Отидете към основна версия

1 675 4

На Острова наложиха глоба от 10 000 паунда за нелегално събиране

  • великобритания-
  • глоба-
  • коронавирус-
  • събиране-
  • маски-
  • полиция

Полицията определи като напълно безотговорно поведението на купонджиите

Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания организаторите на голямо нелегално събиране на хора (около 3 000 души) бяха глобени с 10 000 паунда в съответствие с новите мерки срещу нарушителите на политиката на властите в борбата срещу коронавируса.

В петък влезе в сила решението на правителството за глоба в размер на 10 000 паунда за организаторите на всяко незаконно събиране на много хора на едно място заради зачестилите нарушения на разпоредбите за ограничаване на разпространението на заразяванията с COVID-19, предаде БНР.

Снощи в Южен Уелс двама души станаха първите попаднали под ударите на новата законова мярка. Полицията определи като напълно безотговорно поведението на организаторите и около 3-те хиляди участници в шумен купон в провинцията, край националния парк „Брекън Бийкън“.

Двама души пък бяха арестувани в Лондон за неспазване на социалната дистанция на друго голямо събиране - антираристки протест, който като цяло премина мирно. Участие в него взеха около 400 души. Един от организаторите - писателят Антъни Спенсър, сравни борбата срещу систематичния расизъм с „изтощително гребане от едната до другата страна на Атлантическия океан“. „Защитаваме всички останало. Защитаваме кучетата, орлите, статуите. Нека все пак да защитим чернокожите хора“, допълни Спенсър.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини