Отидете към основна версия

13 025 22

Италия се усмихна: Най-накрая наблюдаваме спад

  • италия-
  • турция-
  • коронавирус-
  • спад-
  • джовани реца

Добри новини от Апенините

Снимка: БГНЕС/ EPA

Високопоставен здравен представител в Италия заяви, че страната „най-накрая” наблюдава спад в новите случаи на заразяване с коронавирус, предаде агенция АНСА.

Джовани Реца, ръководител на отдела по инфекциозни болести към Висшия институт по здравеопазване, заяви, че епидемиологичната крива слиза надолу. Има и тенденция да пада още повече, смята здравният експерт.

Джовани Реца подчерта обаче, правилата за социално дистанциране трябва да се спазват строго. „Нека се надяваме, че сме свидетели на спад, но трябва да се има предвид, че вирусът ще остане в популацията”, каза още здравният експерт.

Към днешна дата Италия е страната с най-много смъртни случаи в света от коронавирус. Тенденцията обаче може да се промени, защото е възможно Италия вече да е преминала пика. В страни като Испания и Турция се забелязва рязко нарастване на болните от COVID-19. Смъртните случаи в Италия са над 17 хиляди. В Испания има близо 14 000 починали, а в САЩ – близо 13 000. Турски вестник написа междувременно, че темпът на разпространение в Турция е по-бърз от този в Италия.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

Свързани новини