Отидете към основна версия

3 904 17

СЗО: Печално е да видим как нарастват случаите на Covid-19 в Европа!

  • световна здравна организация-
  • ковид-19

Епицентърът на епидемията на Стария континент се е преместил към Великобритания, Русия, Испания и Франция, които регистрираха по над 10 000 случая през последните три дни

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-добрият експерт на Световната здравна организация за извънредни ситуации заяви снощи, че е "печално" да се види, че броят на случаите на Covid-19 отново се увеличава в Европа и че правителствата трябва да предприемат решителни действия за спиране на вирусното предаване.

"Няма нови отговори. Ние знаем какво трябва да направим", посочи Майк Райън на редовния брифинг на СЗО в Женева и добави, че Европа трябва да бъде много внимателна с масовите събирания.

СЗО отчете рекордно еднодневно увеличение в четвъртък на случаите на коронавирус в глобален план, като общият ръст се увеличи с 338 779 само в рамките на 24 часа най-вече в резултат на сериозен прилив на нови инфекции в Европа, която в момента съобщава за повече случаи, отколкото в Индия, Бразилия или САЩ.

Европа за първи път днес надхвърли прага от 100 000 нови случая на коронавирус, регистрирани за денонощие, след като в страни като Русия и Великобритания броят на новозаразените не престана да се увеличава през последните пет дни, предаде Ройтерс.

Новите случаи на Covid-19 в цяла Европа бележат траен ръст през последната седмица, докато увеличението на инфекциите в най-тежко засегнатите страни като Индия и Бразилия показва признаци на забавяне.

Епицентърът на епидемията в Европа се е преместил към Великобритания, Русия, Испания и Франция, които регистрираха по над 10 000 случая през последните три дни.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.

Свързани новини