Отидете към основна версия

2 297 46

Ананиев: Отваряме пазарите след Великден, ако мерките се спазват

  • пазари-
  • пазар-
  • женски пазар-
  • димитър петков-
  • кирил ананиев

Целта е да съхраним здравето на хората, заяви за пореден път здравният министър

Снимка: БГНЕС

Пазарите ще бъдат отворени след Великден, ако противоепидемичните мерки продължат да се спазват. Това заяви пред журналисти здравният министър Кирил Ананиев, който инспектира как се спазват ограниченията на столичния пазар "Димитър Петков":

"Затова правим тези обиколки. Ако установим устойчивост на поведението и на търговци, и на купувачи, ще гледаме възможно най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест трябва да се намери необходимият баланс и него го търсим в момента".

Ананиев заяви, че изискванията се спазват и в провинцията, където контролът по-лесно се прилага заради по-малкото клиенти.

"Разбрали сме се. Вътре, в самия магазин, самите търговски вериги организират спазването на изискванията, а навън вече с помощта и на органите на реда се спазва дистанция от метър и половина-два, без да има някакъв наплив", заяви Ананиев, цитиран от БНР.

Работата на всички кооперативни пазари и цветни борси бе забранена в неделя, след като в събота бяха констатирани редица нарушения на противоепидемичните мерки. На тези обекти бе позволена работа от понеделник до сряда (16 април) включително, за да реализират продукцията си.

От четвъртък пазарите трябва да бъдат затворени за неопределено време.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.

Свързани новини