Отидете към основна версия

11 Април, 2020 10:11, обновена 11 Април, 2020 10:11 18 548 426

Борисов: Задължавам да излизате само с маска или шал!

  • бойко борисов-
  • извънредно положение-
  • противоепидемични мерки

Притеснява ме, че заради ниската заболяемост и смъртност в сравнение с другите страни адски успокоява хората и има усещане, че това ще свърши

Снимка: БГНЕС

Поех ангажимент да разпоредя на министъра на здравеопазването пред Щаба да задължим, който излиза навън, да си сложи маска. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет.

„Притеснява ме, че заради ниската заболяемост и смъртност в сравнение с другите страни адски успокоява хората и има усещане, че това ще свърши. Има усещане, че това едва ли не е шега. Огромна част от българите гледат какво става и по другите страни и разбират, че трябва да се спази единственото доказано до този момент действие, а това е дистанцията“, посочи премиерът.

Поех ангажимент да разпоредя на министъра на здравеопазването да задължим, който излиза навън, да си сложи маска или някакъв вид предпазен шал.

"Ще говоря с Ананиев, да го пуснем от полунощ, утре – за Цветница, които така или иначе ще тръгнат да излизат, да го направим като задължително, като мярка. Ние една седмица дадохме – гратисен период да го наречем. Мисля, че всеки от вас е убеден, че маска или шал би свършила работа", допълни Борисов.

„Ако няма маска, може да си сложи шал. Надали има човек, който да няма шал. Щом се налага да излезе, ще си сложи някакъв вид предпазен шал, ако при тези милиони маски, които се произведоха, някой каже че няма. Отделно сме поръчали и още 1 милион маски, плюс и от Комисията толкова, плюс фабриките произвеждат непрекъснато, плюс и всеки може да си ушие, ако иска. В края на краищата може да си сложи един шал през носа, ако толкова пък няма“, каза още министър-председателят.

Фабриките произвеждат маски, а всеки може и да си ушие. Отделно сме поръчали над 1 млн. маски. Не насмогнем ли на маски, финансовият министър има готовност да платим за тези, които нямат възможност и да раздадем и безплатно“, посочи Борисов.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 102 гласа.

Свързани новини