злоба!!
  • 41 гост

    6 0 Отговор
    Навремето когато имаше бунтове в ел еи преди да влезе гвардията ида обевят воено положение наи големите противници на оръжията първи хукнаха в оръжеините магазини да си копуват оръжие като видяха какво става по улиците магазини и къщи.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 JPower

    9 0 Отговор
    Средно статистикия американец е 150 кг, тоз и един месец да не яде, пак ще му трябва тоалетната хартия!!! Мухахааааа
  • 44 слаботоков

    7 2 Отговор
    Краварите са най-големите боклуци на този свят! Единственото лекарство за тях е коктейл от C 300, C 400. и Topol M! !!
  • 45 Borislav Popov

    8 1 Отговор
    Какво да очакваш от най пропадналата измет на планетата
  • 46 люлюлю

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Стоян":

    ас пак си мия газъ с вуда и сапунисам после наи малку пет пати рацете