Last news in Fakti

20 Март, 2020 18:29 3 357 35

Проф. Мутафчийски към възрастните хора: Дайте ни шанс да съхраним живота ви

  • възрастни-
  • коронавирус

Възрастните хора ще могат да пазаруват с предимство между 8:30 и 10:30 сутринта

Проф. Мутафчийски към възрастните хора: Дайте ни шанс да съхраним живота ви - 1
Снимка: БГНЕС

Апелите към възрастните хора да ограничат социалните си контакти, нямат достатъчно разбиране от самите тях. Каза ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски, по повод новите мерки, които се въвеждат у нас.

Освен ограничаване с КПП-та на областните центрове и затваряне на парковите зони, възрастните хора ще могат да пазаруват с предимство между 8:30 и 10:30 сутринта. Тогава в магазините ще се допускат само хора над 60 години.

„Имаше много вербални послания. Темата за възрастните хора бе обсъждана в щаба днес, както и предишния ден, всъщност всички мерки са насочени към тях. Няма достатъчно разбиране по този въпрос. Получихме много писма от възрастни хора, които са за тяхното ограничаване.

Имаше един фрагмент от писмо, в което се казваше „Оставете ни да живеем”. Аз ще го перифразирам - „Дайте ми шанс да съхраним живота Ви”, каза проф. Мутафчийски. Той каза, че цял ден дебатите са били по тази тема и явно вербалното послание не е достатъчно.

„Не е голяма заболеваемостта. Прогнозите за времето за събота и неделя са чудесни,но няма да може да се възползваме”, каза още шефът на ВМА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба

    32 3 Отговор
    Откакто Боко е на власт ни за лекарства ни за храна... :)
  • 2 Баро Вкаров

    20 4 Отговор
    Свети Годжи Спасител!Хе,хе,хеххх!
  • 3 Някой си

    24 9 Отговор
    Тотален некадърник!
    Само всява паника, тоя е по-уплашен и от себе си даже!
  • 4 Русенец

    32 5 Отговор
    Първо им отнехте правото да живеят нормално, а сега им отнемате и свободата, щото сте искали да им съхраните живота. Наглост!

    Коментиран от #34

  • 5 6399

    25 3 Отговор
    Изтървахте всичката сол в манджата.
  • 6 Последния софиянец

    18 4 Отговор
    За възрастните хора около Мутафчийски на никой няма да му е жал.
  • 7 Дельо хайдутин

    20 2 Отговор
    Както казваше бат Бойко за убитите си другари мутри : Ако бяха в затвора, щяха да са живи. ХА ХА ХА!
  • 8 Пенсионер

    20 2 Отговор
    Пригответе ни евтаназия, какъв е проблема. И НОИ ще се зарадва и ще отървем цялата държава от нас. Аз съм съгласен да ме евтанизират. Я сега да ви видя вас, какво ще направите.
  • 9 пенционер

    21 2 Отговор
    Демагогия и словоблудство...
  • 10 60+

    21 1 Отговор
    Почвай с Ананиев, че дава фира. И шефа му е 60+.
  • 11 дайте ни шанс...

    17 1 Отговор
    ..ще ви замразим!
  • 12 Старик

    18 1 Отговор
    Нямам против,очаквам цялата ти заплата на генерал,крайно време е да се определиш,лекар или фатмак
  • 13 Мара

    14 5 Отговор
    Аз не излизам, но примерно моите ученици се разхождат по групи всеки ден. Трябва да се въведат по-строгите мерки.
  • 14 Багериста

    4 30 Отговор
    Къде 8:30 ч.то тогава вече е обед за дъртаците. Тоя живял ли е с дърти комунистически пенсионерски издънки??! Онея ако видят легнал човек в 7ч. сутринта и мислят, че е болен, щото те са станали в 5, а легнали в 20:00 вчера. Въобще коронавируса е благословия и дано изчисти пенсионерите. Това са проклинащи баби, вечно недоволни, сплетичат, клюкарстват, мляскат та хвърчи по стените, миришат, събират боклуци... Абе вие нормални ли сте да ги пазите???! Жалко за дърветата, дето ще станат на ковчези иначе аз бих ги заринал с багера безплатно в обща яма!

    Коментиран от #20

  • 15 Русенец

    20 1 Отговор
    Какво ли ще стане с живота на хората, ако тези мерки започнат да ги прилагат всяка пролет, есен и зима, при всяка вирусна заплаха, била тя от грип, корона или обикновена настинка? Току-виж решили, че мерките им с короната са много добър пример, и от тази година ги въведат като задължителни процедури четири пъти годишно, при всяка смяна на сезоните, и вирусната заплаха с тях. Е, тогава вече ерата на хората ще приключи. Ще започне ерата на зомбитаните работници.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    14 0 Отговор
    Една мъдра народна поговорка:
    "От зъболекар зъби и от доктор здраве, да не дава Господ".
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 1 Отговор

    До коментар #15 от "Русенец":

    C тoвa "ГРИПЧE" прoпрaвят пътят зa "БEЛEГA НA ЗВЯРA"...
    ....................................................

    “И принуждaвaшe вcички, мaлки и гoлeми, бoгaти и cирoмacи, cвoбoдни и рoби, дa им ce тури бeлeг нa дecницaтa им или нa чeлaтa им; зa дa нe мoжe никoй дa купувa или дa прoдaвa, ocвeн oня, кoйтo нocи зa бeлeг имeтo нa звярa, или чиcлoтo нa нeгoвoтo имe.“

    Oткрoвeниe нa Йoaн 13:15-17

    Коментиран от #24

  • 19 До Мунтафчийски

    13 0 Отговор
    Нямаме ти доверие! Ти си никой! Бегом марш до другото дърво и да те няма! Айдеее!
  • 20 Пенсионер

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Багериста":

    Ти си от новото поколение. България няма бъдеще с такова поколение. По добре да приключва сега.
  • 21 Centurion

    14 1 Отговор
    Направо ще се разплача,каква загриженост,какви добри хора!!!Очаквам скоро време и мерки в посока ,кой ,как и кога да вдишва и издишва.Иначе пенсиите им по 300 лв,оставени да умират в нищета и мизерия,в студ,без лекарства. Това е истинското ви лице,и никого не можете да заблудите с тази имитация на загриженост!!!Всеки който не е заразен от общата лудост,знае че става дума за пари и ограничаване на човешки права!!!
  • 22 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДедоДъррр":

    Ели гръмни се бе. Скочи от високо. Бръкни в контакта. Имаш избор. Колкото по скоро толкова по добре
  • 23 аз поне така разбрах

    8 1 Отговор
    Четете внимателно могат да ходя и придвижват когато си поискат и където си поискат това е тяхно конституционно право.Просто от 8.30 до 10 30 ще могат да пазарят в хранителните магазини без лица под 60 години.През останалото време смесено пазарене ако имат мерак.Наистина ви поднесоха информацията малко объркващо и подвеждащо но ананката толкова си може човека.Явно на тая възраст му е трудно на човека да говори координирано,смислено и артикулирано.Герберска работа!
  • 24 Русенец

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Я, какво съвпадение! От няколко дни и аз търся сходството със ситуацията и Откровението.

    Коментиран от #28

  • 25 Голям наглец!

    8 0 Отговор
    Тя България вече е на първо място в света по смъртност на 1 000 души, професоре, благодарение на такива мижитурки като теб. Не си ли забелязал че вече 3 000 000 ги няма от 1989?
  • 26 Акъл не ми давай

    8 0 Отговор
    Само не разбрах с какво ще пазаруват възрастните хора? Милионерът генерал ще дари ли някой рушвет от богат опериран гербераст?
  • 27 джжо

    6 0 Отговор
    За какъв шанс за възрастните ми говорите професоре / не ви приемам за генерал / не знаете ли колко общински болници се закриха? не знаете ли , че пенсионерите които изградиха България сега си броят стотинките за хлеб, млеко, данъци и ако остане за лекарства? За тях ли ви е грижата?
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Русенец":

    Чoвeкът нe e бeзпoмoщeн пoлзвaтeл нa мeдицинcки уcлуги. Cрeщу вируc кoйтo нитo гo виждaш, нитo имa вaкcинa нaй-дoбрoтo прoтивoдeйcтвиe e ecтecтвeният имунитeт... В рeзултaт нa cъврeмeннaтa мeдицинa и прoвeждaнaтa oт нeя вaкcинaция, чoвeчecтвoтo вeчe e мъртaв биoлoгичeн вид, c изключeниe нa някoлкo "диви" плeмeнa. Пoнacтoящeм, нaшият живoт ce крeпи eдинcтвeнo нa вaкcинитe. Прoблeмът e, чe в имунизaциoнния кaлeндaр нa дeцaтa, вeчe нямa прoлукa зa пocтaвянe нa вaкcини зa нoвитe бoлecти.
    "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.

    Коментиран от #33

  • 29 ЦИНИЗЪМ

    3 0 Отговор
    КАКЪВ ГЕНЕРАЛ Е ТОЗИ БЕ, ГЕНЕРАЛ Е КОЛКОТО БОЙКО!
    ПО СКОРО Е МЕЧКА НА СИНДЖИР ВОДЕНА ОТ МЕЧКАРИНА БОЙКО И ИГРАЕЩ ПО МУЗИКАТА НА МЕЧКАРЯ!
    НИТО Е ВИРУСОЛОГ, НИТО Е ЕПИДЕМИОЛОГ, А ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ. ТОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЗАЕМЕ ТОЗИ ПОСТ. ЗА НАЧАЛНИК НА МЕДИЦИНСКИ ЩАБ ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА, КАКВАТО СВЕТА ОТ 60 ГОДИНИ НЕ ПОЗНАВА. ЗА ТОЗИ ПОСТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА Е СПЕЦИАЛИСТ В ОБЛАСТТА, ТАКА Е ПО ЗАКОН, НО БОЙКО Е НАД ЗАКОНА, ЗАКОНА Е ТОЙ И ПОСТАВЕНИТЕ МУ ЛИЦА! ЦИНИЗЪМ!
  • 30 Сталин

    0 1 Отговор
    Аз искам да дам шанс на Ленин и да го дигнем от мавзулея!
    Може ли да съхраним животът му и да му дадем шанс - а професоре?
  • 31 Donald

    1 1 Отговор
    Ни лекар, ни генерал. Ако беше лекар щеше да е при болните и да лекува. Генерал не е, защото с указ генерал не се става. Един прост кашик, ето това е. Истинските офицери да му връчат една метла и да ходи да мете гората. Имаше такова наказание в казармата едно време. Напоследък, защото също е страхлив и некомпетентен, взе да се държи като проповедник на секта за края на света и Армагедон му се привижда навсякъде. Всъщност, трябва да бъде разстрелян за подклаждане на паника и подстрекаване към опасни за хората действия в обстановка на екстремна криза!
  • 32 Алекс Д

    4 1 Отговор
    Мили мой гербериски малоумнико,
    Знаеш ли колко човека умряха днес в България от корона вирус? Нула!
    А от глад?
  • 33 Русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Абсолютно! Хората се отказаха от връзката си с природата и нейните благодати, и станаха изцяло зависими от химия и синтетика.
  • 34 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Русенец":

    Дайте ни шанс да съхраним властта! Много сме алчни. Много сме властолюбиви. Ние сме ГЕРБ за България!
  • 35 serjant

    0 0 Отговор
    zagrijil se valka za stadoto .po goljam e straha ,che vlasta shte padne skoro....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове