Отидете към основна версия

2 162 7

Париж затяга мерките

  • франция-
  • париж-
  • ан идалго-
  • мерки-
  • магазини-
  • коронавирус

Президентът Еманюел Макрон наложи нов локдаун в края на миналия месец

Снимка: БГНЕС/ EPA

Кметът на Париж Ан Идалго обяви, че френската столица ще приложи допълнителни ограничителни мерки, свързани с коронавируса, в опит да се забави силното разпространение на Covid-19, включително изискване за затваряне на повечето магазини вечерно време, предаде БНР.

По телевизия BFM Идалго заяви, че магазини, като тези за храна и напитки за вкъщи, ще бъдат затваряни в 22.00 часа местно време, което означава, че всички несъществени магазини ще бъдат затворени през нощта. През последните две седмици Франция е изправена пред нови пикове на коронавируса, регистрирайки ежедневно между 40 000 и 50 000 случая на Covid-19, което доведе до въвеждането на нова национална блокада.

Президентът Еманюел Макрон наложи нов локдаун в края на миналия месец, принуждавайки магазини с несъществено значение - като тези, които не продават основни храни или лекарства - да се затварят и караше хората да използват подписани документи, за да оправдаят излизането си от вкъщи. Новите затваряни и ограничения заради коронавируса предизвикаха съпротива в цяла Европа. Източник от френското правителство заяви пред Ройтерс тази седмица, че са отбелязали в Париж "тайни партита, рейв партита и частни вечери" и смятат, че са необходими по-строги мерки.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.

Свързани новини