Отидете към основна версия

19 473 159

Путин прилича на стар, болен вълк

  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • коронавирус-
  • вълк-
  • татяна становая-
  • александър кинев

Путин се интересува от геополитическите игри, карантината е скучна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин се превърна от политик в мисионер, който чувства отговорност към историята, а не към хората. Геополитическите игри са интересни за него, карантинното положение му е скучно.

Такова мнение изрази анализаторката Татяна Становая, създателка на независимия политически проект „R. Politik”, който разглежда руската политика. По думите ѝ президентът Путин е загубил връзка с реалността и изглежда не разбира в коя държава се намира, предаде The Moscow Times.

Путин заяви, че е в интерес на всички икономиката на Руската федерация да се върне към нормалността по възможно най-бързия начин. Русия обаче вече е страната след САЩ с най-много заразени с коронавирус, а освен това регистрира и най-високата си смъртност от COVID-19 за денонощие. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също е заразен, а коронавируса не подмина и премиера Михаил Мишустин. Путин изглежда не схваща сложността на положението, в което се намира Русия, смята Становая.

И докато коронавирусът продължава да се разпространява бързо на руска земя, Путин прехвърля отговорността от себе си към регионалните власти, като възложи на кмета на Москва Сергей Собянин да ръководи работната група за коронавируса в Русия, а на регионалните власти да вземат сами политическите решения. В заключение: въпреки че Путин призова икономиката да продължи работа, той остави прилагането на ясни мерки за постигането на тази цел на регионалните власти.

Политологът Александър Кинев смята, че тази децентрализация на властта от страна на Путин е тактика за избягване на негативни реакции. Но правейки това, Путин е загубил имиджа си на „мачо”, който стои в основата на неговото дълго управление, посочи политическият експерт. „Той (Путин) не изглежда като силен лидер вече. Сега той прилича на стар, болен вълк”, заяви Кинев. През последните два месеца 735 000 руски граждани са се регистрирали в бюрата по труда, а бъдещето никак не изглежда розово. Алексей Кудрин, ръководител на Сметната палата, смята, че безработицата може да достигне 10%. Заразените в Русия вече са над четвърт милион.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 81 гласа.

Свързани новини