Отидете към основна версия

1 407 2

Тръмп отмени конгреса във Флорида

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • флорида-
  • конгрес-
  • коронавирус

Броят на заразените в Съединените щати надхвърли 4 милиона

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп отмени конгреса на своята Републиканска партия във Флорида. Причината - новият взрив на коронавирус. По думите му сега не е подходящото време за провеждане на такъв форум.

Решението на Тръмп идва на фона на данните, че броят на заразените в Съединените щати надхвърли 4 милиона. Част от конгреса обаче ще бъде проведена в Северна Каролина, където Тръмп официално ще бъде номиниран за президент на изборите през ноември. 

"Делегатите ще отидат в Северна Каролина и ще издигнат номинацията. Ще проведем и някои други събития с теле-митинги и по интернет в седмицата, за която говорим", каза американският президент Доналд Тръмп, предаде bTV.

Тръмп премести конгреса в Джаксънвил, Флорида, след като губернаторът на Северна Каролина настоя за по-малобройно събиране. Междувременно американският президент обсъди кризата с COVID-19 в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин. Тема на разговора са били още контролът на въоръженията и ситуацията около иранската ядрена програма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини