Last news in Fakti

24 Юли, 2020 07:33 1 581 7

САЩ прехвърлиха прага от 4 милиона случая на коронавирус

  • сащ-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • антъни фаучи

По данни на Ройтерс на всеки час в страната се установяват по 2600 нови случая - най-високият темп в света

САЩ прехвърлиха прага от 4 милиона случая на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати прехвърлиха прага от 4 милиона потвърдени случая на коронавирус от началото на пандемията, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес. По данни на Ройтерс на всеки час в страната се установяват по 2600 нови случая - най-високият темп в света.

Междувременно Световната здравна организация заяви, че САЩ, Бразилия и Индия, които отчитат бързо нарастващ брой нови случаи на коронавирус, са в състояние да се справят с пандемията, предаде Ройтерс.

Те са "могъщи, способни, демократични страни, които притежават огромен вътрешен капацитет да се справят с това заболяване", заяви на брифинг Майк Райън, ръководител на програмата за извънредни ситуации на СЗО.

Две трети от заразените с коронавируса по света се намират в 10 страни, съобщи генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от ТАСС. По последни данни с новия коронавирус до момента са се заразили повече от 15 милиона души по света, като над 620 000 от тях са починали.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комунистите са виновни

    5 0 Отговор
    С добри новини започва денят :)
  • 2 Боби

    0 2 Отговор
    Никой не чете Откровението на Йоан,защо?
  • 3 куку руку ку

    3 0 Отговор
    А сега дайте и другите цифри!
    Колко са починалите, колко са тежко болните, колко го преболедуват с леки симптоми и колко дори не знаят, че ги е нагазил коронавирус?
  • 4 Жоро

    1 0 Отговор
    Освен заглавието едва ли вече някой чете статиите за броя на заразени извън БГ. Не хабете ресурси за безсмислена информация.
  • 5 Йордан

    2 0 Отговор
    А броя на тестванията и напредъка с лекарства и ваксини остава за БГ, БГ-“ държавна” тайна! Тук мутрите броят и тестовете на платените от хората проби за пътуване в чужбина и още в заглавието е показан броя на заразените,а тестовете се вписват умишлено в последния ред,ако изобщо ги упоменават.
  • 6 плевен

    0 1 Отговор
    За първи път се замислям, че данните от САЩ може да са компрометирани. Помните ли как преди няколко дена Факти публикуваха по няколко статии на ден, как републиканският щат Флорида е заразен тотално? Оказа се, че медицинските центрове извършващи проверката са рапортували по 92%, 98% и дори 100% заразеност на протестиращите. Проверката показала, че това е политическа лъжа. Истината се е въртяла около 4-5 до 9.8%. И питам: Кога Факти ще публикуват опровержение?
  • 7 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    няма вирус,сащ,русия,бразилия,индия.. лъжат умишлено и съсипват икономките си с несъществуващ вирус,обявяваики стотици хиляди умрели,но местните герои от гаража с домашарката ги разкриха бързо тия работи!