Отидете към основна версия

5 850 66

Йордан Цонев, ДПС: Бойко Борисов се справя много добре

  • йордан цонев-
  • дпс

Цонев отправи призив към президента Радев

Снимка: БГНЕС

''Икономиката може да бъде възстановена, човешкият живот - не. Правото на живот е основно човешко право. Ако трябва да съхраним живота на една група хора, ние останалите трябва да се лишим от определени права'', такова мнение изрази депутатът от ДПС Йордан Цонев в предаването "Панорама" по БНТ.

''От ДПС подкрепяме мерките, защото една опозиционна партия има два пътя - да критикува управлението или да го подкрепи в условията на криза и да остави на заден план критиката. Дали пътят е бил верен, историята ще покаже'', философски аргументира поведението на ДПС той.

Йордан Цонев коментира и икономическите мерки на правителството, целящи да омекотят удара на задаващата се икономическа криза: ''По заемите от по 1500 лева 5 години няма да плащаш нищо по тях. След това ще плащаш по 25 лева на месец. Това е мярка за най-бедните. 60/40 е мярка, при която държавата и бизнесът искат да си поделят разходите по запазване на работните места. Дали тя ще работи, зависи от това дали правителството ще предложи добри законодателни предложения.''

''По време на тази криза изпълнителната власт поема цялата отговорност. Те се грижат за всичко. За бюджета, за рестриктивните мерки, контрола. Досега те се справят. Всяка криза има фази, а Борисов умее да управлява острата фаза на кризата. Той се справя много добре. В тази връзка се обръщам към президента: г-н президент, дайте да използваме уравнението на ДПС - разбирателство по време на кризата'', призова дългогодишният народен представител.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 29 гласа.

Свързани новини