Last news in Fakti

11 Април, 2020 08:06, обновена 11 Април, 2020 10:12 27 373 132

Още нови случаи на коронавирус в България, още починали

  • коронавирус-
  • covid-19-
  • извънредно положение

Потвърдените новозаболели са 24 души, общият им брой става 648

Още нови случаи на коронавирус в България, още починали - 1
Снимка: БГНЕС

Новите случаи на коронавирус в България са 24. Активните случаи на коронавирус в България са 648 към 8:00 часа сутринта на 11 април (събота). Излекуваните вече са 62 души или 9,6% от общия брой. Починалите са с двама повече. Те вече са 26 души или 4% от заразените - 14 мъже и 12 жени. През последното денонощие е издъхнала жена на 41 години от Сливен, която в последните 8 години е на хемодиализа. Другият смъртен случай е от "Пирогов" отпреди два дни, но досега не е бил потвърден, че е вследствие на COVID-19.

Това потвърди началникът на Националния оперативен щаб за справяне със заразата проф. ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг пред медиите и обществото.

15 са новите случаи в София, а шестима от заразените в столицата са настанени в спешния институт "Пирогов". Заболяването е установено у двама души в Кърджали, у един в Пазарджик и у трима от Велико Търново. Заразените във Велико Търново са семейство, наскоро прибрали се от Великобритания.

По един нов случай има в Сливен, Смолян и Бургас.

Три са новите случаи на COVID-19 сред медицинския персонал, с който те общо стават 36. Един от новозаразените е санитар от "Пирогов", който работи в досег с болните от коронавирус, лаборантка на 61 години от РЗИ-Кърджали, която също работи със заразени, и санитарка от МБАЛ-Кърджали от отделението по неврология, за която не е установено да е работила със заразени от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    237 57 Отговор
    Публикувано във факти.бг: СРАМУВАТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС? Колко хора починаха здрави и прави заради ГЕРБ-а вируса последните години? :\

    Коментиран от #2, #91

  • 2 Няма да има пик

    134 34 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Не бе, ГЕРБ си пазят гласоподавателите от нас, зер можем да ги заразим, да ги тръшне чумата, а идат избори!

    Коментиран от #106

  • 3 SARS

    72 20 Отговор
    Правеха военно учение в Търново ядоха пици и салати на корем хихи :D

    Коментиран от #48

  • 4 Аха

    85 18 Отговор
    Колко са болните от грип?

    Коментиран от #104

  • 5 Истината боли

    182 19 Отговор
    а тя е че гурбетчиите от ромски произход донесоха заразата!
  • 6 Истината боли

    119 22 Отговор
    Кой ваксинира Боко с БЦЖ лошите комунета ли бяха хихи :)

    Коментиран от #9, #56

  • 7 Bigbb

    103 14 Отговор
    Ето защо математиците трябва да смятат , медиците да лекуват, пожарникарите да гасят пожари , ракията трябва да се пие а чикия.та да се бие . Добро утро българи
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой си

    156 41 Отговор
    Цели 560?!
    От 7 000 000?!
    Да излиза войската и танковете по улицата!
    Самолетите и хекикоптерите също!
    КПП На всеки километър и Мутафчийски със собствено 24 часово шоу по всички телевизии!

    Коментиран от #61

  • 11 Не съм Ванга

    128 36 Отговор
    Но предрекох че измекяра Годжи всеки ден ще обявява по 20-30 заразени докато Господарят не реши да махне извънредното положение, а ние ще мучим като добитък наблъскан в двора на кланицата.
  • 12 Нова

    107 20 Отговор
    Само да питам :Какво ще стане стане като мине Великден и броя на заболелите пак е от порядъка на 15~25 човека, а като мине извънредното какво правим тогава? Или ще продължаваме все така! Вирусът няма да изчезне,,, аидват и летните грипове тогава какво всички ще се обявяват за корона.

    Коментиран от #81

  • 13 gost

    60 34 Отговор
    Има епидемия само под шапката на зеления хирург, който си негледа язвите и стомашните киселини
  • 14 Истината

    42 127 Отговор
    Цялото радевистко-комунистическо тролство е мобилизирано срещу мерките взимани от правителството срещу пандемията. Сатанизацията на генерал Мутафчийски се прави на макс, но не дай Боже нещата да тръгнат на зле същите тези хейтъри, начело с Главният хейтър Разединителят ще упрекват същото това правителство и Мутафчийски в недостатъчно строги мерки.

    Коментиран от #21, #26, #27, #42, #114, #131

  • 15 Герберастия

    89 16 Отговор
    Оставка,съд и затвор за тези мошеници
  • 16 Последния софиянец

    85 16 Отговор
    Точно в пика на епидемията останахме без тестове. Досега правеха по 500 на ден, вчера 200.Решиха да минат без пари. На подаръци.
  • 17 Торбалан

    83 48 Отговор
    Долу извънредното положение! Всички по площадите!!!
  • 18 Абе

    65 22 Отговор
    Всяка сутрин слушаме и четем за зараза и смърт, ай стига вече. Има обедни емисии новини, там е достатъчно, ама да си пия кафето с това...
  • 19 Барба Ганьос

    57 10 Отговор
    Много съм прост и алчен
  • 20 барни

    35 20 Отговор
    смятай колко пари е вземал от боко да се появява всяка сутрин мазник ще ти одрижа езика да знаеш
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лекар БГ

    56 9 Отговор
    Най-рейнтинговият генерал тази сутрин беше особено рязък спрямо мисирките и уважаемите зрители,стоящи си в къщи.Минорно настоение.
    За сметка на това,какъв оптимизъм лъха от мобридния химн на едни БГ изпълнители,наречен"Кураж".Цитирам-"всички ще умрем...","старици,провесили сухи ръце,потъват в земята с черно лице....""невидим убиец е тръгнал в обход....""начало прокобно,ще има ли край...."блестящо!!!И напълно с вписва с мерките,настоението на Генерала и светлото бъдеще на Нацията.Проф.Асена Стоименова е виновна.Както и хубавото време.
  • 23 мечо

    50 20 Отговор
    оо то нищто не е военения годжи само паника саздава нияма ли кои да го нацепи сас тухла междо очите да се спре да сява паника и халус вчера чета че искал маските да за задалжителни ти нурмален ли си бе щте ходиа като космонафт вав жегата акал ниямаш и това си е за 500 болни затвори даржавата да неможе да се патува

    Коментиран от #102

  • 24 Истината

    23 56 Отговор

    До коментар #21 от "Торбалан":

    Опорките спуснати от Главният хейтър на рубриката интензивно се ползват. "Гладът ще победи страха", нали цитирам точно. Някои пишман генерали не могат да преживеят факта, че други генерали имат по висок рейтинг от тях.
  • 25 Ганьо

    95 24 Отговор
    Не щем извънредно положение! Искаме извънредни избори!

    Коментиран от #31

  • 26 Коз, коз и две пики метър

    77 14 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Признавам не съм за Бойко, но мерките бяха навременни и дадоха резултат. Но помня, че този щаб пееше една песен в началото, друга по средата. А сега виждам, че ролята им се услажда и това вече е опасно. СЗО 100 пъти каза, че карантината сама по себе си не е решение, а печели време. Е спечелихме го и вместо да подгатвя ново удължаване на мерките, да мисли как да почне новата фаза- контролирано изграждане на имунитет. Защото без лекарство или ваксина ще се сраснем с диваните. А аз лично не бих си бил ваксината , като гледам как Гейтс се активира по темата.

    Коментиран от #95

  • 27 Не пиши правителство троле прост,

    41 11 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    а мутренски режим!
  • 28 Истината

    25 73 Отговор
    За никого не е тайна, че във форума преобладават платени и "идейни" червени русофилстващите тролове. Водейки се от патологичната си българофобия сега те насочват усилията си да дискредитира мерките, които правителството взима за борба с пандемията. Възползвайки си от омразната им в други случаи свобода на словото те внасят хаос и дезинформация в българското общество, което може да доведе до много негативни последици. И от ръководството на сайта зависи дали на подобни "форумници" ще бъде позволено да заплашват здравето на нацията. Най-добре е под подобни материали са нява възможност за коментари. Защото червените тролове са в състояние да подпалят половин България само и само тяхната предателска партия са се докоха до властта.

    Коментиран от #33, #85, #121

  • 29 КралиМарко

    32 37 Отговор
    Човекът няма полезен ход.Ако пусне всичко айляк,,ще пламне.Кой ще смогне - нито болниците,нито погребалните..Тогава ще замине от паника цялата крехка държавност.Вие , които критикувате , ще сте по-спокойни че поне има защо да си стоите в къщи, че сега е залудо.Дали си мислите, че на БГ ще се размине, и тука нема да има масовост и картината на Италия,Испания,Германия не ни касае ли?!Тогава пак заминава икономиката нали?!Нас ни спасява факта, че сме силно изостанала държава, с много ограничена масовост на пътуване и движение зад граница.Иначе, хората по-малките градчета и села и след половин година няма да са разбрали, че има епидемия, а тя ще е отминала в Европа и света вече.
  • 30 2 двама починали

    48 6 Отговор
    Но за единия не е сигурно дали е от вируса ???

    Коментиран от #37

  • 31 Само питам

    25 57 Отговор

    До коментар #25 от "Ганьо":

    Само си представи какво щеше да стане в България ако ни управляваха Корнелия или Радев и тогава квичи да избори.

    Коментиран от #38

  • 32 грешка

    34 1 Отговор
    На страницата на МЗ пише: 648 души, а не 660.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Митко

    38 66 Отговор
    Чета ви коментарите на повечето и си мисля, че България си заслужава съдбата. Много прост народ! Толкова ли не можете да вденете, че точно защото са взети тези мерки броя на заразени и починали е толкова малък? Просто вижте при държави сходни с България какви са цифрите.

    Коментиран от #39

  • 35 Испанеца

    28 52 Отговор
    Всеки, който обижда генерала и мисли че коронавируса е един фейк, нека да отиде и да оближе дръжката на входната врата и копчетата на асансьора. После ще влогнете, дали имате симптоми и дали е истина или фейк всичко.

    Коментиран от #101

  • 36 Капут с пагони

    25 21 Отговор
    Тая държава ще се оправи тогава, когато всички униформени мърши и фатмаци увиснат на въжето и после ги заровят на дълбоко

    Коментиран от #41, #46

  • 37 Така е

    27 2 Отговор

    До коментар #30 от "2 двама починали":

    а другия е с черепно мозъчна травма
  • 38 Лили

    34 10 Отговор

    До коментар #31 от "Само питам":

    Едва ли щеше да е по лошо. Вашият вожд и учител не е нарцис и егоцентрик той е патологично такъв.

    Коментиран от #40

  • 39 Хахаха

    42 8 Отговор

    До коментар #34 от "Митко":

    Чакай малко, вчера лично генерала каза, че улиците са пълни с хора и то без маски, значи с мерки или без все заразените са 20-30 на ден:)
  • 40 Само питам

    8 24 Отговор

    До коментар #38 от "Лили":

    Не е мой вожд и учител, но в сравнение с комплексираният му съсед е като велик гений и национален лидер.

    Коментиран от #54

  • 41 Само питам

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Капут с пагони":

    С кого ще се започне първо?
  • 42 Цялото Кралско Войнство

    41 13 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    В оригинал.Вие ГРОБарите сте платените тролове и урви на мойко продали родината си за жълти стотинки.Цял народ е с Президента.

    Коментиран от #51, #63, #68

  • 43 Дедо Йоцо

    57 4 Отговор
    "През чумавото" - Йордан Йовков - Минаха тъй няколко деня. Никой не умря, чумата не беше дошла, може би и нямаше да дойде. Хората позабравиха предпазванията си, взеха да си приказват най-напред през плетищата, после по комшулуците и най-сетне излязоха и по улиците. Но никое зло не иде само. През тия няколко дни във всяка къща усетиха нужда от много неща. Брашното се привършваше и друга не по-малка опасност показваше вече страшното си лице - гладът.
  • 44 Петров

    40 2 Отговор
    Както е известно математиката е проста и точна наука.Щом всичко е толкова зле и отчайващо,какво говори статистиката?Нали тя не е само за рейтинги,но и за други неща.Спрямо 7 милиона,колко са процентно заразени и жертвите.Малко ми е странно.Или затова не се правят тестове?Доказано е,че дори 25% от тестовете ще покажат истината,поне приблизително.Къде е истината?Или да палим свещ и да я търсим,като Диоген например.Едва ли ще я намерим в бъчвата.Малоумието на политиците е пълно.Жалко за обикновените хора.Хора гласували за тях.Надявам се да са доволни днес от избраниците си.Май е време за "Игра на тронове".Само,че не зимата идва,а Гладът идва.Излезте от паниката и се замислете!Всеки сам кове съдбата си!

    Коментиран от #122

  • 45 pisheto

    17 41 Отговор
    Много пъти съм казвал и пак ще кажа...!

    ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!

    Толкова сте тъпи всички до един, че заслужавате наистина да ви свалят извънредното положение и да ви пуснат навън.
    Точно заради такива като вас е измислен тоя COVID-19, та белким се редуцират поне на половина тъпаците, глупаците и палячовците.
    P.S. - Да не забравите да си вземете върбови клонки и да запалите по-една свещичка за здраве.
    Весели Празници на всички които ще си остана вкъщи.

    Коментиран от #49, #77, #124

  • 46 Крематороума

    5 7 Отговор

    До коментар #36 от "Капут с пагони":

    Аз немога да разбера каква е тая глупава традиция да се заровят умрелите.С крематориума е по чисто по лесно.

    Коментиран от #75, #115

  • 47 Фарах

    11 33 Отговор
    Абе булгарета като не вярвате и неви се гледа генерала не гледаите ве ,не вярваите ве.ама после даняма тия що крият за заразата бе.
  • 48 Наблюдаващ

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "SARS":

    И Шопска салата... иначе се справиха добре.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Васил

    15 32 Отговор
    Така е защото Българите сте разхайтено племе като ви се казва да седите у дома а вие какво правите излизате на разходки и сбирки по този начин само удължавате извънредното положение и влошавате нещата.

    Коментиран от #53, #92

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 КралиМарко

    29 1 Отговор
    Искам само да питам, някой разбра ли как са се заразили над 50военни от самолетоносача, които е плавал и го връщат Французите.Онзи огромен кораб - гордостта на флота на Франция имал над 50заразени на борда.Е, как са се заразили - та нали те са в открито море плават...нямат достъп до заразени повърхности, други пасажери не се качват, не спират да разглеждат държави и забележителности, като туристическите круизни кораби!?Единственият начин на заразяване , който е възможен и остава е Въздушният...все пак дишат за да живеят!Е, кажете ми , този вирус разнася ли се по въздуха...щото тези факти с този кораб това показват логически?!

    Коментиран от #57

  • 53 На свободните хора

    24 5 Отговор

    До коментар #50 от "Васил":

    неможе да им се взима свободата с нацистка диктатура.

    Коментиран от #58, #60

  • 54 Лили

    12 5 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    Велик беше българския войник, но и той вече не е велик може би само тези от запаса, но тъй като те са рожба на бълг. съветската дружба са в ^други полк ^, сега са рожба на евроатлантическите ценности.

    Коментиран от #59

  • 55 Васил

    9 3 Отговор
    Празнично ли вие?
  • 56 пфууу

    6 15 Отговор

    До коментар #6 от "Истината боли":

    Личи си , че си един , а пишеш като за десет, та да те питам - Заработи ли си копейките?
  • 57 Е да именно

    12 24 Отговор

    До коментар #52 от "КралиМарко":

    Ама разнни световно признати лекари виросолози като Слави Трифонов и неговите мекерета които попринцип са малко по умни от него разправят каква простотия било да носиш маска под открито небе.Да им пикая на главите тия.Дано не ги вкарат в парламента простите чалгари щото ще направят още по големи поразий от гробарите.

    Коментиран от #98

  • 58 КралиМарко

    10 12 Отговор

    До коментар #53 от "На свободните хора":

    Недейте така - оревахте орталъка , че то свободата имахте ли я преди 25дена- ами нямахте я?!Колко сте свободни..ами едни 2-3 ,5 месеца не можете да останете свободни от робството на работата/там какви сте - свободни ли сте или послушни за заплата/Като сте свободни, свободата градивна ли е - ами не поредната утопия - да излезнете да се съберете да пийнете, на клюки по кафетата и фитнесите..Свободните хора могат да бъдат само ФИНАНСОВО независимите!!Колко са такива в БГ - вижте кредитите дето всеки взема - това свобода ли е?!Е, сега става дума за самоконтрол - за здравен проблем, който дойде ли масово - ще е страшно за малка държава с малки възможности.
  • 59 Само питам

    3 32 Отговор

    До коментар #54 от "Лили":

    Рожбите на българо - съветската дружба винаги ще си останат българофоби и разединители на нацията. Защото за тях руските интереси са над всичко.

    Коментиран от #66

  • 60 Наблюдател

    4 27 Отговор

    До коментар #53 от "На свободните хора":

    Смешно е когато руските роби говорят за свободата.
  • 61 Някой

    4 22 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Когато на човек не му достига сивото вещество, резултата е постове като твоят. А сега се опитай да се замислиш защо са само толкова болните. То не, че на Позитано ви се отдава да правите това де.
  • 62 ЕбмВиМерките

    17 3 Отговор
    11.04.2020 Сега Ташунко Сапа Винетуто казва че щял да каже да било задължително който излиза на вън да е с маска... Не е ли прекалено късно.
  • 63 Отиди

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Цялото Кралско Войнство":

    Каква химия използваш??????
  • 64 НеходетевболнициаселекувайтеприШамани

    4 1 Отговор
    Койтонеумираданеходинацърква
  • 65 ГИНИРАЛ ГОДЖИ ШАПКАТА

    20 1 Отговор
    ОТНОВО ПО ЗАПОВЕД, ВЕРОЯТНО НА ПРОСТ АХА БАНКЯНСКИЯ ПУЖАРНИКЯР БЪРКАТ МКБ-ТАТА И ТВОРЯТ, ЗАЕДНО ПРОСТОТИЯ СЛЕД ПРОСТОТИЯ.
  • 66 Лили

    7 4 Отговор

    До коментар #59 от "Само питам":

    Те измряха. Ако не знаете какво значи ^другий полк^ прочетете стихотворението на русофил Иван Вазов.

    Коментиран от #70

  • 67 КралиМарко

    24 2 Отговор
    Последно ..да питам нещо много важно?!
    Защо целият Свят не се обедини в най-важното - да разследва и да намери КОЯ БОЛНА ГАД СЪЗДАДЕ и ПУСНА Тази ЗАРАЗА?!Ясно е едно - само много БОГАТА финансово, и без никакви морални и божии задръжки , с огромно его и амбиции..може да си позволи да отвори такава масова смърт и бедствие на планетата!защо не се хвърлят трилиони за да се накаже тази болна и вредна организация - създала милиони заразени и стотици хиляди смърти до момента?!Как може да не се насочат там усилията - та нали след време пак от там ще се пусне нова зараза, че то безнаказаността и господството до това водят..до болестно състояние на величие.Това е най-важното за човечеството - да се намери кой поръча,и пусна такава мор по хората и икономиката на Планетата?!
  • 68 Само питам

    3 13 Отговор

    До коментар #42 от "Цялото Кралско Войнство":

    За боклука разединител ли говориш?

    Коментиран от #69

  • 69 Цялото Кралско Войнство

    29 7 Отговор

    До коментар #68 от "Само питам":

    Не!Говоря за Румен Радев Президентът на република България.Достоен Президент с който се гордеем всички.

    Коментиран от #73, #76

  • 70 Само питам

    6 4 Отговор

    До коментар #66 от "Лили":

    Защо тоя "русофил" е написал стихотворение против руснаците и е адмирира преименуването на храм паметника Александър Невски на св и св Кирил и Методи? Дай Боже повече русофили като него!

    Коментиран от #87

  • 71 Факт

    33 3 Отговор
    Повече от ясно е защо в България имам толкова малко смъртни случаи и всичките са с придружаващи други тежки заболявания. Това е масовото ваксиниране с БЦЖ по времето на лошия социализъм. Същото е положението във всички други страни от Източния блок. А българската ваксина е най-добрата от всички.
  • 72 мишо

    7 3 Отговор
    Да ще има още забулели щом не се спазва препоръката на правителсвото не може хора по на 76 години идвайки от Софийските села да работят като шивачки на Илиенско шосе2 къде са проверяващите

    Коментиран от #74

  • 73 Само питам

    6 18 Отговор

    До коментар #69 от "Цялото Кралско Войнство":

    Комплексиран егоцентрик и дребно човече. Въпреки, че носи генералски пагони има манталитет на крадлив фатмак. Не може да понесе факта, че други генерали имат по висок рейтинг от неговият и за да им попречи е готов да подпали България. Вреден е!
  • 74 ЖИТЕЛ

    5 1 Отговор

    До коментар #72 от "мишо":

    ТОВА ИСТИНА ЛИ Е НАЛИ СА ПЕНСИОНЕРИ КОЯ Е ФИРМАТА МОЛЯ КАЖЕТЕ А НИЕ ИМ ПРАВИ ЗЕЛЕН КОРИДОР ЗА ПАЗАРУВАНЕ СРАМОТА
  • 75 Гггг

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Крематороума":

    Заглавието е точно.
    Има нови случаи, има и нови починали. Връзка между двата факта няма.
  • 76 КралиМарко

    17 3 Отговор

    До коментар #69 от "Цялото Кралско Войнство":

    Тука достойните хора са малките..невидимеите, тези дето са мравките и вършат те работата...
    Виждате ли онези млади доктори..дето по един месец не си виждат децата..а са в интензивното на пряка линия и досег до пациентите с Корона в Света Ана?!Виждате ли ги тях..чувате ли думите им..виждате ли очите им..ТОВА СА ДОСТОЙНИТЕ и ВЕЛИКИ хора на България!!!
    ..тези дето са турени по партиина линия да играят ролята на някакви..президенти,премиери,министри,шефове...тези НЕ СТАВАТ - лицемерие и фалш, и винаги на безопасно разстояние от смъртта и първата линия..та кой бори заразата сега бре?!Лекарите..или политиците..
  • 77 Мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "pisheto":

    Пропуснал си едно "л" в ника
  • 78 Хехе

    6 3 Отговор
    Нормално е българите не са еднородна мада и народ нормално е тука да няма държавност и никой да не слуша другия
  • 79 BGBG

    24 4 Отговор
    Само да попитам тези,които ни облъчват всеки ден от различни щабове и платени медии, след като има 600 заразени от COVID-19,колко от тях са в болници и посочете в коя болница.Тъй като няма да получа отговор ще ви отговоря аз.От 600 заразени 600 са в къщи под карантина,оставени да се лекуват сами а ако някой от тях има усложнения може да го закарат до болницата за да му напишат смъртен акт и да го пишат на сметката на вируса,независимо че той е бил с половин дроб и слаба имунна система.За какво плащаме осигуровки и за какво са тези болници,след като се лекуваме сами в къщи дистанционно.Това ли е здравеопазванетов България и това ли са мерките за борба с Вируса.Ами такъв в България няма поради причини заровени още в социализма.Ако в България имаше истински вирус,както в Италия или Испания,заразените щяха да измират като мухи а болниците щяха да са пълни.Да ама не.На кого е нужен този цирк с извънредното положение.Искате да ни затворите в къщи и да унищожите икономиката заради едни пари за усвояване.За какво е цялата истерия и защо всявате паника в хората...пак заради едни пари.

    Коментиран от #82, #84

  • 80 Тиквата усети,че работодателите започват

    19 1 Отговор
    масово да тестват работниците за 5,00 лв.и истината за заразата ще изскочи и прави опит да припише бума на заразата на църквата и Великденските празници. Вече номера,няма тестове - няма болни,не върви.
  • 81 боцмана

    21 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нова":

    Това просто няма да стане , докато СТЪКМИСТИКАТА в Булгария работи. Само стой и гледай , каквото го говорят ще стане факт , естествено чрез тези стъкмистики които изкарват Борисов с почти двойно по висок рейтинг от Радев. Но иначе се кълнем във внуци , като стари циганки с чибуци!
  • 82 КралиМарко

    4 6 Отговор

    До коментар #79 от "BGBG":

    Да питам , дали има вероятност това в Италия и Испания да ни късае и нас?!Дали може да се случи и в БГ?!Или те са само заразените, а нас нема да ни заразят и ще ни се размине?!Само питам..да знам, какво може да очаквам?!Тъп съм...и за това питам.

    Коментиран от #93

  • 83 Петров

    14 1 Отговор
    Мъглата е опасно нещо.Особено политическата.Синьо-червената.Премиер,бивш член на БКП,лидер на опозицията,бивша Костовистка. Патерица водена от бивш агент на ДС. Заразата е огромна.Вярно,че всеки си носи своята корона,но нека да не забравяме,че си носи и кръста.Нека не забравяме и,че както Пилат Понтийски си е измил ръцете,така и поддръжниците им първи ще им се изплюят в лицето.Като казва поверието за всеки има Видовден.Но това те не могат да го разберат.Всички политици по света се опитват да укротят страха в хората от народа си,само в нас се предричат апокалиптични картинки с Ада и да се кълнят в поколенията си.В кой век живеем всъщност?Май беше 21? Или може би са настанали императорски времена? Време за диктатура чрез заплахи?Време за опозиция,която прави всичко възможно да си изкара мандата,само да вземе още малко хартийки.Наистина,хартийки без които не можем,но къде ще ги занесем..Отговорът и коментарите оставям на вас!
  • 84 След като режима няма нито методика,

    16 0 Отговор

    До коментар #79 от "BGBG":

    нито лекарства,нито знания,нито възможности разчитат само на изолацията и имунитета. Който не издържи,лека му пръст. Цял щаб се занимава със статистика за заразата и последствията,някой ако се е излекувал сам в болницата,благодарение на имунитета,си приписват заслугата,а на починалите им слагат “усложнение от съпътстващи заболявания.”
  • 85 Не знам

    19 1 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    За коя истина говориш. За мен истината е една че твоя благодетел не е предвидил че някаква си БЦЖ ще му сложи пръчка в колелото. Искам да се преклоня пред твърдоглавите лекари и умни люде които не са се поддали на натиск да премахнат васините. Дълбок поклон пред всичи благодарение на които сега сме остров без жертви. Колкото и да не ти е приятно че няма жертви и да мучиш като недоена крава това е истината. Годжи не е виновен човека просто испълнява заповеди. На война като на война. Че и лекарите имат трески за дялане имат но и че системста ги направи такива си е истина. Пак изразявам огромна благодарност на всички които са спомогнали да сме здрави.
  • 86 Ррррр

    14 0 Отговор
    Др Кери Мълис, създател на PCR теста, казва:
    Теста да не се използва за диагностика на инфекциозни болести.
    Какво се случва сега?
    PCR теста, казват, е най-сигурният начин за откроване на Covid19.
    Коментар не е нужен.
    който желае да провери информацията.
  • 87 Лили

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Само питам":

    Сигурно сте учили по учебниците, редактирани под влияние на Христо Христов и придружаващата толкова съм впечатлена, че не й запомни името
  • 88 КироП

    21 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Другият смъртен случай е от "Пирогов" отпреди два дни, но досега не е бил потвърден, че е вследствие на COVID-19.

    Абе то от 5 седмици има ли някой в болниците да е починал от нещо друго? Всички инфаркти, инсулти, рак, сърдечна, дихтелна недостатъчност само да им намерят един вирус и изчезват като патологии.
  • 89 БЦЖ ваксината

    2 11 Отговор
    Е противотуберкулозна. Срещу бацил. Ако приеме, че тя е причината за ниската заболеваемост, то трябва да имаме ниска заболеваемост от другите грипове. А не е така . Някой пусна тази непотвърдена опорна тока.

    Коментиран от #94, #100

  • 90 Лумпена

    9 1 Отговор
    Закон за коронавируса ,маски,стой си вкъщи...... Такъв закон в с. Бутан не съществува в кметството където трябва да дават пример никой не носи маски. Пият кафенето. Парка пълен,коли като на манифестация центъра пълен. Музика звучи някъде празнуват вечер време за купон. Усвояват се пари . Г. Борисов ще има да взима ,да си носи маските.
  • 91 неблагодарна

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "SARS":

    Чужда Подлога.
  • 92 Василе

    19 3 Отговор

    До коментар #50 от "Васил":

    За един месец 24 умрели и половината от инфаркти,инсулти и не знам си кво.За това ли сме зле? Ами ако сложиме маските ставаме безсмъртни ли?Гръмна атомната в Козлодуй- помниш ли "КУКУ"?Е това е същото.Сорос просто направи суперпродукция.
  • 93 BGBG

    16 0 Отговор

    До коментар #82 от "КралиМарко":

    За тъпотата няма лек,тя е генетична.Нищо лично,просто дефиниция на това което сам си си написал, но за пандемията с коронавируса съм го посочил.Причината е че всеки след 1951 е имунизиран срещу туберкулоза и тази имунизация помага срещу белодробни заболявания.Дали е доказано или недоказано но е факт,или вярваш на меркита за ограничаване.Няма такива,които да момогнат ако има вирус убиец,просто на него не му се отваря парашута в България.
  • 94 Някой от УСА

    14 0 Отговор

    До коментар #89 от "БЦЖ ваксината":

    Ами американски специалисти са останали много изненадани,защо в Източна Европа и Куба не е като при тях и като в Зап.Европа.Ти колко % от латиносите в щатите мислиш,че са имунизирани.с БЦЖ?

    Коментиран от #96

  • 95 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    15 0 Отговор

    До коментар #26 от "Коз, коз и две пики метър":

    какви мерки не се спазва нищо ако не е БЦЖ досега одавна да сме се хванапи за палците от1951 е слагана без да има искам или неискам и сега ще стане така ще ни принудат да се ваксинираме иначе ще ни гонят от работа или няма да патуваме абе ще ни нагодат
  • 96 Някой от УСА

    17 2 Отговор

    До коментар #94 от "Някой от УСА":

    Да допълня.Наблюдава се и огромна разлика в заболяването в Германия( запад-изток),въпреки,че в източните провинции били по" недисциплинирани" били по здрави.
  • 97 кинг нотинг

    12 0 Отговор
    наскоро прибрали се от Великобритания
    що не ги дърат в лагери на границите тея ами ги пускат навътре да убиват нашите родители
    А ЗАЩО ? Б,Б
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 zzapoznat

    14 1 Отговор
    За изминалите 101 дни от началото на 2020г. в България са починали/според НСИ/ 29 896 души. От тях 26 от коронавирус. Според Ген. Мутавчийски/брифинг от 10.04.2020г./, смъртността по време на пандемията е намаляла с 10%.

    Въпрос: От какво умряха останалите 29 870 души и да ги броим ли за Collateral Damage /косвени жертви/ на пандемията ?
  • 100 Ок де

    14 0 Отговор

    До коментар #89 от "БЦЖ ваксината":

    Никой не казва че няма заболели с корона така както и от грип. Но нали с короната се предразполага пневмонията а тя къде се вихри в белите дробове нали поправи ме ако лъжа. Извода сам идва БЦЖ е ваксина против туберколоза а тя разяжда кое/белия дроб/маи така изглеждат нещата. Пневмонията се лекува като се чистят белите дробове.
  • 101 Бокчо

    8 3 Отговор

    До коментар #35 от "Испанеца":

    Само идиот може да лиже посочените неща. Лошото е че мисирките лижст зад..ниците на Барба Ганьос и псевдогенетала Голата глава
  • 102 12345

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "мечо":

    Купи си буквар. Можеш и без маска.
  • 103 коментар

    9 3 Отговор
    Моля , всичко по реда си.
    Първо в Еврозоната, след това да построим магистрали и KOVID-19
    ще изчезне веднага.
    Целта е постигната.
  • 104 Секретар на Сорос

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Аха":

    Пита се, в твоята държава защо не е имало ваксинации на БЦЖ и по-точно всичко което не е Москва?? Тaкa или инaчe щe мe изкaрaт coрocoид, a нe нaциoнaлиcт, тaкa чe пo-дoбрe дa cъм ''ceкрeтaр'' нa тoзи Вeлик Гocпoдин! Eднo oт мaлкoтo пoлoжитeлни нeщa нa тoзи вируc e, чe зaпoчнa дa oбръщa нaшитe кoмуниcти, aтaкиcти и руcoфили към Мaйкa Бългaрия! Тoecт, тe зaпoчнaхa дa гoвoрят oт днec, зa ceбe cи кaтo зa ''бългaри'', a нe кaтo зa ''руcнaци'', oткaктo зaрaзeнитe в Руcия oфициaлнo ca 14000, нo нeoфициaлнo ca нaд 184000, кaтo зaгрoбeнитe caмo в Мocквa ca нaд 2580 вeчe....Дaжe вeчe ce хвaлят c тoвa, чe в Бългaрия имa caмo 650 зaрaзeни и 26 пoчинaли...Дaнo тoзи вируc им oбърнe и миcлeнeтo, въпрeки, чe щe ocтaнaт бeз пaри aкo ce признaят зa ''бългaри''!

    Коментиран от #107

  • 105 Дръвчо

    11 3 Отговор
    Ако ще коментирам темата то е заради починалата жена, съжалявам за загубата и. Най-вероятно е била лишена от хемодиализата заради вирусното си заболяване и това я е убило. Всички знаем колко не едекватно и страхливо се държът лекарите в БГ. Диализата може да се провежда и извънболнично но няма ли необходимия персонал и техника. Ами къде са ни осигуровките? Защо лекар може да получава месечно по 30000 лв заплата, а не могат да купят един апарат който струва по-малко? Да спрът да обявяват предумишлени убииства за смърт причинена от вирус. Пандамията на България е политико-корупциония вирус, който ни убива вече 30 години.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 До секретарката соросоидна

    6 4 Отговор

    До коментар #104 от "Секретар на Сорос":

    Във името БЦЖ няма нищо българско .Името идва от френски учени-(VCG) създали я 1921г.Задължителна става първо в СССР 1951г ,а у нас през 1959 г.Схващаш ли "руската" връзка ,троле?
  • 108 НЕКРОПОЛ

    9 1 Отговор
    ТРАУРНА АГЕНЦИЯ БТВ-МЕДНИЯ ТРУП
    С любезното съдействие на ГЕРБАДЖИЛЪК АДСКИ-ХАДЖИЛЪК КОРПОРЕЙШЪН
    Представя BLACK HELL CHANNEL С Ачо Хомекян:

    6,00-7,00. Гробове, некролози и ковчези
    8,00-8,30. ПРЯСНА ЧЕРНА СТАТИСТИКА Covid 19
    8,30-9,00 АВТО ШОУ – Катафалки и траурни церемонии
    9,00-10,00 СТИЛ И МОДА – Черните очила, костюми и обувки на МАФИЯТА. Икебана с черни венци и цветя
    10,00-11,00 АКТУАЛНО - Гробищните паркове и струпването на много трупове
    11.00–12.00 ИСТОРИЯ-EU – Некрополи, скелети и кости. Масови гробове
    12.00–12.30 ПРЯСНА ЧЕРНА СТАТИСТИКА Covid 19
    12.30–13.30 ИСТОРИЯ-BALKAN - Тракийски гробници, могили и кръстове
    13.30-14.00 РЕЛИГИОЗНО – КОРБАНИ И ЗАДУШНИЦИ
    14.00-15.00 ЗДРАВЕ И ЕКОЛОГИЯ Морги, крематориуми и чумата на 21 ВЕК!
    15.00-16.00 ПОЛИТИЧЕСКО ПРЕДАВАНЕ – Гробокопачи на прехода към отвъдното
    17.00–18.00 КУЛИНАРНО HELL KITCHEN - ориз по китайски с Covid-19 от прилепи или плъхове made in China
    18.00–19.00 КОСМОС - Фатално привличане – Апокалипсиса, ГЕРБ, черната политика, некрофилията и черните дупки.
    20.00–21.00 ПРЯСНА ЧЕРНА СТАТИСТИКА Covid 19
    21.00–22.00 С черната врана в катрана - интервю с Баба Яга
    22.00–23.00 Музикално шоу AC/DC - АДСКИТЕ КАМБАНИ
    23.00–24.00 Караконджоли и таласъми – извънземните идат!

    Коментиран от #110

  • 109 matematika

    12 3 Отговор
    Математик.Направих си труда да направя статистика на темата:"Той вчера излъга. Аз се заклевам във внуците си",и кой се радва на народната любов,след като една фалшива фирма за социологическо проучване ни даде някакви проценти,на които никой не вярва и не могат да бъдат достоверни,освен ако не са подбирали само избиратели на ГЕРБ.Тази "Сова...."е изследвала 1000 човека а аз давам статистика на първите 15 коментара от въпросната статия на 7842 човека.От тях на страната на Радев са 6811=86.8% срещу подръжниците на Борисов които са 1031 човека=13,2%.Е,на кой да вярваме на платена фирма или на мнението на хората по форумите.Рейтинга на президента е с 6,57 пъти по висок от този на Борисов.-
  • 110 Убавец

    2 6 Отговор

    До коментар #108 от "НЕКРОПОЛ":

    Няма нищо по-жалко от неграмотник, който си мисли, че има чувство за хумор
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Като хората се самоубиват

    5 4 Отговор
    От депресия и мизерия притиснати от банкеро юдейската мафия държавата къде беше?сега има нетъв грип и държавата цирика че видиш ли секи човек бил важен😂😂😂😂😂😂и държавата била до него😂😂😂😂😂къде беше държавата 30 години като хората се самоубиваха и емигрираха а?😂😂😂😂милиони ги няма вече
  • 113 През чумавото-Йордан Йовков

    3 1 Отговор
    Очите му, устремени към булката, горяха като въглени, полюляваше се. Поиска да пристъпи, но се присви в страшни гърчове, на лицето му се появиха черни петна. Краката му се подкосиха и той падна.

    - Чумав! - извика някой. - Бягайте!

    Всички се урнаха назад, заблъскаха се, завикаха. След туй се чу тропот като от стадо и черквата, останала съвсем празна, светна. Под полюлея стоеше само Тиха. Искаше да бяга и тя, но видя една жена и се спря: беше Дочка. Тя гледаше падналия пред олтара, чупеше ръце, очите й бяха като на луда.

    - Ах, боже, какво да правя - викаше тя, - син ми е, а е чумав! Ах, боже!

    Няколко пъти ту пристъпва към него, ту се връща и най-после, като се хвана за косите и заплака, избяга и тя.
  • 114 Antymediator

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    То е ясно, този проект е от много години.
    Москва използва БКП-БСП, психично болните обявили се за русофили, псевдопатриотите за да клати държавата.
    Има и платени тролове с по десетина никнейма и се опитват да създават впечатление, че видите ли колко са много и как целокупния български народ обича да кара Алеко, да се реди на опашка за килограм месо и да ходи на градска баня.
    Да, ама не!
  • 115 Питам

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Крематороума":

    Какво образование имаш?
  • 116 Бачо Киро

    4 1 Отговор
    В Пирогов починал един, ма не било потвърдено за ковид19... Е вие сега вече никой друг ли не давате да умира? Статистически в България умират по 300 души на ден, а откакто има вирус вече никой не умира, само тези с вируса.... Прекалявате с глупостите...
  • 117 Трезво мислещ

    1 6 Отговор
    Спрете се бе хора. Не виждате ли какво се случва в Италия, Испания, САЩ, Англия. Малкото случаи в България са само и единствено заради бързите мерки, което се взеха. Стига сте интригантствали. Стига сте плюли против щаба. Ако се разхлабат мерките в България ще настъпи Мор. И интубираните може да сте вие и вашите близки. Никой не е застрахован. Този вирус е коварен убиец.
  • 118 Трезво мислещ

    1 4 Отговор
    Спрете се бе хора. Не виждате ли какво се случва в Италия, Испания, САЩ, Англия. Малкото случаи в България са само и единствено заради бързите мерки, което се взеха. Стига сте интригантствали. Стига сте плюли против щаба. Ако се разхлабат мерките в България ще настъпи Мор. И интубираните може да сте вие и вашите близки. Никой не е застрахован. Този вирус е коварен убиец.
  • 119 Трезво мислещ

    1 4 Отговор
    Спрете се бе хора. Не виждате ли какво се случва в Италия, Испания, САЩ, Англия. Малкото случаи в България са само и единствено заради бързите мерки, което се взеха. Стига сте интригантствали. Стига сте плюли против щаба. Ако се разхлабат мерките в България ще настъпи Мор. И интубираните може да сте вие и вашите близки. Никой не е застрахован. Този вирус е коварен убиец.
  • 120 Трезво мислещ

    1 5 Отговор
    Спрете се бе хора. Не виждате ли какво се случва в Италия, Испания, САЩ, Англия. Малкото случаи в България са само и единствено заради бързите мерки, което се взеха. Стига сте интригантствали. Стига сте плюли против щаба. Ако се разхлабат мерките в България ще настъпи Мор. И интубираните може да сте вие и вашите близки. Никой не е застрахован. Този вирус е коварен убиец.
  • 121 Човек

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Истината":

    Нито съм платен нито червен, но такива боклуци не бих подкрепил никога. Дайте реална статисйика бе страхлвци. Само лъжете и плашите хората. И блъснат от влак умря от коронката. Само страхливци в този живот. Скрити зад институции. Боклуци. В Италия 2019-1587 умрели среднодневно 2020 - 1588 средно дневно и то през зимата и все старци с милион болести. Помислете бе. Толкова ли сте прости
  • 122 Човек

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "Петров":

    Всички трябва да се подкрепиме и да изметеме тези боклуци. Боци му трябват 5000 човека на улицата и ще е посран в Барселона.
  • 123 Paul

    0 0 Отговор
    А това, че за последния месец е имало рекордно ниска обща смъртност в България, защо не го тръбят навсякъде?! Това е безкрайно показателно за състоянието на провалената територия!
  • 124 ВАСИЛЕВА

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "pisheto":

    ПРАВО В ДЕСЯТКАТА И НА ВАС ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НИЕ ЩЕ СИ БЪДЕМ У ДОМА
  • 125 pA3ИЯ пуйло

    5 3 Отговор
    Незабавна световна анкета за ролята на рАЗИЯ и лично на "вова" путин за появата и щетите от ковид19(RusVid-19) след взрива в лабораторията ВЕКТОР!

    Съд и компенсации за нанесените материални и нематериални щети! Санкции и тотален бойкот на всичко руско!
  • 126 Гост

    2 0 Отговор
    А бе идиоти недни,не виздате ли, че само гронично болните мрат, и то има защо, по-рано или по-късно каква е разликата. Тъпото е ,че всички други стардат. Който го е страх или ще мре да си стои в къщи. Ама не, заключили сме всичкибългари, а и не само, и дано те пък пукнат от глад и т.н. Съсипваме света с нашето безхаберие......
  • 127 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Тези цифри са абсолютно не нужни на никого. За един месец карантина са тествани около 15000? Никъде не се казва, но там някъде. Само в София има минимум 10000 заразени, с тези темпове на работа на правителство и щаб ще тестваме повече от 3-4 години. И то при условия като в блокирания Ленинград.
  • 128 волен сидеров

    1 0 Отговор
    предстои увеличение -и после-видяхте ли ,да живеят медиите,върнаха са към нов живот иначе бяха свършили...
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 SBS

    2 0 Отговор
    Корона вирусът е за оправдание на едноличните търговци наречени по прякор ДОКТОРИ --ИСКРЕННО СЕ ИЗВИНЯВАМ НА НАИСТИНА ДОБРИТЕ ЛЕКАРИ КОИТО ИЗПЪЛНЯВАТ РАБОТАТА СИ С УДОВОЛСТВИЕ--СРЕЩАЛ СЪМ ТАКИВА ХОРА --ХВАЛА НА ТЯХ-когато казах по горното имах предвид че според статистката починалите са хора с неизлекувани заболявания ---та въпросът ми ---къде са били едноличните ТЪРГОВЦИ
  • 131 Азсъм

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Ало хората изнемогват за 100 ÷ 150 човека болни от грип всичко е лъжа но утре когато въстанем такива като продожници ще се пишете патриоти
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.