Отидете към основна версия

5 914 15

Ваксина може да е преграда за коронавируса

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • проучване

Страните с масова имунизация за туберкулоза ограничават разпространението

Снимка: БГНЕС/EPA

Учени от различни страни обявиха, че е много възможно ваксината срещу туберкулоза да е преграда за коронавируса, съобщи РИА Новости.

Експерти вече проучват този вариант. Това правят в Австралия и САЩ.

Американските учени вече са установили връзка за действието на вируса в различни страни. Наблюдавани са страни, в които масово е била поставяна подобна ваксина.

Оказва се, че страни, в които не е имало масово поставяне на подобна имунизация, има много по-голямо влияние на вируса. Това може да превърне ваксината срещу туберкулоза в основна преграда за вируса.

Проучва се и доколко влияе икономиката и развитието на дадена страна. Държави като САЩ, Иран и Италия не са прилагали масово ваксината или я използват съвсем отскоро.

Те са и едни от най-засегнатите в ситуацията. В страни, където ваксината е масово поставяна и които невинаги имат силно развита икономиката, фаталните случаи след вируса са значително по-малко.

Такъв пример е Бразилия. Посочва се, че в миналото в Китай е имало широко използване на ваксината, но след културната революция, това е ограничено за дълъг период от време.

Според автора на проучването Арън Милън това може да е било факт в разпространението сред определени групи в страната. В България от години поставянето тази ваксина е редовно и широко практикувано.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини