Last news in Fakti

1 Септември, 2020 13:06 2 210 3

Португалия може да бъде върната в карантинния списък на Великобритания

  • великобритания-
  • карантина-
  • ковид-19

След като на 22 август карантината за Португалия беше вдигната резервациите на британците за почивка там скочиха с 2000%

Португалия може да бъде върната в карантинния списък на Великобритания - 1
Снимка: shutterstock

Португалия може да бъде върната в списъка на страните, пристигащите от които подлежат на 14-дневна самоизолация във Великобритания - само седмица след като Португалия бе извадена от този списък.

Отчетени са 21,1 случая заразяване с Covid-19 на 100 000 души в Португалия за последните 7 дни на август, а според британските норми всяка държава, в която тези случаи надхвърлят 20 рискува да попадне в „черния списък“. При преценката министрите вземат също предвид тенденцията в случаите на заразяване, смъртните случаи, капацитета за тестване в съответната страна и ефективността на мерките за ограничаване на заразата. За същата тази последна седмица на август във Великобритания показателят за заразени е 12,2 на 100 000 души.

След като на 22 август карантината за Португалия бе вдигната резервациите на британците за почивка там скочиха с 2000%. Мнозина сега се опасяват, че ако властите върнат карантината, хиляди британци отново ще попаднат в „капана на самоизолацията“.

От публикувана част от списъка на страните в „Гардиън“ се вижда, че България е в „зелената зона“ с 13,8 случая на 100 000 и е единствената страна от тази зона, срещу чието име и изписано „карантина“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Списъкът на Шиндлер

    1 0 Отговор
    Нас до кой списък ни докара Баце?
  • 2 Musi

    3 0 Отговор
    Oт публикувaнa чacт oт cпиcъкa нa cтрaнитe в „Гaрдиън“ ce виждa, чe Бългaрия e в „зeлeнaтa зoнa“ c 13,8 cлучaя нa 100 000 и e eдинcтвeнaтa cтрaнa oт тaзи зoнa, cрeщу чиeтo имe и изпиcaнo „кaрaнтинa“.
    И никой не пита или протестира за това.Политиците са заети с задържането на кокоала и не се интересуват от нищо друго сега
    За какво е БГ посолство в Лондон?
  • 3 Е????..!!!!

    0 0 Отговор
    И????!!!!!!!