Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 16:36 4 022 5

Англия в очакване на „тристепенна местна карантина“, проблеми за студентите

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • борис джонсън

Утре се очаква премиерът Борис Джонсън да обяви нови строги мерки в борбата с коронавируса

Англия в очакване на „тристепенна местна карантина“, проблеми за студентите  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Англия е на ръба на втора вълна от пандемията, но все още може да предотврати да не се повтори историята, заяви заместник-главният съветник на правителството по научни въпроси професор Джонатан Ван-Там.

Професор Ван-Там заяви, че най-добрият и лесен начин да се обуздае предаването на заразата и да се избегне претоварване на здравеопазването е хората със симптоми да се самоизолират и да си направят тест, а всички останали да продължават да мият ръцете си, да носят маски и да спазват социалната дистанция.

Той отбеляза, че сега страната има по-големи възможности за тестване, знае повече за вируса и как да се бори с него, отколкото при първата вълна.

Ван-Там обаче предупреди, че могат да се очакват още смъртни случаи при доказани най-малко 224 000 заразени с Covid-19:

„Страната навлиза в по-студени и по-мрачни зимни месеци, ние сме по средата на сериозна пандемия и сезонът е против нас“, изтъкна професорът.

Утре се очаква премиерът Борис Джонсън да обяви нови строги мерки в борбата с коронавируса с въвеждане на „тристепенна местна карантина“, която в крайната си степен може да доведе до пълно прекратяване на социалните контакти и затваряне на всички заведения.

Междувременно студентите се оплакаха от условията, в които карат самоизолацията си. Най-сериозният проблем е снабдяването с храни, като често те са с изтекъл срок на годност. Студентка в университета в Единбург го нарече „най-скъпия британски затвор“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    7 3 Отговор
    Лошите ни слагаха БЦЖ! А сега добрите ни спасяват от вируса!
  • 2 хи хи

    10 3 Отговор
    Представям си какво е да си студент у англия да си платил огромна цена и да ненправиш нищо.
  • 3 Eee

    8 3 Отговор
    Изглежда че комунизма е бил един прекрасен строй!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 волен сидеров

    1 0 Отговор
    5g го спрете за месец и вируса ще изчезне веднага,както и самолетите да летят за месец...