Отидете към основна версия

5 896 58

Д-р Ангел Кунчев: Много е тънка линията, по която се движим

  • коронавирус-
  • българия-
  • мерки-
  • ангел кунчев

''Смисълът на мерките е да не се минава до стъпки като вечерен час'', заяви главният държавен здравен инспектор

Снимка: БНТ

''През целия ден получавахме предложения, които препоръчваха мерките да станат по-строги. Очевидно е, че има една прослойка от хора, които не възприемат сериозно проблема. Социалното дистанциране досега дава най-добра защита'', това заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в предаването ''Панорама'' по БНТ, с което за пореден път затвърди тезата на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса, че социалната изолация е най-ефективното средство за спиране разпространението на вируса.

''Това, което искаме е да намалим щетите. Много е тънка линията, по която се движим, по-строгите мерки ще застрашат икономиката'', отбеляза д-р Кунчев.

''Затварят се областните градове, парковете, осигурява се час за пазаруване на възрастните хора. По-строгите мерки се въвеждат, защото им е дошло времето. Струпването на много хора и то от най-рисковата група ни накара да вземем мярката с ограничаване на излизането за пазаруване. На никой не му е приятно да си стои вкъщи, но ако ограничим контактите в рамките на един месец, това ще ни спести много главоболия. Не ни се иска да приложим най-строгата мярка с тотална забрана за излизане, както е в Италия'', обясни главният държавен здравен инспектор.

''Смисълът на мерките е да не се минава до стъпки като вечерен час, тотална забрана на движението вътре в градовете без специална причина. Най-трудно ще бъде на органите на МВР за ограничаване на движението без да пречат на хората от бизнеса или на нуждаещите се от медицински грижи'', каза още той.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.

Свързани новини